Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Egy szurkoló: idegenben is otthon

Kevés ETO-mérkőzés kezdődik el Szenftner László nélkül. A győri drukker szinte minden idegenbeli találkozóra elkíséri kedvenceit. Csaknem az egész gárdát személyesen ismeri, s mivel egy autószerelő műhelyt irányít, a játékosok őt keresik fel, ha a kocsijukat meg kell javítani.

"Képesítésem autószerelő-mester, de már csak »irányító középpályás« szerepet tudok vállalni a szakmában a saját műhelyemben" – írja ötletes bemutatkozásában az egyik legnépszerűbb internetes közösségi oldalon a győri Szenftner László.

Nélküle – kis túlzással – már el sem kezdődhet a Rába-partiak egyetlen hazai találkozója sem, s legtöbbször az idegenbeli meccseket sem hagyja ki. Szefi – ahogy a barátai és ismerősei hívják – autóját egyébként már jól ismerik a magyar klubok biztonsági emberei. A jellegzetes rendszámú  – a táblán a győri drukker beceneve olvasható –, ezüstszürke autó nem is nagyon szorul a kapun kívül, kevés olyan stadion van hazánkban, amelynek parkolójában még nem fordult meg.

Honnan a labdarúgás és a zöld-fehér klub iránti rajongás? A 41 éves drukker elárulta, mivel a városban született, Győrben él,  természetes, hogy a település élvonalbeli gárdájáért szorít. A futball iránti szeretetet pedig szüleitől örökölte.

„Több mint két évtizede komolyabb a kapcsolat az ETO és közöttem – mesélte Szenftner László.

– Ha tehetjük, feleségemmel azóta minden idegenbeli mérkőzésre el is kísérjük a csapatot."

A legemlékezetesebb utazás egy békéscsabai kirándulás volt.
„Hatalmas kitérővel indultunk, mert az egyik ismerősünket a Balatonon kellett felvennünk. Heten mentünk egy terepjáróval, s a nagy melegben sokszor meg kellett állni »folyadékot« pótolni. Hazafelé, miután ismét érintettük a magyar tengert, hajnali kettőkor állította meg a rendőr az autónkat. Látta, hogy vidám a társaság és nem nagyon akarta megérteni, hogy mit keresünk Devecsernél, amikor Békéscsabán voltunk meccset nézni."

Mivel egy autószerelő műhelyt irányít, hozzá viszik a győri futballisták elromlott kocsijukat.
„Sok zöld-fehér játékos autója megfordult a műhelyben. Hogy mikor alakult így, arra már nem emlékszem. Talán Hajszán Gyula volt az első, aki aztán továbbadta a híremet a többieknek."

Természetesen kedvenc is akad a labdarúgók közt.
A legtöbb mostani és korábbi játékost személyesen is ismerem, sőt, vannak, akikkel baráti a kapcsolatom. A mostaniak közül több futballista, Sztevanovic, Mátyus, Jäkl vagy Vincze mentalitása áll közelebb a  szívemhez. De említhetném a masszőr Végh Barnát, akinek az esküvőjén is ott voltunk,  a napokban pedig épp babanézőbe készülünk hozzájuk."

A bajnokságban nyújtott feledhető produkció a drukkernek is csalódást okozott.
„Aggódva figyeltem a kiesés elleni harcot, de bíztam a bennmaradásban. Ugyanakkor kitartottam, mert egy szurkolónak ilyenkor kell igazán a csapat mellé állnia."

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombagóllal zárta a szezont

Pazar góllal búcsúzott az idénytől Feczesin Róbert. A soproniak csatára az U21-es válogatott… Tovább olvasom