Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Egyedüli nőként egy szövetség élén

Molnár Z. Csabáné immár tíz éve a megyei szabadidősport-szövetség elnöke. Céljai között a sport megszerettetése és az egészséges életre való nevelés szerepel. Kollégáival együtt társadalmi munkában dolgozik.

– Számos oklevél jelzi, hogy észreveszik és elismerik a tevékenységünket – mondja a szövetség elnöke. – Győr-Moson-Sopron megyében huszonegy sportszövetség működik, élükön csak férfiak vannak, egyedül én vagyok nő. Kezdetben csak futóversenyeket rendeztünk, később már más sportágakban, így úszásban, teniszben, gyaloglásban és asztaliteniszben is „kipróbáltuk magunkat". Sajnos a megyei költségvetésből csak nagyon keveset, évi hetvenezer forintot kapunk, így a lehetőségeink behatároltak. További gondot jelent, hogy az embereket nagyon nehéz rávenni a mozgásra, pedig például a futás csak kevés anyagi ráfordítást igényel.

A felnőttek többsége akkor kezd foglalkozni az egészségével, amikor megbetegszik. A gyerekeket is nehéz kimozdítani a számítógép vagy a televízió mellől. A kisebb kudarcok ellenére soha nem fogom feladni. Nagyon örülök, mert remek kollégáim vannak, akik szintén élnek-halnak a munkájukért. Nekem mindenem a sport, természetes, hogy a hétvégéimet is feláldozom érte, bár a pénzt nem ezzel keresem. Szerencsére magam osztom be az időmet, hiszen vállalkozóként dolgozom. Rengeteg sportesemény megrendezése fűződik a nevünkhöz, legutóbb az első győri női sportgála fejeződött be. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy elégedett vagyok az eredményeinkkel. Folyamatosan töröm a fejemet újabb ötl eteken. Az egyik ilyen újdonság a sígyaloglás, amelyet szeretnék megismertetni az itt lakókkal.

Kolláth Gábor testnevelő tanárként dolgozik és rendszeresen részt vesz különböző futásokon és emellett nagy segítségére van a szabadidősport-szövetség munkatársainak is. Elmondta: tíz éve amatőr sportolóként azért kapcsolódott be a futóversenyek szervezésébe, hogy a győri atlétáknak is legyen alkalmuk a mozgásra.

Célba vették a környező településeket, ahol az állandó távok miatt lehetőség nyílt a rekordok megdöntésére és a rendőri biztosítás költségét is megspórolták.

A tényői futáson kezdetben nagyon sokan voltak, mostanra azonban visszaesett a létszám. Nem úgy Győrújbaráton, ahol az úgynevezett crossfutáson rengeteg induló szokott lenni és amelynek a nehézsége adja a szépségét. Az emberek nagy része fél a megmérettetéstől. A futóknak viszont nagy örömet okoz, ha országosan ismert atlétákkal, mondjuk Földingné Nagy Judittal együtt állhatnak rajthoz.

A megyei szabadidősport-szövetség egyik nagy „dobása" a decemberi karácsonyi rohanás lesz, melyet immár hagyományosan ezüstvasárnap rendeznek meg a győri belvárosban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült az ausztrál toronyugró

Súlyos sérüléseket szenvedett egy ausztrál ejtőernyős Sanghajban egy bemutató során, miután nem… Tovább olvasom