Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Egy hét alatt két vb-n indult

Khaut András egy héten belül rajthoz állt a budapesti triatlon-világbajnokságon és a győri masters öttusa-világbajnokságon is.
A sportember saját kategóriájában mindkét megmérettetésen a legjobb magyar versenyzőnek bizonyult.

Khaut András fiatal korában Győrött versenyszerűen öttusázott, majd az egyetemi évei alatt abbahagyta a sportolást. Később Sopronban mégis újrakezdte, amit azóta sem bánt meg.

„Mikor a legidősebb fiam, Péter tízéves lett, elkezdett triatlonozni. Az edzések alatt azt láttam, a többi szülő semmit sem csinál, én pedig arra gondoltam, újra megpróbálkozom a sporttal. Azóta életem része lett a triatlon. Gyermekeim közül Péter és Levente triatlonozik, míg középső fiam, Ákos karatézik. A feleségemet is »megfertőztük«, ő ugyan nem versenyszerűen, de rendszeresen úszik és fut" – elevenítette fel az újrakezdést a 46 éves sportember, aki a 45–49 éves korosztály magyar bajnokaként érkezett a triatlon-világbajnokságra.

Khaut András a győri verseny futószámának rajtjánál. Fotó: HBE
Khaut András a győri verseny futószámának rajtjánál. Fotó: HBE


„Tudtam, hogy a világ élvonala jóval komolyabb szintet képvisel, mint a hazai mezőny, így bajnokként sem lesz könnyű dolgom. Rengetegen neveztek a vb-re, az én korosztályomban is több mint nyolcvanan álltak rajthoz. A körülmények elég kemények voltak, a tizennégy fokos Dunában úsztunk, majd az esőben elázott felszerelésben kerékpároztunk és futottunk. Végül a huszonnegyedik helyen, a legjobb magyarként zártam, így az elsődleges célomat sikerült elérnem. Nagy élményt jelentett, hogy együtt versenyeztem Péter fiammal, aki jobb időt ért el nálam, és korosztályában bekerült az első tízbe."

Khaut András hat nappal később újból rajthoz állt, ezúttal már Győrben. Régi csapattársai kérésére beadta a derekát, és vállalta az indulást a masters öttusa-világbajnokságon.

„Barátoktól, ismerősöktől szedtem össze a felszerelést, amit az úszás és futás melletti három sportág igényelt. A lovaglás jól sikerült, majd a lövészet közepesen. Az úszást begörcsölt vádlival teljesítettem, aztán a vívás meglepően jól sikerült. A futás sem okozott gondot, így hetedik lettem a legkeményebb, 40–49-es korcsoportban. Érdekesség, hogy pontszámommal a 30–39 évesek között az élen végeztem volna. Nagyon jó, családias hangulat uralkodott a versenyen, igazi baráti sportünnep volt a győri rendezvény."

Khaut András a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. résztulajdonosaként és az igazgatóság elnökeként dolgozik, de a munka mellett mindig tud időt szakítani az edzésre.

„Hajnalban úszom, délután futok, és jó időben kerékpározom. Ajánlom mindenkinek a reggeli sportot, mert sokkal jobban bírom tőle a mindennapi pörgést. Ebben a korban a sport arról szól, hogy megőrizzük az egészségünket és érezzük jól magunkat. Ráadásul aki felnőttként nem mozog, a gyermekeit is óhatatlanul erre neveli, hiszen ez lesz előttük a példa. A mozgásnak köszönhetően ráadásul számos csodálatos családi élményt is átélhettem már."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: a brazil Moreno gólokkal debütált

A címvédő Rába ETO remekül mutatkozott be hazai közönsége előtt hétfőn az élvonalbeli bajnokság 2.… Tovább olvasom