Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Elkezdte a Matáv FC is

Az Ágfalvi úti Vasas-pályán a vezetés bemutatta, aztán a Káposztás utcában, a hátsó pályán megtartotta első edzését a Matáv Sopron labdarúgóinak az új edző, Pintér Attila.

A gárda tizennyolc futballistával kezdte meg a felkészülést, új arc egyelőre nincs.

Majoros távozik, Javrujan nem jelentkezett

illusztráció

A három kapuson – Farkas Balázs, a lejáró szerződésű Horváth Tamás, valamint Molnár Máté – kívül tizenöt mezőnyjátékos vett részt az első tréningen. Lássuk a névsort: Bagoly Gábor, Balaskó Iván, Csiszár Ákos, Fehér Zoltán, Horváth András, Mladen Lambulic, Bojan Lazic, Lubomir Orabinec, Pintér Zoltán, a pécsi kölcsönadása után visszatért, korábban műtött Sibalin Dániel, Sifter Tamás, Sira István, Tiber Krisztián, Tóth István és Tóth Mihály kezdte meg az edzéseket. Két labdarúgó – merőben ellenkező okból – civilben figyelte a tréninget. J

ozef Majoros ugyanis ugyanahhoz az osztrák harmadik ligás Pandorfhoz készül, ahová Somogyi József, ő tehát tulajdonképpen búcsúzni, elköszönni jött. Bausz Róbertnek viszont lejárt a kölcsönadási szerződése Bükön, ám mivel ő még szombaton bajnokit játszott, kapott egy hét szabadságot.

Bognár György klubigazgató elmondta, még Eguija Javrujant várta volna a vezetőség a hétfő reggeli találkozóra, ám ő nem jelentkezett, a vezetők nem tudnak róla...

Sokba kerül a liga

A klubigazgató egyelőre nem árult el új neveket, kik érkezhetnek még a csapathoz. Ha nem is jókedvében, de közlékenyebb volt a liga a nevezésekkel kapcsolatos hiánypótlási kérelmével kapcsolatban. Mint kifejtette: elég sokba kerül a liga – amely elvben a klubok tulajdonosainak beosztottja kellene legyen, hatalom fitogtatás helyett – ahhoz, hogy különböző mondvacsinált indokokkal akadályozza a klubok munkáját. A korábbi 24-szeres válogatott futballista, az új edző, Pintér Attila sportosan beöltözve készséggel beszélt soproni elképzeléseiről, terveiről.

– Jelentősen lefogyott, az utóbbi hetekben nemcsak vezeti az edzéseket, hanem be is száll a gyakorlatok végrehajtásába?

– Ami igaz, volt, amikor ne hezebb voltam, mint amennyi most vagyok, és játszottam, de úgy gondolom, a történet nem rólam, hanem a játékosokról fog szólni. Ami a sportos szerelést illeti, edzőnek jöttem, a pá lyán fogunk dolgozni, oda pe dig nem kell öltöny.

– A hét végén még a Pápával meccselt...
– Sopronba viszont dolgozni jöttem, nem pihenni.

Azt követeli majd csak meg, amit megtanít

– Milyen elképzelésekkel?
– Játékoskoromban bizony előfordult, hogy olyasmit követeltek tőlem a meccseken, amit az edzéseken nem tanítottak meg, gyakoroltattak be velünk. Nos én azt fogom megkövetelni, amit meg is tanítottam a játékosoknak, akik nélkül az edző senki. Szeretnék egy olyan társaságot, közösségi szellemet kialakítani, amelyben a futballisták a pályán egymásért és a klubért szinte képesek meghalni. Úgy gondolom, egy ilyen mentalitású csapatot a labdarúgásért közismerten rajongó soproni szurkolótábor is szeretni fog majd.

Versenyhelyzet kell minden poszton

– A játékoskeret kialakításával ,kapcsolatban milyen elképzelései vannak?
– Azt szeretném, ha minden poszton versenyhelyzet lenne a csapatba kerülésért. A helyzet amúgy elég fura, hiszen vannak, akiknek június harmincadikán jár le a szerződésük, és a felkészülést már huszonharmadikán el kell kezdeni. Ez van, kevés az idő, a keret pedig a felkészülés közben folyamatosan alakul majd.

– A felkészülésnek milyen állomásai lesznek?
– Végig helyben, Sopronban készülünk.

– Hogyan próbálja majd meg szerettetni, elfogadtatni magát a játékosokkal?
– Úgy vagyok vele: az edzőt nem kell hogy szeressék a futballisták, de tiszteljék, miként egymást is. Nekem óriási kihívás a legmagasabb osztály, szeretném, ha minél sikeresebb lenne a Sopron. Amúgy pedig van aki szeressen engem, gondolok itt az édesanyámra vagy a barátnőmre. A Matáv Sopron hétfőn megkezdték a felkészülést az új bajnokságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Del Piero megszerzése a Barcelona új célja

Joan Laporta, a Barcelona nemrégiben megválasztott elnöke azon fáradozik, hogy elcsábítsa Torinóból… Tovább olvasom