Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Egyeztet a magyar és a horvát kézilabda szövetség

Többek között a 2014-es közös rendezésű női Európa-bajnokságról és a férfi kézilabda helyzetéről egyeztetett a horvát és a magyar kézilabda szövetség.
A 2014-es közös rendezésű női Európa-bajnokság aktuális kérdései, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) júniusi tisztújítása, valamint a Dél-Kelet Európai Kézilabda Szövetség (SEHA) által életre hívott férfi liga került szóba a horvát és a magyar szövetség egyeztetésén.

Az MKSZ szerdai közleménye szerint a magyar felet Vetési Iván elnök, valamint Bienerth Gusztáv és Borsos Attila elnökségi tagok képviselték.

"Rendkívül tartalmas tárgyalást folytattunk Sandi Solával, a Horvát Kézilabda Szövetség elnökével, valamint a horvátok további vezetőivel" - adott tájékoztatást a megbeszélésről Bienerth Gusztáv. "Beszéltünk a 2014-es női Európa-bajnokság nyitott kérdéseiről, ennek nyomán biztossá vált, hogy a kontinensviadal szervezőbizottságának elnöke Vetési Iván, alelnöke Sandi Sola lesz. Részletes megbeszélést folytattunk az Eb-rendezés kapcsán felálló projektcégről is, amely száz százalékos MKSZ-tulajdonban alakul meg, 2012. július 1-jével."

A két szövetség vezetői áttekintették a Dél-Kelet Európai Kézilabda Szövetség által indított férfi liga helyzetét is, amelyben jelenleg hat ország, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovákia csapatai vesznek részt. A horvátok kapacitálására a magyar szövetség vezetői ígéretet tettek, hogy az MKSZ áttekinti a lehetőségeket, hiszen a SEHA Ligában részt vevő országok szeretnék, ha a magyar bajnokság első két helyezettje is indulna a versenysorozatban.

"Fontos téma volt a tárgyaláson a júniusi EHF-tisztújítás is" - hangsúlyozta Bienerth Gusztáv. "Beszéltünk a magyar és a horvát szövetség jelöltjeiről, és megállapodtunk, hogy folyamatos kapcsolatban maradunk az EHF-kongresszus előtt, személyesen pedig legközelebb május végén Kölnben, a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjén találkozunk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelona a legjobban fizető csapat

Az összes csapatsportot figyelembe véve az FC Barcelona labdarúgói keresik a legtöbb pénzt hetente. Tovább olvasom