Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Djokic nem lehet magyar

Kézilabda - Ana Djokic legkorábban csak 2014-ben lehet magyar állampolgár. Jelenleg sérüléséből lábadozik az Audi-ETO női csapatától a szezon végén Horvátországba távozó szerb beállós.
Hiába nyújtott be állampolgársági kérelmet Ana Djokic, az Audi-ETO szerb beállósa, legkorábban csak 2014-ben lehet magyar. A Siki becenévre hallgató kézilabdás 2002-ben került Győrbe, s a több mint fél évtized alatt a csapat egyik legnépszerűbb játékosa lett.

Ana Djokic a négy évvel ezelőtti magyarországi Európa-bajnokságon a szerb válogatott mezében. Fotó: Kisalföld-archívum
Ana Djokic a négy évvel ezelőtti magyarországi Európa-bajnokságon a szerb válogatott mezében. Fotó: Kisalföld-archívum


Néhány hete eldőlt, távozik a zöld-fehérektől, két évre a horvát Podravka Koprivnica együtteséhez szerződik. Az országgal azonban nem szeretne szakítani Djokic: a győri főiskolán tanul rekreációs-egészségfejlesztő szakon, a fővárosban pedig lakással rendelkezik.

„Bevallom, nagyon csalódott vagyok, mert bíztam benne, hogy megkapom a szükséges papírokat, hiszen ez nagyban megkönnyítette volna az életemet. Szeretném befejezni a tanulmányaimat, s a budapesti lakásomat sem kívánom feladni. Sajnos ki kell várnom a tartózkodási engedély kiadását követő nyolc évet, vagyis mivel azt a dokumentumot két éve kaptam meg, legkorábban 2014-ben szerezhetem meg a magyar állampolgárságot" – kesergett Ana Djokic.

Mindez azért is érdekes, mert a sport világában nem ritka, hogy olyanok is felvehetik a magyar állampolgárságot, akik még magyarul is alig vagy egyáltalán nem beszélnek. Igaz, az ő esetükben az játszott szerepet, hogy ezzel a magyar sportnak hozhatnak rövid távon sikereket. Djokic viszont nem a válogatottság miatt szeretett volna magyar lenni – elmondása szerint korábban volt szó ilyen megfontolásból a honosításáról, ám ez a kérdés ma már nem aktuális –, viszont a nyolc év várakozási időt leszámítva talán mindenben megfelel a követelményeknek.

„Ez van, nem tudok mit tenni, marad a hat évvel későbbi időpont. Meglátjuk, mit hoz a jövő" – tette hozzá a beállós, aki jelenleg bokaműtétje után lábadozik.

„Egy ütés következtében trombózis alakult ki a vénámban, azt kellett eltávolítani. A sebet négy öltéssel kellett összevarrni, de azért remélem, gyorsan gyógyulok, s a hétvégén a Debrecen ellen már ott lehetek a pályán" – mondta Ana Djokic.

Olvasóink írták

  • 1. 621 2008. május 08. 06:27
    „Igen, egyetértek a cikk felvezetőjével. Az egyik legnépszerűbb játékos lett, és nem azért mert volt pr csapata, hanem azért ahogy sportolt az eto hasznára, ahogy élt. Sajnálom távozását, sok sikert kívánok a továbbiakhoz.
    Sajnos jellemzőnek tartom az állampolgársággal kapcsolatos történéseket....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehérép Alcoa FKC - Győri Audi ETO KC online meccsközvetítés

Fehérép Alcoa FKC - Győri Audi ETO KC online meccsközvetítést láthatnak 18 órától . Tovább olvasom