Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Egy brazil balról

Egyre több brazil labdarúgó bukkan fel a magyar labdarúgócsapatokban, például Szombathelyen vagy a Haladásnál. Mivel mindegyikük kedvező benyomást tett a szakemberekre és szurkolókra egyaránt, megindult a brazil labdarúgók további áramlása Magyarországra.
A szombathelyi „ úttörők ” egyike, Andre de Carvalho Montero a téli szünetben Győrbe igazolt, s ötéves szerződést írt alá a zöld-fehér klubbal. A 24 éves bal oldali védőként és középpályásként egyaránt hasznos játékos a sereghajtó Vasastól érkezett a győriekhez.
– Nagyon örültem, hogy megkeresett az ETO, mert véleményem szerint egy nagyon jó közösségbe kerültem – nyilatkozta André. – Bár nincsen sok tapasztalatom még a csapatról, a városról, azt már ennyi idő alatt is megállapítottam, hogy azok közül a magyar klubok közül, amelyikben játszottam, az ETO a legjobb. Tudom, hogy most csupán a tizedik, de ennél biztosan előbbre végez majd a bajnokságban.
– Brazíliában mely csapatokban játszott ?
– Két olyan egyesületben futballoztam, mely Magyarországon is nagyon ismert, sőt, elismert. Ezek pedig a Botafogo és a Fluminense.
– Hogyan került ezek után a Haladáshoz ?
– Jött egy lehetőség, hogy ide igazolhassunk, végül négyen kerültünk Szombathelyre, Flavio Pim, Alex, Nélio és én. Közülünk már Nélio visszament Brazíliába, mi viszont maradtunk, s eddig egyáltalán nem bántam meg a dolgot.
– Ezt az is bizonyítja, hogy külföldi játékos létére szokatlanul hosszú, ötéves szerződést írt alá Győrött.
– Valóban ritka dolog ez, de ha jól tudom, leginkább csak itt. Külföldön ez már bevett gyakorlat, hogy egy egyesület a lehető leghosszabb időre szeretné lekötni legjobb labdarúgóit. Hogy én lennék-e a legjobb ? Ezt nem mondtam, de erényem mindenképpen a gyorsaság, s elég technikásnak tartom magam. Ezen a téren egyébként szerencsére nem vagyok egyedül Győrött, így van remény arra, hogy olykor igazán szép játékkal örvendeztessük meg szurkolóinkat. Persze jelenlegi helyzetünkben ez nem mehet az eredményesség rovására.
– Mi okozza önnek a legnagyobb nehézséget ?
– Természetesen a magyar nyelv. Ezzel nem igazán boldogulok, bár a legfontosabb szavakat azért már megtanultam. Játék közben elég jól megértetem magam. Az is gondot jelent, hogy távol vagyok a családomtól, s bár mindenki nagyon kedves és barátságos velem, azért hiányoznak a szeretteim.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom