Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Dreher 24 Everest Expedíció (2010) - úton a hegymászók!

Idén tavasszal ismét elindult két magyar expedíciós hegymászó – Várkonyi László és Klein Dávid –, hogy megmásszák a Mount Everestet, a világ legmagasabb csúcsát. Utoljára 2007-ben jártak a legközelebb, ahhoz, hogy ők ketten legyenek az első magyarok, akik oxigénpalack használata nélkül érik él a Himalája hegység nevezetes pontját.

Vasárnap reggel háromnegyed 8 körül megérkezett a két hegymászó Kathmanduba. Ahogy 2002-ben és 2007-ben is, a Hotel Thamel-ben szálltak meg. Este meglátogatták Ms. Liz Hawley-t -, a Mount Everest 77 éves krónikását, aki számon tartja a megmászásokat -, és elmondták neki a terveiket.

Klein Dávid naplóbejegyzéséből kiderül, hogy biztosan lekésték volna a Delhiből Kathmanduba tartó járatot, ha Kathmadu ege nem felhősödik be és így a gép nem indul több mint egy órás késéssel.

Galéria kép


A legelső tervezett időponthoz (március 25.) képest szombaton indult el a Dreher 24 Everest Expedíció (2010). Azért kellett március 26.-ára módosítani az indulás napját, mert Kathmanduból azt az információt kapták a hegymászók, hogy minden valószínűséggel csak április 1-én léphetik át a nepáli-tibeti (kínai) határt.

Pénteken azonban újabb akadály nehezítette meg azt, hogy egyáltalán Magyarországot elhagyhassák. A Ferihegyi repülőtéren ugyanis túl nehéznek ítélték meg a munkatársak a csomagjaikat, és nem tudtak egyezségre jutni a személyzettel, így egy nappal ismét eltolták az indulást.

Klein Dávid és Várkonyi László az idei sajtótájékoztatón Fotó: facebook.com
Klein Dávid és Várkonyi László az idei sajtótájékoztatón Fotó: facebook.com


Szombaton végre minden rendben zajlott és repülővel 7:10-kor Amszterdamon keresztül Delhibe vágtak neki az útnak, majd onnan egy belső járattal érkeznek meg Kathmanduba, magyar idő szerint március 28-án, vasárnap reggel.

Klein Dávid a hivatalos honlapjuk fórumán elmondta, hogy nagyon bizakodva néznek az idei expedíció elé. Nagyon várja már az indulást, de most még nem is annyira a hegy megmászására koncentrál, mint inkább az Alaptábor elérésére. Azt is közzétette, hogy az indulás előtti hetek mindig nagyon kaotikusak... Ami a napokban be is bizonyosodott.

Konyi és Dávid 2008 áprilisában, úton az Everest Alaptáborába Forrás: facebook.com
Konyi és Dávid 2008 áprilisában, úton az Everest Alaptáborába Forrás: facebook.com


A következő biztos pont, a legkorábbi április elsejei tibeti (kínai) határ átlépése, ahonnan körülbelül egy hét alatt érhetik el az Alaptábort.

A továbbiakban is folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat az expedíció kimeneteléről.

Olvasóink írták

  • 1. VJR 2010. március 29. 19:46
    „Hajrá Konyi! Remélem idén sikerül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen kosáron múlt az MKB Sopron kupagyőzelme

Ezüstérmes lett a női kosárlabda Magyar Kupában az MKB-Euroleasing Sopron, miután a Pécsen rendezett… Tovább olvasom