Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Egy helyet javítottak

Egy évvel ezelőtt jelentősen meggyengült a Tento-ETO kerete, hiszen távozott a gólerős Szabó Péter.

Egy évvel ezelőtt jelentősen meggyengült a Tento-ETO kerete, hiszen távozott a gólerős Szabó Péter, valamint Cifra Tibor és Gyáfrás Dávid, miközben csupán Németh Tamás érkezett az NB I/B-ből. A fő gondot leginkább az okozta, hogy míg belső emberek estek ki, az új szerzemény balszélső volt. Tóth László vezetőedzőnek elsőként ezt a szerkezeti problémát kellett megoldania.

Lökést adott a jó rajt

„Nem tűnt rózsásnak a helyzet a felkészülés kezdetekor, ám a közös munka során látszott, hogy nem reménytelen a helyzetünk. Aztán a rajton óriási bravúrral sikerült megvernünk az Elektromost idegenben, majd hazai pályán győztünk az akkor még erősnek számító Nyíregyháza ellen. Ez a két győzelem óriá- si lökést adott a csapatnak, a játékosok hittek magukban, az edzéseken is jó volt a hangulat. Lényeges volt, hogy idegenben sikerült további fontos pontokat szereznünk, hiszen nyertünk Szigetváron és Hargitán is, míg Debrecenben döntetlent értünk el. Szinte végig versenyben voltunk ősszel a negyedik helyért" – értékelte az első félévet Tóth László.

Megtorpant az együttes

A világbajnokság miatt beiktatott két hónapos szünet nem tett jót a győrieknek, mert a februári folytatásban a Tatabánya ellen – hiába játszott jól a gárda – megtorpant az együttes. A hazai vereséggel tulajdonképpen le kellett mondani a negyedik helyről.

„Konkoly Tamás nagyon hiányzott azon a mérkőzésen. Meggyőződésem, ha csak öt-tíz percet játszani tud, nyerhettünk volna. Irányítónk sérülése, betegsége egyébként az egész tavaszi teljesítményünkre kihatott, más kérdés, hogy így is ott tudtunk maradni végig a mezőny első felében, s ez nagyon nagy szó. Papíron egy sokkal gyengébb játékosállománnyal lettünk hatodikak, vagyis egy helyet tudtunk javítani az egy évvel ezelőtti pozíciónkhoz képest. Olyan együtteseket előztünk meg, mint a Csömör vagy a Debrecen, melyek még szezon közben is komoly játékosokat igazoltak. Ugyancsak jobbak lettünk a szezon előtt az első négybe jutást megcélzó Nyíregyházánál, de nagyon jó játékosanyaggal rendelkezik a Szigetvár is. Végig partiban voltunk a hozzánk képest klasszisnak számító Elektromossal és a Tatabányával, ami kellemes meglepetés volt számomra."

Borús jövőkép

A jövővel kapcsolatban nehéz bármit mondani. Mint arról már beszámoltunk, a zöld-fehérek két válogatott játékosa biztosan más klubban folytatja – Tatai Veszprémben, Herbert Szegeden –, míg Nyikes és Konkoly maradása sem dőlt még el.

„Nagyon nagy gondban leszünk, ha ez a két játékos is eligazol, mert belső posztokra szinte alig marad emberünk. Emellett beállósposzton is vannak problémáink. Úgy gondolom, azok az új játékosok, akiknek érkezése már eldőlt, azaz a kapus Kovács János, valamint Tomori Győző, segíthet nekünk, de a távozókat nehezen tudnák csak pótolni. Természetesen mint eddig, úgy most is keményen dolgozunk majd, de hogy ez mire lesz elegendő, azt megjósolni lehetetlen."
Nem gond az edző távolléte

Azért várható még újabb játékosok érkezése, így egy szlovák juniorválogatott játékossal is közel áll a klub a megállapodáshoz, valamint vannak még kiszemeltek. Nagy kérdés, hogy kire jut majd elegendő pénz. A csapat egyébként július 11-ig pihenhet, aznap kezdi majd meg a munkát a következő szezonra. Kilenc és fél hét áll a szakvezetés rendelkezésére, hogy ütőképes együttest faragjon az új bajnokságra. Lassan már megszokott, hogy Tóth László pár hetet hiányzik majd az együttes éléről, ezúttal a magyarországi junior-világbajnokságra a hazai csapat szövetségi kapitányaként lesz hivatalos.

„Azt gondolom, ez nem okoz nehézséget számunkra, mert segítőmmel, Deáki Istvánnal ismerjük már egymást annyira, hogy ezt a helyzetet is megoldjuk. A korábbi esztendőkben is előfordult már ilyen, s ez látszott meg legkevésbé a szereplésünkön."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a VfB Stuttgart új edzőjét

A német Bundesligában érdekelt VfB Stuttgart háza táján eseménydúsan telik a nyári szünet, a vezetők… Tovább olvasom