Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Elégedett elnök

Rövid, de élményekben gazdag vendégeskedésként jellemezte kétnapos budapesti látogatását Hasszán Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke záróprogramján.

 Kiss István, a magyar szövetség első embere három okkal magyarázta az elnök meghívását. Egyrészt az olimpiai kvalifikációval kapcsolatban szerettek volna megbeszéléseket folytatni, emellett magyar játékvezető-páros 2008-as pekingi szerephez jutásáért lobbizzanak, valamint a 2011-es férfi-világbajnokság rendezési szándékát hivatalosan is jelezzék, illetve annak sikerét előmozdítsák.

Musztafa előbb pozitív tapasztalatairól beszélt, kiemelte: az MKSZ-ben szerinte olyan emberek dolgoznak, akik mindent megtesznek a sportág népszerűsítéséért, s ennek eredményeként napról napra nagyobb a kézilabda magyarországi rajongóinak száma. Megjegyezte, világszerte nagy szükség van hasonló típusú munkatársakra.
A világbajnoki pályázatról – mint elmondta – itt, Magyarországon értesült, ahol megkapta az írásos szándéknyilatkozatot.
„A magyaroknak jó esélyük van, ám nem lesz könnyű dolguk, hiszen várhatóan öt-hat ország lesz versenyben a vb-ért" – mondta az IHF-elnök, hozzátéve, még a jelentkezési lapokat sem küldték ki a tagországoknak, így nem tudja, mennyi kandidáló lesz, eddig egyedül Dánia érdeklődéséről hallott. 

Az IHF élén második ciklusát töltő Musztafa az új olimpiai kvalifikációs rendszerre is kitért, amely az első számú konfliktusforrást jelenti az IHF és az európai szövetség, az EHF között. Kiemelte: az IHF nem kontinentális szervezet, ezért a kézilabdázás globális érdekeit kell szem előtt tartania. Elmondta, szomorú és egyben rossz fényt vet a sportágra, hogy az EHF bírósághoz fordult a nemzetközi szövetséggel fennálló problémájával. Kiss István a gondokkal kapcsolatban azt  javasolta, Magyarország házigazdája lehetne egy IHF és EHF közös elnökségi ülésnek, amelyen a vitás kérdésekben egyeztetni lehetne. 


Zárásként Musztafa kiemelte: a felmérések szerint az athéni  olimpián az atlétika és az úszás után a kézilabda volt a harmadik legnépszerűbb sportág Európában. Az IHF fejlődésével kapcsolatban pedig elmondta, célja, hogy évente hat-hét nemzeti szövetséggel bővüljön a tagság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először hazai közönség előtt

Ma 17 órától játssza első hazai élvonalbeli mérkőzését a SEAT Foton Győr női csapata. Tovább olvasom