Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Egy ponton múlt minden

Lotos VBW Gdynia–GySEV-Orsi 86–85 (25–23, 19–19, 22–24, 20–19) Gdynia, női kosárlabda Euroliga-mérkőzés, 1600 néző. V.: Lefwerth (svéd), Grievnik (holland).
Balogh Judit: Ez van!
Gdynia: GRUBIN 20, Bibrzycka 11/3, CUPRYS 12/6, Melvin 13, DYDEK 25. Cs.: Vodopjanova 2, Hlebovicka 3, Witherspoon. Edző: Krzysztof Koziorowicz.
GySEV: Bevilaqua 3/3, BOGOJEVIC 16, BALOGH 27/15, SERES 10/6, ZAKALUZSNAJA 24. Cs.: Dénes 3/3, Szőke 2. Edző: Dirk Bevilaqua
.
A Gdynia a duplával és triplával nyitó Cuprys vezetésével két perc alatt 7–0-s rajttal adott soproni szemmel nézve igen vészes alaphangot a találkozónak. Seres ekkor „beemelt" egy triplát, s ez óriási fordulatot hozott. Zakaluzsnaja jól őrizte a 213 centis Dydeket.

A GySEV jó védekezéssel, Seres újabb triplájával, és Bogojevic kosarával feljött. Balogh is dobott egy hármast. Ekkor 11–10-re már a soproniak vezettek. Zakaluzsnaja védekezését dicséri, hogy Dydeket levitte a hazaiak mestere. Cuprys szinte egyedül tartotta versenyben a lengyel együttest. A negyed végén visszatért Dydek, kosarai révén kétpontos hazai előnnyel zárult az első negyed. A lengyel center lendületben maradt a második negyed elején és a hazaiak némi svéd és holland, azaz bírói segédlettel újra megléptek. Bevilaqua a 12. percben kipontozódott. Zakaluzsnaja kapott pihenőt, Dydek őrzését a nála jó 30 centivel alacsonyabb Dénes vette át, sikerrel. Bogojevic révén kezdte meg a felzárkózást a GySEV. Zakaluzsnaja szép akció végén szerzett kosárral tért vissza. Amikor megközelítette volna ellenfelét a GySEV, jött újra Cuprys triplája. Balogh triplát dobott, de az utolsó másodpercben Dydek talált be, így a félidő kétpontos hazai vezetéssel zárult. A soproniak tiltakoztak, hogy nem indult el az óra – hiába.

A második félidő elején a két Gordana, Grubin, illetve Bogojevic termelte a pontokat. Tartotta szűk előnyét a Gdynia, de a GySEV ott lihegett ellenfele nyakán. Zakaluzsnaja dobta át horoggal a „lengyel tornyot", azaz Dydeket. Seres lábát fájlalva lesántikált, de nem tudott ellépni a Gdynia, az emberfelettit nyújtó Zakaluzsnaja találataival egyenlő állással nyitották a felek a záró negyedet. Seres és Bogojevic sántikálva játszott, majd a zöld-sárgák, Balogh triplájával 5 pontra jöttek fel. A soproni csapatkapitány újabb távoli kosarat dobott, amelyet a játékvezetők duplának ítéltek, sőt, a reklamáló Baloghnak technikait adtak. Ennek ellenére vállára vette csapatát, dobott még két hármast, így egyetlen pontra jött föl a GySEV, sőt, Seres kosarával, 46 másodperccel a vége előtt megvolt az előny, de a drámai végjátékban az utolsó és döntő szót Dydek mondta ki.

Krzysztof Koziorowicz: – Fantasztikus meccs volt, gratulálok a Sopronnak, remekül, szervezetten játszott.
Dirk Bevilaqua: – Valóban fantasztikus meccs volt, hosszú utazás után, sérülésektől tizedelve emberfelettit nyújtottunk. A játékvezetést nem kommentálom.
A meccs után Török Zoltánt is megkérdeztük a látottakról:
– A találkozó után feltett szándékom volt, hogy óvást jelentek be, de elálltam ettől. Az öltözőben zokogó, a mai estén hősiesen teljesítő játékosokat is megkérdeztem. Pk azonban a pályán szerették volna megnyerni a meccset, ezért, rövid gondolkodás után, a csapat nevében az óvástól elállok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatott évkezdés

„ Ez az esztendő nagyon fontos lesz a magyar labdarúgás szempontjából.” Ezt Bozóky Imre,… Tovább olvasom