Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Életműdíjas Palotai Károly

Labdarúgás - A megyei labdarúgó-játékvezetők hagyományos évadzáró-évadnyitó farsangi bálján életműdíjat kapott Palotai Károly egykori kiváló FIFA-játékvezető.

A megyei labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága új elemmel kívánja megújítani a bírók értékelését és elismerését, ezért alapította „A megye játékvezetéséért" életműdíjat. Évente egy sportember kaphatja meg az Oscar kicsinyített mását. Olyan egykori futballbíró, aki munkájával, magatartásával példát mutat a fiataloknak, aki kiemelkedő életutat járt be ezen a területen.

Nem sokat kellett gondolkodnia a grémiumnak, hogy első alkalommal kinek ítélje oda ezt a díjat. Ki más, mint minden idők egyik legsikeresebb magyar játékvezetője, Palotai Károly kapta meg elsőként a szobrocskát, aki ráadásul kereken ötven évvel ezelőtt tett sikeres játékvezetői vizsgát...

– Minden elismerésnek örül az ember, de leginkább annak, amelyet egy közösségtől kap – mondta a kitüntetés átvétele után. – Az ötven év szinte már történelem, az induláskor még én sem gondoltam, hogy ilyen utat fogok bejárni. Nagyon sok kiváló játékvezetővel tudtam együttműködni és dolgozni, mert a megyében akkor olyan sportemberek fogták össze a játékvezetőket, mint az óvári Jokl Jóska, a kapuvári Szalay Pista vagy éppen Sopronban Varjú Vilmos. Remek társaság volt ez, teljesen más körülmények közt dolgoztunk, szinte egy családként tartottunk össze és segítettük egymást.Napjainkra felgyorsult a foci és felgyorsult a játékvezetők előmenetele is. Nagyon sok a fiatal, akik korán kerülnek oda az élmezőnybe, de ezáltal kevés a labdarúgómúltjuk. Jó érzés együtt dolgozni ezzel a társasággal, igyekszem átadni a tapasztalatokat. Mindig hangsúlyozom, hogy szerénynek kell maradni, szeretni kell ezt a játékot, a közösséget, mert alakítja, formálja az embert. No és természetesen a család az, ami mindenekfelett elismerést érdemel. Számomra is nyugodt hátteret biztosított, nélküle semmire sem mentem volna.

Olvasóink írták

  • 1. 07743 2009. február 18. 10:57
    „Gratulálok,nagyonjó egészséget kivánok,nagyon jó visszaemlékezni remek szabadrugásaidra,,játékinteligenciádre,döntésedre,hogy bió leszel,és a biráskodást amivel nemzetközi elismerést szereztél,minden jót kivánok,hajrá ETO!!: J.W.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Dózsa: távozott egy teljes szakosztály

Cselgáncs - Ritkaság, hogy egy szakosztály összes sportolója elhagyja az egyesületét. A Győri Dózsa… Tovább olvasom