Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Ellopja az ETO fiatal tehetségeit az MTK?

Labdarúgás - Augusztus elején derült fény arra, hogy a Győri ETO FC ’96-os születésű UP válogatott játékosait különféle ajánlatokkal a fővárosba csábítják az MTK edzői - írja az eto.hu.
Kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága tárgyalta az MTK Budapest Zrt. ellen ez ügyben benyújtott ETO-s kérelmet. A bizottság megállapította, hogy az elkövetett fegyelmi vétség nem a részvénytársaságot terheli ezért ellene megszűntette az eljárást.

„Kizárólag az derült ki, hogy ebben a korosztályban az MTK Hungária FC edzői keresték meg a futballistáinkat. Az, hogy az MTK Budapest Zrt. nem a társaságon belül működteti az utánpótlás csapatainak egy részét, az a tárgyalás során vált ismerté. Azt gondolom, hogy nem mehetünk el szó nélkül az ilyen viselkedés mellet. Ezért az MTK Hungária FC-vel szemben fogjuk az eljárást kezdeményezni. Álláspontom szerint, a dolog időhúzásnak jó volt, tartalmában azonban mit sem változtak a körülmények." – tájékoztatott Klement Tibor, ügyvezető igazgató.


Olvasóink írták

 • 15. ACSA 2009. szeptember 06. 22:40
  „Pedig adhatnák,mert Vili bácsi és a Novák Laci is azt nézi!!!!:-))))”
 • 14. otromba 2009. szeptember 03. 17:12
  „Az a szar,hogy az egészet élő adásban a B.közt miatt nem adja a tv!EZ A B.KÖZT FONTOSABB???
  VB.4.ÉVENTE VAN.! SZABAD UTAT KELLENE ADNI ILYEN SPORT KÖZVETÍTÉSNEK!
  EZ A MAGYAR SPORT KÉPVISELETE!!!”
 • 13. zag 2009. szeptember 02. 19:30
  „Van 3 jegyem a nagyar-svédre.Gszektor bal 19.sor.8000ft/db.Ennyibe került.”
 • 12. ACSA 2009. szeptember 02. 18:41
  „Menjenek is a tehetségek!!-Itt nincs jövőjük,mert többre becsülik a jöttment balkáni falábúakat,mert azon tud keresni a tisztelt klubvezetés saját zsebre is!”
 • 11. zag 2009. szeptember 02. 18:32
  „Both Józsi bácsi elemzése szerint az egész ETO nál 1db 12 éves tehetséges játékos van.Ez kb 2 hónapja történt.Az utánpótlás válogatottat meg a jó Várszegi patronálja.Ezért játszanak az MTK-s fiatalok.El kell adni őket.Ők el is tudják.Amíg az ETO nál eza vezetés van,nincs előrelépés.Amíg az a fontos,hogy a zsebüket tömjék,addig nem lesz foci.És ez elég sokáig fog tartani.Nekünk csak az állandó magyarázkodás jutott.Futball nem.Grúz kapcsolat?Délszláv kapcsolat?Kíváncsi vagyok,hogy számlagyárakkal kapcsolatban mikor indul eljárás.Azt mondják,a magyar játékos drága.Így gondolom kevesebb jut a zsebbe.Lehet,hogy ők nem 10-15%-ot kérnek,ha szerződést bontanak velük,hanem a felét a hátralévő fizetésüknek?Undorító az egész magyar foci.Senkinek sem érdeke,hogy jó legyen,mert azért dolgozni kéne.Pénz meg van munka nélkül is.”
 • 10. vinyo 2009. szeptember 02. 17:15
  „Kiru

  kiváncsi elnnék a vezetés fejére ha feltennéd ezeket a kérdéseket, mondják meg a jelenlegi U19ből hány játékos kerül fel a régi árnyékba(nb2) tudok olyan korsztályról amikor 1 azaz 1 játékos került fel,uhhh a többi meg mehettt a francba,igen mert ők tehetségtelenek voltak,persze majd ezt mondják,de akkor hogy lehet hogy szinte mind korsztálya a top3ban van u14-től u19ig?????
  szarnak ezek rá a kinekvelésre!!!!!!
  jöjjenek a brazil csatárok :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  ha valalki olvasta hogy honnan jött ez a zseni sztem hetekig csak röhög :DDDDDDD
  japán 2.osztály yamaha kutyafazsa csapat 16 meccs 2 gól?????:DDDDDDDDDDDDD
  röhej az egész röhej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  igazoljunk le minden grúz exjugót ha még van:D”
 • 9. Bokk 2009. szeptember 02. 17:01
  „Ellopja az ETO fiatal tehetségeit az MTK? -> Nem tudja megtartani fiatal tehetségeit az ETO?”
 • 8. kiru 2009. szeptember 02. 17:01
  „Egyetértek vinyo!

  AZ MTK azért viszi el a magyar tehetségeket (és nem csak Győrből), mert ők az NBI-ben a korábban általuk kinevelt "spílereket" játszatják. Meg lehet nézni a hétvégi ETO összeállítását hány magyar tehetség volt benne. Az ETO az utóbbi pár évben Dudáson és Koltain kívül nem nevelt ki tehetségeket az NB1-es csapathoz, csak az NB2-es Ligacsapatnak. Akik ott játszanak szerintem megütnék azt a szintet, mint az idegenlégiósok, de ha nem kapják meg a lehetőséget úgy nehéz.
  Koltai tehetséges gyerek, nagy jövő előtt áll, csak sérülékeny sajnos. Dudás...nagy tehetség, meg voltak a lehetőségei Arsenal, Moszkva stb. de nem élt velük. Nem a tehetsége, hanem a mentalitása miatt. Akik elmentek az MTK-ba Győrből (Németh K., Nikházi M., Lencse L., Présinger stb.) mind korosztályos válogatottak, NB1-ben stabil játékosok, mert mást neveltetést kaptak serdülőkorukban az MTK-nál. Nézzük meg hol játszanak ugyanennek a ´89-es születésű (egykoron korosztályos bajnok) csapatnak a tagjai, akik Győrben maradtak: Frick MTE NB3, Dömötör D. Lipót NB3, Böcskör Gy. SVSE NB3, Mikhely Z. Jánossomorja Megyei I., Leszkó I. Máriakálnok Megyei II. stb.
  Ez a nagy magyar igazság. Tarsoly Úrnak sokat köszönhet az ETO, mert megmentette egykoron a csődtől. De most már, hogy felépült kezdem azt érezni amit akkor is mikor megvette. Inkább a nagyterületű és-értékű ingatlan miatt fektetett be a győri fociba, mintsem azért, hogy a csapat eredményes legyen.
  Ha így lenne, akkor hozzáértő vezetők dolgoznának a csapat körül, és Klement ügyvezető úr már régen nem lenne a posztján.”
 • 7. rebetli 2009. szeptember 02. 16:48
  „EMBER RABLÓK!EZ BÜNTETÉST ÉRDEMEL!
  KÉNYSZER MUNKÁRA VISZIK EZEKET A SZEGÉNY EMBEREKET!
  REMÉLEM EGYSZER ELŐKERÜLNEK,RENDŐRI SEGÍTSÉGGEL!”
 • 6. vinyo 2009. szeptember 02. 15:31
  „tök egyszerű a képlet,nevelje ki az Eto a fiatalokt,
  de minek ide utánpótlás?????????? 2!!! magyar volt a kezdőben a hétvégén nem??????????????????
  minek a fehér miklós sportsuli???????
  én aztmondom aki teheti irány külföld!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. lackojr 2009. szeptember 02. 15:16
  „Ha megbecsülnék őket Győrben,nem hinném hogy el akarnának menni,pláne ilyen fiatalon..........Vigyázni kellene az értékekre,nem akkor kéne sopánkodni mikor az ellenfél színeiben szórja a gólokat és mondogatjuk,ez is "győri" nevelés volt........”
 • 4. alkutya111 2009. szeptember 02. 14:46
  „Ez az eset is bebizonyítja, hogy az ETO UP csapataival foglalkozó(k), szakmai igazgató, edzők jó pénzt kapnak a semmiért.
  Ha jól végeznék munkájukat, akkor ezek a gyerekek nem akarnának elmenni!
  Korosztályok estek ki, ezért van az, hogy úgy kell toborozni, sokszor kiégett vagy nem felkészített játékosokat.
  Ez egy hosszú folyamatnak a része.
  Amelyik klub a saját utánpótlását nem becsüli meg, az csak nagyon sok pénz árán számíthat nagy jövőre.
  Érdekes?! Az MTK-nak miért éri meg immáron 1996 óta az UP-vel megfelelően foglalkoznia? Ott rájöttek, hogy ezekben a gyerekekben nemcsak a pénz, hanem a tehetség is lakozik. Ezt kell csak kihasználni az egyesület és a játékos közös érdekéért. Nem irigykedni kell, hanem tenni, másként mint ahogy eddig.
  Az egyesület vezetése pedig lépéskényszerben van. Amit most tesznek az UP érdekében az nem vezet hosszú távon jóra.
  Az alapokat újra kell gondolni. Ehhez talán új stáb - szakmai vezető, edző, stb kell.
  Amíg ezt nem ismeri fel az ETO tulajdonosa és ügyvezetője, addig marad a vegetálás a feláramlásban.”
 • 3. azaz 2009. szeptember 02. 14:20
  „vak ordit vakkal, miert nem tud latni”
 • 2. Köcsög 2009. szeptember 02. 13:45
  „Majd ha megbecsüli a fiatalokat az egyesület,akkor nem kell tartani attól hogy viszi őket az MTK.
  Mitől lenne jobb nekik ott,ha itt is ugyanolyanok lennének a feltételek.Csak ugye ez nem így van.
  Egy Németh Krisztián hol van? Ki adta el jó pénzért?Egy Nikházi Márk,aki minden korosztályban válogatott volt/jelenleg U20/ Győrtől 46 km-re nőtt fel/J.somorja/,és lenne még néhány név,akik most akár az ETO-t erősíthetnék,de legalábbis itt lenne belőlük üzlet....De tanítsd meg a vakot látni....”
 • 1. sorok_közt 2009. szeptember 02. 13:39
  „Olyan ez, mint amikor a hóhért akasztják.Az ETO mit csinál a környék tehetséges fiataljaival?" Kiszipkázza" a nevelőegyesületekből a játékosokat, majd perel, ha ugyanezt teszik vale.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bírta a magyar tempót: elköszöntek a brazil focistától

Labdarúgás - A Győri ETO FC úgy döntött, nem szerződteti a próbajátékra érkezett brazil csatárt, a… Tovább olvasom