Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Egyesült Államok - Olaszország 1-1

Az USA válogatottja az olaszok ellen 1–1-re végződött így megőrizte esélyét arra, hogy továbblépjen.

Az Egyesült Államok válogatottja az olaszok ellen 1–1-re végződött nagy iramú, kemény mérkőzéssel megőrizte esélyét arra, hogy továbblépjen az E csoportból a németországi labdarúgó-világbajnokságon. 
A tengerentúli alakulat az utolsó szalmaszálba kapaszkodva küzdött a pontért, pontokért, és a mérkőzés több szakaszában jól is  futballozott az ezúttal a vártnál halványabb olaszokkal szemben.

A találkozón Jorge Larrionda uruguayi bíró három játékost  állított ki, hasonlóra ezt megelőzően csupán háromszor akadt példa a  vb-k történetében. Hírügynökségi értékelések szerint Daniele De  Rossi könyöklése egyértelműen piros lapot ért, Pablo Mastroeni és  Eddie Pope korai búcsújában azonban már a játékvezető addigra alacsonyabb ingerküszöbe is szerepet játszhatott.

Ami az eredményt illeti, egyértelműen az amerikaiak lehetnek  elégedettebbek, amennyiben elérték, hogy az utolsó  csoportmérkőzésüknek is lesz tétje. Az olaszok már sokkal kevésbé  lehetnek boldogok, bár amint azt Luca Toni megjegyezte, hat ponttal  sem jutottak volna még tovább, a csehek elleni záróderbin akkor is  nagyot kellett volna futballozni.

Az E csoportban az olaszok vezetnek négy ponttal, másodikok a  csehek hárommal, harmadikok a ghánaiak ugyanennyivel, de rosszabb gólkülönbséggel, míg az amerikaiaknak egy pontjuk van. Az utolsó  fordulóban, csütörtökön az olaszok a csehekkel, a ghánaiak az  amerikaiakkal találkoznak.

„Tulajdonképpen lenyűgöztek az amerikaiak – vallotta be Toni. – Meglepett a remek játékuk. Az első gólunk után felszabadultan  kellett volna játszanunk, ehelyett az ellenfelünk kezdett el igazán  jól futballozni."

A találkozóról írt elemzések kitérnek arra, hogy a sérülés után visszatért Francesco Totti még nem igazán nyerte vissza korábbi formáját. A 35. percben történt lecser élése ezzel együtt taktikai  húzás volt Marcello Lippi szövetségi kapitány részéről. 

„Logikus volt a döntés. De Rossi kiállítását követően egy  középpályásnak kellett lejönnie, és mivel én még nem vagyok a topon  fizikailag, rám esett a választás" – mondta a játékos.  

Bruce Arena, az amerikai csapat szakvezetője arról beszélt, hogy pályafutása talán legjobb teljesítményét látta együttesétől szombat  este.
„Ritkán tapasztalható körülmények között, kiváló mérkőzést  produkáltak a fiúk. Nagy iram, kemény küzdelem jellemezte a  mérkőzést, a bírónak nehéz dolga volt. De Rossi kiállítása teljesen  jogos volt, Mastroenié megítélés kérdése, de elfogadható döntés, míg  Pope leküldését túlságosan szigorúnak ítélem" – értékelt Arena. 
A másik oldalon Lippi úgy összegzett, hogy játékosai rengeteg  energiát mozgósítottak, de nem tudták azt eredményesen felhasználni. „Sok hibát követtünk el" – szögezte le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze és Bagoly az év legjobbja

Vincze Ottó lett az egész szezon legjobb győri labdarúgója a Kisalföld osztályzatai alapján. Az ETO FC karmestere – aki az ötödik helyről jött fel – mögött mindössze egy ezreddel lemaradva a kapus Sasa Sztevanovic végzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára ketten, a védő Mátyus János és a tavasszal egyre inkább magára talált, s gólokat szerző Bajzát Péter állhatott. Tovább olvasom