Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Dupla futballszeretet

A győri Finta Orsolya és Finta Zsófia ikrek. Közös még bennük, hogy mindketten imádják a labdarúgást.

A győri Finta családban központi szerepet játszik a labdarúgás, pedig a családfő sohasem kötődött szorosan  a sportághoz. Az ikerlányok, Orsolya és Zsófia  azonban egyaránt a legnépszerűbb labdajáték elkötelezett híve. Előbbi az élvonalbeli Győri ETO FC futballistája, míg az utóbbi játékvezetői asszisztens. Bátyjuk, Csongrádi Péter pedig Dunaszegen kergeti a labdát.

Finta Orsolya a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a testnevelésórákon mindig együtt futballozott a fiúkkal. Később az akkor még  Terán néven szereplő csapat edzéseit látogatta, ahol Csapó Sándor irányításával készült.

„Tavaly januárban igazoltam az ETO-hoz. Elsősorban irányító középpályást játszom. Sajnos  egy keresztszalag-szakadás miatt most nem futballozhatok, de a tavaszi szezonra talán felépülök. Ahhoz képest, hogy újonc együttes vagyunk az élvonalban, szerintem ősszel jól szerepeltünk. Jövőre érettségizem, aztán elképzelhető, hogy a szombathelyi főiskola testnevelés szakán folytatom a tanulmányaimat."
Finta Zsófia hét évig jazzbalettozott. Testvére javaslatára aztán részt vett a már említett Terán egyik teremedzésén. Egy évig tartott a labdarúgó-pályafutása, amelynek egy sérülés vetett véget.

 „A sportágtól azonban semmiképpen sem akartam elszakadni, ezért szüleim javaslatára jelentkeztem játékvezetőnek. Jelenleg még partjelzőként, hivatalos nevén asszisztensként veszek részt a mérkőzéseken. Legutóbb például egy megyei harmadosztályú felnőtt Magyar Kupa-találkozón lengettem a zászlót.

A célom az, hogy minél hamarabb játékvezető legyek. Szeretnék minél előbbre jutni a ranglétrán. Nekünk, lányoknak nyilván könnyebb dolgunk van, mint a férfiaknak, hiszen mi kevesebben vagyunk. A szüleim nem féltenek, bár tisztában vagyok vele, hogy az összecsapásokon a szurkolók sokszor szidják a játékvezetői hármast. Az érettségi után szívesen dolgoznék Németországban bébiszitterként, bár sok múlik azon is, hogyan alakul a játékvezetői pályafutásom."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondásra szólították fel a török futball vezetőit

Mehmet Ali Sahin török sportügyekért felelős államminiszter egy héttel a Svájc ellen botrányos… Tovább olvasom