Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Döntetlenek a rangadókon

Labdarúgó NB III, Bakony-csoport Gyirmót–Vasszécseny 1–1 (1–1)
Gyirmót, 350 néző. V.: Gyarmati.
Gyirmót: Vörös – Tóth A., Horváth Sz., Szabó Cs., Bognár, Osváth (Pék A.), Vollai, Polyák, Németh L. (Lévai), Csöndes (Segovits), Vedres. Edző: Horváth László.
Vasszécseny: Nagy P. – Szita P., Viszked, Kovács Sz., Szilvás, Rozmán (Szandi), Wallaschek, Kosztolánczi, Brezovich K., Király P., Brezovich A. Edző: Simon Miklós.
Gsz.: Polyák, ill. Brezovich A.

A 25. percig kellett várni az első eseményre, amikor Osváth–Vedres kényszerítőzést követően Polyákhoz került a labda, aki 8 méterről félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. 1–0. A 29. percben ártalmatlannak tűnő támadás futott a bal oldalon, Kosztolánczi vitte fel a labdát, majd 30 méteres passzal játékba hozta a jobbszélen tanyázó Brezovich Andrást, aki a meglehetősen szellős gyirmóti védelem hibájából a 16-os sarkáról lövésre szánta el magát, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. 1–1. Az 52. percben egy védelmi hibából Segovitshoz pattant a labda, ő egyből indította Vedrest, aki középen kibújt a védők gyűrűjéből, de belevezette a labdát a kifutó kapusba. Az 57. p: a szabadot ismét Vollai lőtte, aki a bal kapufát találta el.

A játék első harmadában kevés esemény történt a pályán. A gól után felpörögtek a csapatok, a Vasszécseny is többször veszélyeztetett. Egyenlítő góljuk után magabiztosabbá váltak, a Gyirmótot pedig idegesebbé tette a támadások eredménytelensége.
Jók: Horváth Sz., Bognár, Vollai, ill. Brezovich A., Viszked, Kovács Sz.
Horváth László: – Adtunk egy félidőnyi előnyt ellenfelünknek, ami a második játékrészben mutatott rossz helyzetkihasználásnál visszaütött. A csapatépítés néha áldozatokkal jár.

Jánossomorja–Kapuvár 2–1 (0–0)

Jánossomorja, 350 néző. V.: Király.
Jánossomorja: Török – Nagy, Rozsos, Joó (Varga), Jurácsik, Körmendi, Molnár F. (Göblyös), Molnár J., Cser (Horváth), Stemmer, Görgits. Edző: ifj. Drobnitsch Tamás.
Kapuvár: Szigeti – Zsirai Z., Papp N. (Licskai), Bokor, Horváth (Wunderlich), Papp L., Varga, Zsirai B., Hattejer, Balázs, Böcskör (Markó). Edző: Berta József.
Gsz.: Nagy, Körmendi, ill. Markó.
Az első félidőben egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. A hazaiak a széleken próbálkoztak eljutni a kapuig, a beívelt labdákkal veszélyeztették a vendégek kapuját. Cser két ízben is ziccerből fejelhetett.

A második félidő közepéig ez a kép nem változott, ezután a cseréknek is köszönhetően megszerezte a vezetést a hazai csapat, a 68. percben Molnár F. 22 méteres szabadrúgása a kapus előtt megpattant, a róla kipattanó labda felpördült és 8 méterről Nagy fejelt a kapuba. 1–0. A 70. percben növelte előnyét a Jánossomorja, Molnár J. jobb oldali szögletéből a jól érkező Körmendi bólintott a bal felső sarokba. 2–0. A 89. percben egy ártalmatlannak tűnő beadást követően Markó szépített. 2–1.
A Jánossomorja győzelme az egész meccsen való jó koncentrálásnak köszönhetően megérdemelt.
Jók: Nagy, Jurácsik, Molnár J., Stemmer, ill. Bokor, Papp L.
Ifj. Drobnitsch Tamás: – Győzelmünk megérdemelt, talán már a korábbi mérkőzéseken is többet érdemeltünk volna. Örömteli volt, hogy újabb fiatalok bizonyították tehetségüket.

Berta József: – Szomorú és tanulságos, hogy két rögzített szituációt nem tudtunk kivédekezni, amivel végeredményben elveszítettük a mérkőzést.

SVSE-GySEV–Csorna 1–1 (0–0)

Sopron, 200 néző. V.: Kovács G.
Sopron: Németh G. – Reineck, Varga K., Tóth Z., Fehér, Mentes, Kelemen, Bertha, Bácskai, Molnár B. (Kuzmich), Császár (Papp I.). Edző: Majoros Zoltán.
Csorna: Lőre – Nagy Sz., Csonka L., Nagy P., Bognár, Jakab, Szűcs, Csonka A., Vados (Szabó N.), Németh A. (Szabó T.), Szeder (Bóna). Edző: Hernicz Sándor.
Gsz.: Mentes, ill. Szeder.

Az első 10 perc a hazaiaké volt, ezután azonban a vendégek is aktivizálták magukat. A 31. perc hozta a félidő legnagyobb helyzetét, amikor Császár a balszélről remekül ívelt be, Molnár P. azonban senkitől sem zavartatva 5 méterről föléfejelt. A 60. percben egy kapu előtti kavarodás után Jakab tolta meg a labdát, melyet Szeder a kapu közepébe továbbított. 0–1. A 92. percben Kelemen felívelését Bertha továbbcsúsztatta, és a 16-os sarkán álló Mentes kapásból óriási gólt ragasztott a hosszú felsőbe. 1–1.
Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen igazságos eredmény született.
Jók: Mentes, Bertha, Reineck, Fehér, Bácskai, ill. Csonka L., Szeder, Nagy P., Nagy Sz.

Majoros Zoltán: – A sors kegyetlensége lett volna, ha ezt a meccset elveszítjük, mert nagyon sokat tettünk a pontszerzés érdekében.
Hernicz Sándor: – Az utolsó utáni percben egy figyelmetlenség két pontunkba került az egyébként alacsony színvonalú mérkőzésen.
További eredmények: Szentgotthárd–Répcelak 0–2, Ajka–Herend 0–0, Csepreg–Teskánd 3–1, Sümeg–Tapolca 1–1, Uraiújfalu–Kőszeg 0–3.
1.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válogatott pontot szerzett Lengyelországban

A magyar labdarúgó-válogatott harmadik mérkőzésén sem kapott ki Európa-bajnoki… Tovább olvasom