Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

EB-szemlét tartott az UEFA

Elégedetten távozott Győrből a 2012-es Európa-bajnokság rendezésére pályázók által megjelölt helyszíneket vizsgáló UEFA-bizottság.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar–horvát közös pályázatban majdani házigazdaként megjelölt magyar városokat látogatják végig ezekben a napokban. Tegnap délután – Debrecen és Székesfehérvár után – Győrbe érkezett a küldöttség, amelyet a holland szövetség főtitkára, Harry Been vezetett. 

A tervezett programnak megfelelően szállt le a Győr–Pér repülőtéren az a katonai helikopter, amely az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hatfős szemlebizottságát, valamint Vlatko Markovicot, a horvát szövetség (HLSZ) elnökét, illetve a HLSZ további képviselőit, továbbá Kisteleki Istvánt, a magyar szövetség (MLSZ) elnökét és az Euro–2012-es EB-pályázat hazai előkészítőit szállította.

A delegációt a városháza barna termében Molnár Péter, Győr sportigazgatója tájékoztatta a városi projekt állásáról, a fejlesztési elképzelésekről. Ezt követően Balogh József polgármester és Kun András alpolgármester ötórai teán köszöntötte a vendégeket. Kijelentette: a városvezetés minden támogatást megad a rendezéshez és erről minden garanciát aláírt.

Ezután kettévált a küldöttség. Az egyik felét az ETO-stadionban Tarsoly Csaba, az ETO FC elnöke köszöntötte, majd egy prezentáción a résztvevők megismerhették az épülő stadion további terveit, utána Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője kalauzolta végig őket a készülő létesítményben.

A küldöttség másik fele ez idő alatt a szálláslehetőségekről tájékozódott, ennek keretében megtekintette  a Kálvária Szállót, a Rába folyó partján kialakítandó szurkolói központ helyszínére már nem jutott idő.
Az UEFA szemlebizottsága és a magyar kísérők az esti órákban kisbuszokkal utaztak el Győrből. A fővárosban Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter adott fogadást a küldöttség tiszteletére. A szemle ma Budapesten ér véget.

Kapcsolódó anyagok >>

''Győrben nincs idegenforgalom'' (2006-08-28) >>
140 millió eurót ér a BL-győzelem (2006-08-23) >>
Ötből lesz három (2005-11-08) >>
UEFA-delegáció Győrött (2002-09-24) >>
UEFA ellenőrök a stadionban (2005-08-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-ETO - Debrecen 33-20

Nehéz mérkőzésre számítottak a győriek Debrecenben, ahol az előző években párszor már érte kellemetlen meglepetés a csapatot. A nagy csata ezúttal azonban elmaradt, a házigazda DVSC ugyanis csak tizenkét percig tudta tartani a lépést a vendégekkel. Eddig kétszer is vezettek Bíró Imre tanítványai (1–0, 6–5), ám aztán zsinórban hét gólt lőtt a bajnoki címvédő, mellyel teljesen padlóra küldte a házigazdákat. Tovább olvasom