Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Egy remek megyei rangadó utóélete

Labdarúgás - Mint a mesében, hol volt, hol nem volt egy nagy csapat. Ez nem volt más, mint a legendás, 90. évéhez közeledő Soproni Vasutas Sport Egyesület.
Az elődök lerakták az alapokat, amit a maiak a nehéz idők ellenére lépésről lépésre építenek tovább, sőt, mernek nagyokat álmodni is. Azt, hogy ismét a város és vonzáskörzetének legjobbjai legyenek.
A fent említett megjegyzések és hasonló emlékek a szombati SVSE–Győri ETO B NB III-as mérkőzés előtt a szép számmal kilátogató szurkolókat idézték. Az idősebbek már-már a régi időket vélték felfedezni csapatuk hozzáállásán, játékán.

Ahhoz, hogy a jövőben is hasonló élményben legyen része a publikumnak, továbbra is kell egy olyan csapat, mint az, amelyik a szombati mérkőzésen a patinás lila-fehér mezben szívét-lelkét kitette a pályán. Továbbá kell egy kitűnő erőkből álló ellenfél, mint a Győri ETO, amelytől lehet, kell is tanulni, hiszen az első csapattal karöltve lettek bajnokesélyesek az osztályukban.

Így ünnepelte második gólját az SVSE-GYSEV. Fotó: Németh Péter

A nagy lelkesedés mellett azonban nem szabad néhány dolgot elfelejteni, hiszen ezek az előbbre lépés feltételei. Gondolunk a jó szervezésre, a vezetői stáb profi felépítésére, a kiváló rendezői gárda kiválasztására és a legfontosabbra, az ellenfél tiszteletben tartására. A fair play szellem megtartására. Sajnos ezen a területen van mit pótolni a Lövérek alján. Sportszerűtlen volt az a sok-sok mocskolódás, amit néhány meggondolatlan szurkoló zúdított a győri csapatra. Az ETO-játékosok és -vezetők példásan, profi módon tűrték a dicstelen megjegyzéseket és nem vették fel a kesztyűt. Az MLSZ rendelkezései pedig szigorúan írják elő az ilyen esetek megfékezését. Összességében igazi megyei rangadót láthattak a nézők az NB III-nál magasabb szintű, küzdelmű mérkőzésen.

A hazai játékosok is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen méltó ellenfelei voltak a bajnokesélyes ETO-nak.

Olvasóink írták

  • 2. vicc 2008. március 18. 22:47
    „"Sportszerűtlen volt az a sok-sok mocskolódás, amit néhány meggondolatlan szurkoló zúdított a győri csapatra." A cikk írója említést tehetett volna az ordibáló kapusról és a mutogató játékosokról meg a nézőknek való pofázásról is. Ennyit a profikról. És akkor még nem beszéltünk a játékvezetésről...”
  • 1. lHunter 2008. március 18. 09:34
    „Sajnos a mocskolódás a soproni pályákon nem újdonság!Ami a mult vasárnapi Sopron - Gyírmót utánpótlás meccsen is folyt,az már bicska nyitógató dolog volt!Magukat szülőknek nevező emberállatot(nincs rájuk finomabb megfogalmazás)megállás nélkül mocskolták,szidták a 13-15 éves gyerekeket!Aztán még ezeknek kell nb1-es csapat!Egy-két legelésző marha elég lenne!Velük legalább anya nyelvi szinten tudnának beszélgetni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vártnál nehezebben nyert a Foton és az MKB

Kosárlabda - A SEAT Foton a Ceglédet fogadta, az MKB Szekszárdon lépett pályára. Kedden egymás ellen… Tovább olvasom