Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Egy soproni rajongó a Manunited szentélyében

Pados Noel soproni Manchester United-rajongó születésnapi ajándékként megnézhette kedvenc csapata egyik BL-meccsét.

Fantasztikus élményekben volt része, másnap pedig megismerkedhetett az Old Trafford kulisszatitkaival is.

Az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának munkatársa, Pados Noel Manchester United-fanatikus kollégáitól, barátaitól és családjától harmincadik születésnapjára a Manchester–Benfica labdarúgó BL-mérkőzés megtekintését kapta ajándékba. Pados Noel érdeklődésünkre elmondta: a meccs napjának reggelén érkezett Angliába, s a London– Manchester repülőjáraton már jó pár portugál drukker utazott a találkozó helyszínére. Már elég korán, délután kiment az Old Traffordra. Bár csaknem öt óra volt még ekkor a kezdésig, átvette a névre megrendelt belépőt. Egyre csak gyülekeztek a szurkolók, abszolút nyugodt, szinte baráti volt a hangulat a két tábor között, fényképezkedtek egymással az angol és a portugál csapat hívei. Pados Noel hat magyar MU-drukkerrel is találkozott, s beszélgettek kicsit, aztán lassan ment mindenki a helyére. Érdekes módon rendőr alig volt, biztonságiak azért akadtak, s csak a portugál drukkereket motozták meg. Persze a helyiek nyilván tisztában voltak a szigorú szabályokkal... A reptérről a stadionba vezető vonaton például ki volt írva, hogy semmilyen kifogást nem fogadnak el, akinek nincs jegye, az vagy fizet 1000 font büntetést, vagy három hónapra börtönbe vonul...

Pados Noel: „A meccs lenyűgöző volt, a hangulat pedig egészen különleges, érdekes. A Manchesternél nincs klasszikus B közép, valamelyik szektor elkezd kiabálni vagy énekelni, s az egész stadion fokozatosan átveszi. A Unitednek elég volt a döntetlen, és úgy éreztem, kicsit ennek megfelelően is kezdett. A Benfica szerzett vezetést az első félidő közepén, amit érthetően ünnepelni kezdett a portugál tábor... Na erre olyan éneklésbe kezdtek a manchesteri szurkolók, hogy teljesen elnyomták a vendégek hangját, s a fülükre mutatva jelezték a Benfica-híveknek, hogy semmit nem hallanak abból, amit ők mondanak... Ez a jelenet pedig szinte szárnyakat adott a Manchesternek, óriási nyomás alá került a Benfica kapuja.Még a félidő végén egyenlített a MU. A szünetben nyolc-tíz pályamunkás próbálta a helyére tenni a kirúgott gyeptéglákat.Szünet után maradt a nagy nyomás a Benfica kapuján. A magyar mértékkel hihetetlen hangulatot fokozta, hogy Solskjaer, akit a jelek szerint talán legjobban szeretnek a United drukkerei, melegíteni kezdett. Fordított a United, s a végén eldőlt, hogy megvan a győzelem. Amin nagyon meglepődtem, hogy négy-öt perccel a vége előtt jó páran elindultak hazafelé. Csodálkoztam, aztán később rájöttem, miért... Amikor kiment a stadionból hetvenötezer ember, az Old Trafford környékének utcáit ellepték a gyalogosok, nem nagyon lehetett autóval haladni. Jómagam villamossal mentem be a központba, a szállásra, mit mondjak, csak a másodikra fértem fel, s arra is csak nagyon nehezen. Sokan mentek a különböző tömegközlekedési eszközökhöz, tényleg ellepték az emberek az úttestet. Másnap még volt időm, este indult haza a gép, gondoltam, idegenvezető irányítása mellett megnézem az Old Traffordot.N egyvenfős turnusokban viszik be az embereket. Tíz óra körül értem ki és a fél egyes csoporttal tudtam bemenni. Tényleg egy szentély! Külön nagy rész van az 1958-ban repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt csapat emlékének, a múzeumban kiemelt szerepe van George Bestnek, valamint Eric Cantonának. Egy hatalmas falon rajta van minden, a klubban szerepelt játékos neve! Bemehettünk az öltözőbe, ahol nem nevek, hanem a játékosok hatalmas arcképei jelzik, melyik hely kié. Hatalmas tábla segíti Ferguson munkáját az öltözőben, ezen megmutathatja játékosainak, milyen taktikát gondolt ki. Mellette minden igényt kielégítő helyiség van a tisztálkodásra, zuhanyzó, szauna és minden, ami egy sztárklub játékosainak kell. Az öltöző mellett van a menedzser, Ferguson irodája, ahol minden meccs után ad egy palack extra minőségi bort az aktuális rivális szakvez etőjének. A csapat kulisszatitkairól is megtudtunk egyet s mást. Például, ha déli meccs van, akkor a gárda már előző este szállodába vonul, s onnan megy a meccsre. A BL-csatákhoz hasonló esti összecsapások előtt pedig közösen ebédelnek a labdarúgók a klub egyenöltönyében. Az étkezés után ismét szállodába vonul a MU, s onnan megy a mérkőzésre."

Noel elmondta, életre szóló élmény volt ez a születésnapi ajándék. Még szeretett volna venni a United hatalmas shopjában egy, a régi idők focijára emlékeztető fűzős futball-labdát emlékül, de a Benfica-meccs után a drukkerek szinte „kirabolták" a boltot, nem maradt egy sem a lasztiból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a szeretet ünnepét

A világbajnok fogathajtó gyõri Fehér Mihály két lánya is ezt a sportágat… Tovább olvasom