Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Egyre lejjebb: Paks-Győri ETO FC 2-1

Gyenge játékkal, és gyakorlatilag helyzet nélkül hozta le a Paks elleni idegenbeli mérkőzését a Győri ETO, az NBI 11. fordulójában. A vége nem is lehetett más, mint újabb égés.
 
PAKSI FC - GYŐRI ETO FC 2-1 (0-0)
NBI, 11. forduló
Paks, 1500 néző
V: Bognár T.

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola (Lisztes 92.p.), Csehi T. - Magasföldi (Báló 66.p.), Böde, Sifter, Vayer - Bartha, Montvai (Kiss T. 63.p.)
Vezetőedző: Kis Károly

Győri ETO FC: Sánta - Fehér Z. Sztanisic, Eugene, Völgyi - Dinjar (Aleksidze 51.p.), Copa (Szabó O. 73.p.), Pilibaitis, Trajkovic - Bougerra, Koltai (Ceolin 46.p.)
Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Vayer (74.p.), Böde (79.p.) ill. Bougerra (62.p.)

Kis Károly: Nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk! Az első félidőben nem az utóbbi időben megszokott támadójátékot nyújtottuk, ám a szünet után lendületesebbek voltunk, jól vittük végig a támadásokat, példa erre a második gól. A Győr jól kontrázó csapat, ezért fontos volt, hogy minden támadásunkat lövéssel fejezzük be. A második félidőben jól hajtottuk végre ezt a feladatot.

Pintér Attila: Játékosaim mindent megtettek, normális volt a hozzáállásuk, talán az első félidőben a tervezettnél kevesebbet lőttünk kapura. Ha azt mondom, hogy a játékvezető nem adott meg nekünk egy százszázalékos tizenegyest, akkor rám fogják, hogy mindig ilyesmiben keresem a magyarázatot... A játékosaim úgy érzik, nem kapják meg az egyenlő feltételeket, érdemes megnézni, milyen lelkiállapotban vannak ettől. Nem érdemeltünk vereséget.


93. perc: Vége a mérkőzésnek. Újabb ETO-vereség...

92. perc: Cserél a Paks. Lisztes váltja Fiolát.

88. perc:Kiss közeli lövését védte Sánta.

81. perc: Csehi beívelését Kiss csúsztatta mellé.

79. perc: Vezet a Paks! Böde egy visszatett labdát 20 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. 2–1.

74. perc: Egyenlített a Paks! A szabadrúgást Vayer Gábor csavarta a kapuba. Sánta csak beleütni tudott a labdába. 1–1.

73. perc: Szabó Ottó rúgta meg Barthát a kaputól húsz méterre, amiért sárgát kapott.

72. perc: Vayer megint 20 méterről lőtt ballal, ismét a jobb sarok mellé.

67. perc: Pintér Attila kihasználta harmadik cserelehetőségét is: Copa helyett Szabó Ottó folytatja.

66. perc: Magasföldi helyett Báló folytatja a Paksnál.

63. perc: Montvai helyett állt be Kiss Tamás.

62. perc: Vezet az ETO! Alekszidze a saját térféléről indította pontos labdával Bougerrát, aki 16 méterről a lemaradó Éger mellett a kapu középebé lőtt. 0–1

59. perc: Vayer egyre közelebb jut a kapuhoz, ezúttal húsz méterről centikkel lőtt a jobb sarok mellé.

55. perc: Ismét Ceolin próbálkozik, de gyenge lövése megint a kapus kezében landol.

52. perc: Megvan az első győri lövés, ami eltalálta a kaput! Ceolin kisodródva küldte kapura a labdát. Csernyánszki könnyedén védett.

51. perc: Cserél az ETO. Dinjar helyett jön Aleksidze.

50. perc: Továbbra is a hazaiak támadásai veszélyesebbek, annál is inkább, mert az ETO gyakorlatilag helyzet nélkül "hozta le" a meccsből eddig eltelt időszakot. Ezúttal Vayer jó 20 méterről lőtt a jobb alsó sarok mellé.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Pintér Attila cserélt a szünteben. Ceolin állt be Koltai helyett.

45. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Copa beadása után Bugerra fejelt kapura, de a játékvezető lesen állította meg az akciót. Így továbbra sincs győri ziccer a meccsen.

37. perc: Montvai ollózott hét méterről kapura, de a látványos mozdulat nem okozott veszélyt az ETO kapuja előtt.

35. perc: Vayer 20 méteres lövését Sánta csak kiütni tudta, a kipattanót ismét Vayer lőtte el, a labda szögletre pattant.

27. perc: Böde került lövőhelyzetbe 25 méterre a kaputól, a labda nem sokkal ment a jobb felső sarok fölé.

24. perc: Montvai is távolról lő mellé.

21. perc: Megint az egykori győri, Vayer próbálkozott, ezúttal lövéssel. A labda a bal lasót kerülte el.

19. perc: Vayer fejelt kapura 14 méterről, de Sánta könnyedén fogta a labdát.

18. perc: Völgyi unta meg a tétlenséget, de lövése elkerülte e kaput.

15. perc: Mezőnyjáték, nem igazán nagy iramban, helyzetek nélkül. Ez jellemzi a mérkőzés eddigi részét.

9. perc: Koltai lőtt 15 méterről, de nem találta el a kaput.

3. perc: Bougerra lőtt el jobbról keresztbe a paksi kapu előtt.

2. perc: Csehi vállalt be egy lövést 20 méterről, de célt tévesztett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Korábban:

A zöld-fehéreket jelenleg egyaránt hét pont választja el a táblázat harmadik helyén álló Ferencvárostól, de a kiesőhelyen tanyázó Szolnoktól is. A szimpatizánsok bíznak benne, hogy a mostani rossz sorozat megszakad, mert ellenkező esetben az ETO-nak már a mögötte állókra is figyelnie kell...

A Paks legyőzése nehéz feladat, mert legutóbbi hazai mérkőzésükön 4–0-ra kiütötték azt a Pápát, amely az elmúlt héten elvitte a három pontot Győrből, ugyanakkor a tolnaiak szoros vereséget szenvedtek a bajnokaspiráns Videoton otthonában.

A győri védelemnek valószínű, meg kell majd küzdeni a paksiak fő gólvágójával, Montvaival, ám Bartha, Heffler és a többiek sem ígérkeznek könnyű ellenfélnek.

Az tény, nincs könnyű helyzetben Pintér Attila vezetőedző csapata. Djordjevic eltiltás, Nicorec, Tokody, Ji-Paraná, Babic és Kiss Máté sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, de még mások sincsenek százszázalékos állapotban.

A három pont így is nagyon kell az ETO-nak, mert különben megint jönnek a kifogások...

 

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. LAZA 2010. október 26. 12:39
  „80.Hát ez meg egy külön topicot is megérne amiről Te itt beszélsz.
  Szegény anyám soha egyetlen sporteseményemen sem vett részt.Pedig hátvolt bőven.
  Jó apám az nagy sportrajongó volt de előszőr csak akkor látott kosárlabdázni amikor már NBII-es felnőtt csapatban játszottam.
  Mostanság:Kész kabaré ami az utánpótlás korú sporteseményeken történik.
  Valahogyan ez a honvédos eset vált gyakorlattá,leginkább verbális formában.
  Aztán az utánpótlás edzők kénytelenek elviselni a "tanácsokat" bekiabálásokat,számonkéréseket.
  Rosszabbik esetben hajlanak a kecsegtetőbb ajánlatok felé.
  Ez is a legújabb kor megszüntetésre váró jelensége!”
 • 80. annobon 2010. október 25. 15:13
  „79-hez:" Sajnos az utánpótlás még nincs olyan állapotban hogy építeni lehessen rájuk " Ez részben igaz, de: az én fiam, aki (elfogultság nélkül) tehetséges focista (nem tőlem örökölte :), jelenleg egy vidéki serdülőcsapatban játszik. Mert ovifocis kora óta az ETO-ba jártunk, amíg túl nyilvánvalóvá nem lett számunkra, hogy az utánpótlásnál (sem) az számít, hogy ki milyen tehetséges, hanem hogy kinek mennyi pénze van, esetleg ki kinek a "valakije"! Akik nem voltak ebben bent, azok ezt nem tudhatják! Viszont azt tudom, hogy mikor ez nyilvánvalóvá vált, azonnal kiléptünk az ETO-ból (igazolt játékos volt!). És csodák-csodája, mire a gyerek eléri a 15-16 éves kort, a tehetségesebb fiúk közül már csak hírmondó maradt az ETO-nál. Viszont kisebb csapatoknál (itt szívesen idézték mások is a Gyirmótot) tudtak (tudnak) karriert csinálni. A "nagy ETO-nál", de asszem általánosíthatjuk az egész NB-I-re (tisztelet a kivételnek), hasonló lehet a helyzet. Szóval kicsit hosszúra nyúlt fejtegetésemből azt akarom csak kihozni, hogy nem az utánpótlás-gazdagapuka-valakinekvalakije fiúk tehetnek arról, hogy itt tart a klublabdarúgás, ahol, hanem ahogy a mondás is tartja: "fejétől bűzlik a hal!"”
 • 79. tominio 2010. október 25. 13:51
  „Nem szokásom fórumozni és hozzászólni sem szoktam , de most megteszem. Nekem nem a külföldi játékosok képességeivel van problémám, hisz azért 3-4 játékost szivesen látna más klubb is. Sajnos az utánpótlás még nincs olyan állapotban hogy építeni lehessen rájuk persze azért már akad egy-két beépíthető játékos. Szóval nem itt kellene keresni a problémát. Jó lenne végre felvállalni az igazi támadó focit és akkor talán az sem érdekelne mikor kitől kapunk ki.”
 • 78. Hyppolit 2010. október 25. 12:31
  „annobon, egyet értek Veled!Emlékszem, amikor az Ózdi kohászt 9:0- ra megverték, és az ETO egyik kapott tizenegyesét Kovács kapus rugta, természetesen méterekkel fölé, majd húszezer ember üvöltötte, hogy "szép volt Laci"!Ezt is megengedhették maguknak. Viszont azok tényleg a közülünk kinőtt magyar "srácok" voltak, felszívva magukat öntudattal. A hiúság, a győzni akarás motiválta őket, nem pedig a havi fix.ETO-s voltam, az is maradok, nem akarom ismételni önmagam, de gólerős csatárok nélkül ez a csapat ne kergessen barby-álmot!!!”
 • 77. annobon 2010. október 25. 12:10
  „Előzőmhöz még annyit, hogy akkoriban még nem volt fociakadémia és a kezdő tizenegy csupa magyar volt! (Meg a kispad is!)”
 • 76. annobon 2010. október 25. 12:08
  „"hiába rúgott három gólt az Üllői úton a Fradi, Póczikék négyet bevarrtak. Kit érdekelt akkor az a bekapott három? " De szép is volt az a meccs (meg még sok hasonló!) A tévében néztem akkoriban és szerintem még jópát tízezren! A régi ETO-stadionba meg özönlöttek a nézők, tele volt a parkoló, az egész Dunántúlról és Szlovákiából is jöttek szurkolók. Ha meg nagy ritkán kikapott a csapat, akkor úgy felszívta magát, hogy a következő meccsen "duplán" győztek. Szép is a kis nosztalgia...”
 • 75. Hyppolit 2010. október 25. 12:03
  „Akik most teljes szívükkel szídják a csapatot, azok a tavalyi bronzéremmel sem foglalkoztak túlzottan.Ezek azok, akik az "álló emberbe nem mertek, de a most elbotlóba belerúgnak".
  Viszont ennyi "zakó" után tényleg fel kellene ébredni a T. Vezetőknek, hiszen már régóta probléma a csapat háza táján, hogy nincs, aki gólt rúgjon! Az egyetlen Kink-et eladták, és mára a védekezés is összeomlott. Senkit nem érdekelne, ha a csapat egy meccsen kapna 8 gólt, de kilencet rúgna!A Verebes-időszakban így lett előszőr bajnok a csapat, hogy hiába rúgott három gólt az Üllői úton a Fradi, Póczikék négyet bevarrtak. Kit érdekelt akkor az a bekapott három? Pintér és Tarsoly úrék ha sürgősen nem szereznek be egy-két gólerős csatárt akkor fagyos tél után fagyos tavasz elé néz az ETO.”
 • 74. annobon 2010. október 25. 10:58
  „Mindegy fiúk! Lényeg, hogy van fociakadémiánk, új szállodánk, melynek ablakai a stadionra (is) néznek, jah és ETO-Pakunk Da Vincivel! Kit érdekel a csapat, nem?

  U.i.: fociakadémia minek, mert akik most oda járnak 14 és kicsit idősebben, vajon beférnek majd a sok szerb, dél-amerikai, stb. "sztár" mellett a csapatba?
  Szálloda: klassz lesz, legalább a Bajnokok Ligája csapatainak nem kell elbuszozni az Ibis-hotelig!
  ETO-Park: jó is lenne, ha nem lenne Árkádunk meg Plázánk. Akkor talán nem pár ember lézengene benne!”
 • 73. ninja0808 2010. október 25. 08:03
  „pintér mester több magyar kéne nem minden fajta légiosok ez már nem is magyar csapat szinte 3 magyar van a csapatban”
 • 72. gyurika32 2010. október 24. 16:48
  „Tudod nagyetos én is mindig ezt tervezem,de mégis szeretem ezt a csapatot.Megfogadom hogy soha többet nem megyek azt mégis ott vagyok a legközelebbi meccsen.”
 • 71. nagyetos 2010. október 24. 07:32
  „ezér nem járok én már kb. 10 éve egyáltalán meccsre. nemhogy nb 1-re nem, hanem még megye 1-2-3-ba sem. Az egész magyar valóság egy nagy szar... Marad a tv. Kényelmes, olcsó, minőségi. Ha nem jó a meccs, átkapcsolok. Van másik! Nincs igazam?”
 • 70. jazmine33 2010. október 23. 19:23
  „pintér mester
  meg kéne nézni a pápa mérkőzést: neve sincs pápa játékosok játszodoztak a ujpestel
  szégyen ...”
 • 69. sumegi007 2010. október 23. 18:48
  „"Pintér Attila: Játékosaim mindent megtettek, normális volt a hozzáállásuk, talán az első félidőben a tervezettnél kevesebbet lőttünk kapura. Ha azt mondom, hogy a játékvezető nem adott meg nekünk egy százszázalékos tizenegyest, akkor rám fogják, hogy mindig ilyesmiben keresem a magyarázatot... A játékosaim úgy érzik, nem kapják meg az egyenlő feltételeket, érdemes megnézni, milyen lelkiállapotban vannak ettől. Nem érdemeltünk vereséget."

  Nem tudom hogy vagytok vele, de én mintha mindig csak ezt hallanám. Jó lenne, ha végre valami normális, valós véleményt adna a mérkőzésről...

  Nem lehet mindig a bíróra, a meg nem adott 11-sekre, a sok sérülttel és egyéb okokkal hivatkozni. Egyszerűen miért nem lehet kimondani azt, hogy:

  SZAROK VOLTUNK! Nincs mese!

  Ráadásul már 1000000x mondja mindenki, hogy majd a fiatalokat be fogják tenni a csapatba, de kérdem én - és szerintem még sokan mások - MIKOR??? Tele vagyunk légiósokkal és nekik fogalmuk sincsen hogy kell a magyar NB1-ben játszani.... Szerződtetünk egy csomó külföldit és lám nem hogy javulna a csapat játéka, hanem rosszabb lesz...

  Szégyen, hogy olyan csapatoktól szenvedtünk vereségeket, mint a Pápa, Paks stb. Mi lesz a következő? Kecskemét, BP Honvéd... Csak nem kapunk ki ezeken is...

  A Pápa ellenin kint voltam, de a meccset látván úgy döntöttem, hogy nem megyek le Paksra. Sőt nem is megyek már ki egyetlen egy meccsre sem, addig amíg nem lesz egy olyan csapat itt Győrben, amiben több magyar fog játszani és nem csak 1-2. Nem külföldieknek szeretnék drukkolni, hanem magyaroknak... De ha közvetíti a tv akkor megnézem.”
 • 68. passuth 2010. október 23. 18:47
  „Így van,máshonnan kiebrudalt játékosokkal van tele az ETO,egy sehol máshol nem kellett edzővel,Győr többet érdemelne”
 • 67. mazsi18 2010. október 23. 18:27
  „Ha lenne vér a ...... egy két 17-18 éves tehetséget is beépithetne a STRATÉGA.Rosszabbul velük sem álna az eto a táblázaton.De egy gyáva senki ezeket a jött ment szar játékosokat ő igazolta.Ébresztő tarsoly miért van az akadémia egy olyan edző kell ki a tapasztalt fiatal játékosokat egy csapattá formálja.Tele vagyunk lepukkadt értéküket vesztő alibi játékosokkal.”
 • 66. háté 2010. október 23. 18:27
  „Az ETO-játékosoknak és vezetőknek kötelezővé tenném a Gyirmót meccsek megnézését!”
 • 65. gyurika32 2010. október 23. 18:00
  „Addig mig Copák Buguerák játszanak nem kell csodát várni.Emlékszem hogy szidtuk a Csermelyit.Pedig ő sem volt rosszabb.”
 • 64. passuth 2010. október 23. 17:45
  „Panka,te egy költő vagy,ilyen szépen senki sem fogalmazta meg,milyen semmi focit látunk,kiváló edzőnk máshol mutathatná meg,mit tanult külföldön,lelked vigaszára jövőre elviszlek Gyirmótra,biztos jó meccs lesz”
 • 63. drKotász 2010. október 23. 17:18
  „62. hozzászólás sivatag66 "táblázatra" :DDDDDDDDDDDD Ez valami rossz pesti duma.”
 • 62. sivatag66 2010. október 23. 16:19
  „D.Ákos!!!
  Nézz a táblázatra !!!”
81 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppingvétség egy nyíregyházi amerikaifutball-játékosnál

Doppingvétséget követett el egy magyar amerikaifutball-játékos azzal, hogy múlt szombaton egy előre… Tovább olvasom