Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Egervári eddig elégedett

Egervári Sándor, a Győri ETO FC vezetőedzője elégedett a csapat új igazolásaival, úgy érzi, a jelenlegi játékosállománnyal az új bajnokságban az első nyolc között végezhet az együttes.

Igaz, egyelőre csak felkészülési mérkőzésen (ETO–Iskra 3–0), de győzelemmel mutatkozhatott be a győriek kispadján Egervári Sándor. A Kuvaitból hazatérő szakember két évre került a Rába-parti együttes élére. Az új vezetőedző családi okok miatt tért haza Magyarországra, korábbi együttesénél marasztalták, ami nem is csoda, hiszen – barátságos mérkőzésen – még a portugál válogatott sem tudta két vállra fektetni az el-Szalmiját.

– Úgy tudjuk, teljes a győri együttes kerete, hiszen csatlakozott a szerb védő, Supic is a csapathoz.

– Így van, a keret most már teljes, véglegesnek tekinthető. Három kapussal és huszonegy mezőnyjátékossal vágunk neki a bajnokságnak. Posztokra igazoltunk, s arra is törekedtünk, hogy ezeken egészséges versenyhelyzetet alakítsunk ki a csapatba kerülésért.

– Most, hogy már eldőlt, kikre számíthat, biztosan megfogalmazódtak elvárások, célok a csapattal kapcsolatban.

– Beszélgettünk ezekről a vezetőkkel, akik pénteken fogalmazzák meg pontosan az elvárásaikat. Én úgy gondolom, ezzel a játékosállománnyal a bajnokság negyedik-nyolcadik helyét célozhatjuk meg. Ez nagy előrelépés lenne. Nyilván nem lesz egyszerű feladat, hiszen sok együttes már bejelentkezett ezekre a pozíciókra.

– Visszatérve a kerethez, többeket meglepett, hogy sem Vincze Ottóra, sem Mátyus Jánosra nem számít a jövő győri csapatában.

– A döntésnek emberi, de főképp szakmai indokai voltak. Mátyusnak remek ajánlatai vannak, s a vezetés úgy döntött, elengedi a labdarúgót. Vincze komoly sérülésen van túl, nem tudhatjuk, mire lesz képes, nekünk pedig meghatározó futballistákra van szükségünk.

Azt hallani, a fiatalabbak közül sem mindenki marad az első csapatnál.

– Természetesen vannak, akik visszakerülnek az utánpótláshoz vagy kölcsönadjuk őket, de szeretném hangsúlyozni, Győrben mindenki büszke lehet arra, hogy az élvonalbeli csapatnál megtartották a fiatal tehetségeket. Kovács Zoltánra, Varga Róbertre, Dudás Ádámra, Pákolicz Dávidra, Nyári Tiborra, hogy csak egy-két nevet említsek, továbbra is számítunk. Fontos az ő fejlődésük, s úgy gondoljuk, ez a rutinosabb társak között meg is történhet.

– Nikolov, Völgyi, Supic, Józsi és Bogdanovic. Elégedett az érkezők névsorával?

– Igen. A vezetéssel egyetértve választottuk őket, s úgy érzem, mindannyian megfelelő képességű futballisták, nem mellékes, hogy fiatalok is. Csupán Bogdanovic mondható közülük idősebb labdarúgónak.

– Ahhoz mit szól, hogy Hannich Péter, az ETO korábbi remek futballistája az első edzőmeccsen azt mondta: ez a keret az éremért harcolhat az NB I-ben?

– Örülök, hogy így látja, de úgy érzem, ekkora előrelépést egy olyan együttes, amely az elmúlt szezonban még a kiesés elkerüléséért harcolt, nem tud véghezvinni. Persze törekedni kell rá, de a realitás a már említett negyedik-nyolcadik hely. Aztán persze a következő bajnokságban, egy esetleges újabb erősítés után már fel lehet venni a versenyt az élvonal legjobb csapataival is.

– Több felkészülési mérkőzésen vannak túl, hol tart most az együttes?

– Iszonyúan fáradt. Persze ez az időszak nem is a frissességről kell hogy szóljon. Amúgy a győri futballisták munkamorálja kiváló, s ez mindenképpen örömteli. Az viszont gond, hogy nem tudunk minden játékost felkészíteni, akik sérüléssel bajlódnak, nyilván nem lesznek még készen az első bajnoki fordulóig.

– Előfordulhat, hogy a nyíregyháziak miatt egy hetet csúszik ez az említett rajt.

– Meglátjuk, hogyan dönt a két klub vezetősége. Részemről szorgalmazom, hogy ha kell, cseréljük fel a pályaválasztói jogot, s futballozzunk Győrben, mert az sem jó, ha túl hosszúra nyúlik egy csapat felkészülése. Szóval szeretném, ha huszonegyedikén játszanánk.

– Tegyük fel, volt kuvaiti csapatával mérkőzne az ETO. Ki győzne?

– Nehéz lenne az almát a körtével összehasonlítani. Más futballkultúrákról van szó, a kinti együttes dinamikus stílusban játszik, míg a magyar labdarúgók taktikai felkészültségben jobbak. Érdekes mérkőzés lenne, az biztos.

– Tehát ki győzne?

– Jó csapatom volt kint is, maradjunk annyiban, szoros végeredmény születne...

Kijött a tudásbeli különbség
Győri ETO–Paks 2–0 (0–0)
ETO: Sztevanovic (Somogyi) – Nikolov, Stark (Kovács Z.), Supic, Völgyi, Pákolicz, Müller (Jäkl), Bank, Brnovic (Granát), Bogdanovic, Csermelyi. Edző: Egervári Sándor.
Paks: Kovács A. (Pokorni) – Molnár (Belényesi, Varga L.), Éger (Kőkuti), Salamon, Böde (Csehi), Tamási G., Mészáros I., Bohner (Brukner), Balaskó, Báló, Vári. Edző: Lengyel Ferenc.
Gsz.: Bogdanovic, Csermelyi.
Az egész nap szakadó eső ellenére kitűnő talajú pályán játszhattak a felek, a szünet után kijött a tudásbeli különbség a győriek javára.


Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába tart a kétszeres bajnok

Egy éve szoros küzdelemben hódította el a bajnoki címet a Győr Sharks együttese, ezúttal viszont sokkal nagyobb fölénnyel győzte le ellenfelét a csapat. A 42–12-es diadal mutatja, hogy mind támadásban, mind védekezésben remek teljesítményt nyújtottak a győriek. Tovább olvasom