Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Edzőt váltanak a Győri Dózsánál

Tavasztól új edző irányítja a megyei I. osztályú Gy. Dózsa labdarúgó csapatát.

Az együttes nem szerepelt rosszul, ősszel a tabella ötödik helyén végzett. A játékosok nem szeretnék a váltást. Hétvégén játszották a 13. fordulóból elmaradt Abda–Gy. Dó zsa megyei I. osztályú mérkőzést.

Az Abda edzőjének, Horváth Tamásnak a mérkőzés utáni nyilatkozatából arra lehetett következtetni, elköszönt a társaságtól. Informáci ónk szerint tavasszal épp a szombati ellenfél, a Gy. Dózsa kispadjá ra ülhet majd le. A szakember nem cáfolta értesülésünket, de elmondta: egyelőre nincsenek konkrétu mok, természetesen senki helyére sem pályázik, de ha olyan csapathoz hívják, ahol már nem ül edző a kispadon, elfogadja az ajánlatot.

Az ügy egyik érdekessége, hogy a győriek jelenlegi edzője, Pék László a változásról pár napja még mit sem tudott, az egyik ismerőse hívta fel telefonon és mondta el neki, hogy hamarosan leváltják a csapat éléről. Megkerestük Pék Lászlót, aki elmondta: addig nem szeretne nyilatkozni az ügyről, amíg hi vatalosan meg nem erősítik a le váltását.

Mindenesetre annyit azért elárult, bármennyire is jól szerepelt csapata, nem lepődne meg, ha igaznak bizonyulna a híresztelés. Nemrég lapunk is beszámolt róla, támogatójuknak köszönhető en (Londonba meccsre utazik a Gy. Dózsa, Kisalföld, 2004. november 3.), a győri lila-fehérek tavalyi jó helyezésükért cserébe egy angliai élvonalbeli találkozóra utazhattak a szigetországba.

A társaság azóta is jól szerepel, az őszi szezont az ötö dik helyen zárta a színvonalas pontvadászatban. Kíváncsiak voltunk a klub veze tőinek véleményére is, igazak-e a híresztelések és ha igen, akkor mi indokolja a váratlan edzőváltást.

A labdarúgó-szakosztály elnökétől, Nagy Andrástól megtudtuk, a klub vezetősége szeretné, ha a nagy múl tú egyesület hírnevéhez méltóan szerepelne. Nagy hangsúlyt fektet nek az utánpótlásra, de céljuk az is, hogy a felnőttcsapat minél gyorsab ban magasabb osztályban futbal lozhasson, és ezt egy másik szakem ber vezetésével tartják elérhetőnek:

„Gyökeres változásokon megy keresz tül az egyesület, részesei szeretnénk lenni labdarúgásunk megújulásának és egy olyan modellt vállaltunk fel, ahol folyamatos lesz a változás. Pék László munkáját elismerjük és meg köszönjük, de az elnökség úgy hatá rozott, a fejlődés érdekében másik edzőre bízza a csapatot."

Úgy tudjuk, a döntés nem tet szik a játékosoknak, akik kiállnak a jelenlegi edző mellett. Hamarosan egy levelet fogalmaznak meg, ami ben jelzik a vezetőség felé, nem szeretnék az edzőváltást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppingvita az Európai Parlamentben

Évente több millió amatőr vagy csak kedvtelésből sportoló fiatalember használ ajzószereket, és ennek… Tovább olvasom