Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Elismerés a győri Bercsényi Miklós iskolának - fotó

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) és a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola a Kaposváron rendezte meg "A sportiskolai rendszer működése az élsport tükrében" című sportszakmai konferenciát.
 A Városháza dísztermében minden helyet elfoglaltak a közoktatási és egyesületi sportiskolák vezetői, a megjelent sportági szövetségek képviselői, érdeklődő sport szakemberek.

A nyitóelőadásban dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára elemezte a magyar utánpótlás sportban  bekövetkezett változásokat.  – 2011-ben a kormány új sportprogramok sorozatát indította el, a 2016 végén elfogadott átfogó sporttörvény-módosítás pedig sokkal hatékonyabb munkát tesz lehetővé.  A sportállamtitkárság kiemelt figyelemmel kíséri a magyar sport jövőjét alapjaiban meghatározó utánpótlás-nevelést.  Az akadémiáknál jóvak szigorúbb követelményrendszert állítanak fel, amelyet most dolgoznak ki.

Az élsport alapja az utánpótlás, amit ennek megfelelően fognak támogatni. A Sportiskolai Program egy speciális utánpótlás-nevelési rendszer, ahol a közoktatási intézmény a  6-20 éves korig terjedő időszakban a sportkarrier építésének lehetőségeit igyekszik összeegyeztetni és összehangolni a tanulók tankötelezettségből fakadó kötelezettségeikkel, amely megfelelő kiválasztási bázist nyújt a Héraklész és a Sport XXI. Programokhoz.

Az előadók között ott volt még Szita Károly a házigazda  Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, Szalay Ferenc,  a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke,  Dr. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszószövetség elnöke a 2024-es budapesti olimpiai szervező bizottság alelnöke sajnálatát fejezte ki, hogy kénytelenek voltak a pályázatot visszavonni.

 
Díjátadók és díjazottak: Kovács Géza, a SIOSZ elnöke, Németh Zsolt, Makovecz Éva, Becsky András díjazottak és Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.A Sportiskolák Országos Szövetségének Emlékplakett  elismerését vehette át, a sportiskolák érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül:

Makovecz Éva, a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, térségünkből
Németh Zsolt, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskola igazgatója és Becsky András, a Debreceni  Sportcentrum Kft. ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája - Kettős győzelemmel nyolc között a Real és a Bayern

A címvédő Real Madrid, valamint a Bayern München is kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok… Tovább olvasom