Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Egyik szeme sír, a másik nevet

Salga István, a Győri Vízisport SE hosszú idő után ismét csak egyesben versenyez. Társával szétváltak az útjaik.

Salga István, a Győri Vízisport SE hosszú idő után ismét csak egyesben versenyez. A maratoni kajakos legutóbb Spanyolországban versenyzett, s ugyanide tér vissza a Világkupára.

Salga István évek óta egyesben és párosban is elindult a maratoni kajakversenyeken. Társával, Jámbor Attilával azonban idén szétváltak útjaik, így a közelmúltban véget ért országos bajnokságon csak egyesben ült hajóba a kajakos. Bár nem teljesen egészségesen, mégis magabiztos versenyzéssel győzött, így bekerült a vb-csapatba.

„Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet amiatt, hogy szétment a páros. Egyrészt nagyon kellemes élményeim vannak, hiszen szép sikereket értünk el Attilával. Kicsit sajnálom viszont, hogy szinte szó nélkül váltunk külön. Mint kiderült, Attila már a tavalyi balsikerű világbajnokság után eldöntötte, nem velem tervezi a további versenyzést, ugyanakkor nekem csak márciusban szólt. Az tény, hogy a korábbi esztendőkhöz képest gyorsaságban nem sikerült úgy fejlődnünk, mint amennyire szerettünk volna.

Ennek ellenére a felkészülést egészen tavaszig úgy végeztem, hogy az egyes mellett a párosban is indulunk, éppen ezért volt kellemtelen, hogy ilyen későn értesültem csak Attila terveiről. Nem bánkódom azonban, mert így legalább jobban tudok koncentrálni az egyesre, ahol az elmúlt időszakban kevesebb sikerélmény ért" – mondta Salga István.
A győri kajakos a hétvégén Spanyolországban vett részt egy meghívásos viadalon.

„Egy tizennyolc kilométeres vadvízi versenyen szerepeltem, s végül ötödik lettem. Az első helyen sajnos beborultam, ennek ellenére elégedett vagyok, mert egyrészt a cél az volt, hogy egy kicsit kizökkenjek a megszokott naői ritmusból, másrészt pedig a pályaismeret hiánya miatt eleve hátrányból indultam" – folytatta Salga, aki a jövő hétvégén visszatér Spanyolországba.

„Zamorában rendezik az első Világkupát, a másodiknak pedig majd a szlovákiai Trencsén ad otthont. Ezek jó erőfelmérők lesznek a szeptember végi világbajnokságra, melynek helyszíne a francia Tremolat városa lesz. Természetesen a célom mindhárom versenyen a legelőkelőbb helyezés megszerzése" – tette hozzá a versenyző.
Salga egyébként sík vizen is megmérettette magát: az első válogatón ezren hetedik, ötszázon hatodik helyezést ért el.

„A legfontosabb számomra továbbra is a maraton, de ezzel is színesíteni tudom a felkészülést, s nekem már egy jobb helyezés is nagy örömet tud szerezni" – újságolta a kiváló kajakos.

Ami a jövőt illeti, a jövő évi győri világbajnokságig biztosan folytatja a versenyzést Salga, s utána is egy-két évet még kajakozna.
„Elsősorban attól függ, lesz-e megfelelő motiváció a számomra. Egyelőre úgy érzem igen, így nem gondolkodom a befejezésen" – zárta a beszélgetést Salga István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évig nem játszhat otthon az újpest FC

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy az MTK Budapest elleni hazai mérkőzésén… Tovább olvasom