Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

DVSC - FC Sopron 3-1

Már a tizedik percben 2–0-ra vezetett a DVSC csapata, a soproni szurkolótábor nem erre számított.
3. p: Bernáth ívelt be szabadrúgást balról és a kapu előterébe csavart labdát Brnovic megcsúsztatta, Balogh pedig reflexmozdulattal balra ütötte. A labda az alapvonal közelében álló Égerhez került, aki
visszagurított és Máté öt méterről centikkel a bal alsó sarok mellé lőtt.

5. p:
Brnovic ugratta ki a leshatáron kilépő Sidibét. A szenegáli csatár egyedül tört kapura s 14 méterről a kiinduló Balogh mellett ballal a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 1–0.

10. p: Halmosi csavarta a labdát szabadrúgásból a soproniak kapujának előterébe. A labdára többen is rámozdultak, ám senki nem érte el, a játékszer pedig egy pattanás után a jobb felső sarokban kötött ki. 2–0.

15. p: Halmosi gurította vissza balról a labdát Sándor T. elé, akinek a 16-osról megeresztett lövésébe Ibric lépett bele. A labda a 16-os bal oldali vonalánál helyezkedő Dombihoz került, aki középre emelt és Brnovic hat méterről élesen kapura fejelt labdáját Balogh remek mozdulattal ütötte a mezőnybe.

43. p: Halmosi balról beívelt labdájára egyszerre ugrott fel a soproni kapu előterébe Balogh és Sidibe. A labdát egyikük sem érte el, a levegőben ütköztek, majd mindketten a földre huppantak. A játékvezető – a hazai szurkolók általános derültsége közepette – a büntetőpontra mutatott, a 11-esből pedig Brnovic a balra vetődő Balogh mellett félmagasan a soproni kapu közepébe helyezte a labdát. 3–0.

53. p: A mérkőzés első valamirevaló akciója végén Demjén jobbról középre adott labdáját Signori 10 méterről jobbal kapura pörgette és Csernyászki bravúrral tolta szögletre a léc alá tartó labdát.

58. p: Signori ívelt be szabadrúgást jobbról, közel a 16-os közeléből. A hazai kapu előterében Siftert Éger lerántotta. Ez is 11-es. A büntetőből Signori a balra vetődő Csernyászki mellett nekifutás nélkül a léc alá vágta a labdát. 3–1.

66. p: Halmosi hatalmas, bal oldali dobását követően a berobbanó Dombi 10 méterről ballal a jobb kapufára lőtt.

86. p: Bernát élesen beadott, a jobbról a soproni kapu előterébe tartó labdát Ferenczi az ötös jobb oldali sarkánál megcsúsztatta, ám a labda a szöget jól záró Balogh kapus lábáról a mezőnybe pattant vissza.

Nem biztos, hogy ártott a soproniaknak az, hogy Debrecenben több sporteseményt is egyszerre rendeztek a bajnok és a kupagyőztes futballmeccsével. A helyi kosarasok játszottak egy időben bajnokit, és egy nagyszabású motorosgálát is a bajnokság legrangosabb összecsapásának idejére tettek. Soproni oldalon Selymes Tibor bár eredetileg nem jelölte, betette a kezdőcsapatba az olasz sztár Signorit, aki még a szezon elején Debrecenben vett részt próbajátékon – sikertelenül...

Nem ilyen kezdésre számított az egy autóbusznyi soproni szurkolótábor, amely átbuszozta az országot. Már a tizedik percben 2–0-ra vezetett a bajnokcsapat, amely ellentmondást nem tűrő határozottsággal, agresszivitással kezdte a mérkőzést. A hazaiak már a soproni térfélen próbáltak labdát szerezni, s ez bizony alaposan meglepte a csípős hideg ellenére igen tompán kezdő soproni csapatot. A vendégek képtelenek voltak megtartani a labdát a középpályán és a leforduló debreceniek rendre lendületből vezethették a soproni védelemre a labdát, mert középpályás védekezés mint olyan, az első negyedórában nem létezett a vendégeknél.

Ezt követően váltott Selymes Tibor, érthetően próbálta stabilabbá tenni a középpályát, amely képtelen volt megszűrni a hazai akciókat. Győri beállásával stabilabb lett a védekezés a középpályán, a lecserélt Landerl helyére pedig Cotan került ki a bal oldalra. A váltás azonban csupán arra volt jó, hogy a folytatásban ne tudjon kialakítani újabb gólhelyzetet a debreceni csapat, a soproniak továbbra is veszélytelenek voltak a hazai kapura. A félidő hajrájában egy olyan büntetővel növelte előnyét a Debrecen, amelynek megítélésénél a hazai szurkolók is jót derültek...

Szünet után az első félidőben a látottaknál – nem volt nagy művészet –  jóval bátrabban futballozott a Sopron, közel negyedóra elteltével szépített is. Ennél többre azonban – hiába próbálta támadó szelleművé alakítani Selymes – nem futotta a soproniaktól, akik az utolsó 10 percben egy erőteljes medvepuszi miatt megsérült Signori nélkül tíz emberrel fejezték be a meccset, amely már gyakorlatilag az első 10 percben eldőlt.
Supka Attila: – Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat, maximálisan meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, így sikerült jelentős előnyre szert tenni. Szünet után kicsit visszafogottabb játékkal is uraltuk a mérkőzést és biztosan tartottuk itthon a három pontot.

Selymes Tibor: – Egyéni hibák miatt nagyon korán kétgólos hátrányba kerültünk és ebből csak igen sokára tértünk magunkhoz. Szünet után többet próbálkoztunk, de csak a szépítésre volt elég.

Balogh János: – A második gólnál több játékos is indult a labda irányába, amely lepattant és azután senki nem érte el. Az, hogy a sok bemozduló ember közül senki, sem az ellenfél csatárai, sem a mi védőink közül nem ért hozzá, megzavart, arra számítottam, hogy valaki vagy ki tudja fejelni, vagy kapura csúsztatják, így azonban egy pattanás után sajnos gól lett. A büntetőnél egy beívelt labdára együtt ugrottunk fel a labdáért a hazaiak csatárával, Sidibével. Ha jól emlékszem, egyikünk sem érte el, a levegőben ütköztünk és mindketten elestünk. A játékvezető pedig engem szabálytalannak látott...

Győri János, aki 2–0-ás debreceni vezetés után állt be és a soproniak egyik legjobbja volt, sok támadást akasztott meg: – A találkozó elején magassági fölényben volt a beíveléseknél a Debrecen, vélhetően ennek ellensúlyozására léphettem pályára. Sajnos a félidő végén a hazaiak által megítélt ajándék 11-es eldöntötte a meccset.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bedák Pál ezüstérmet szerzett az ökölvívó-világbajnokságon

Bedák Pál ezüstérmet szerzett a kínai Mianjangban zajló 13. férfi ökölvívó-világbajnokságon, miután… Tovább olvasom