Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Divac: Nem kérnek pénzt a magyarok Natasáért

Belgrád – Rendkívül boldog, hogy visszatérhet Szerbiába – mondta Douchev-Janics Natasa, belgrádi sajtótájékoztatóján. Közben a Szerb Olimpiai Bizotttság elnöke, Vlade Divac azt mondta, Natasa ingyen igazolt Szerbiába.
Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar szövetség nem kötötte semmilyen, így anyagi vonatkozású feltételhez sem a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Douchev-Janics Natasa versenyzési jogának kiadását - írja az újvidéki magyarszo.com.

"Magyarországi sportbarátainkkal nem volt nehéz megegyezni a Natasa jövőjével kapcsolatos kérdésekben - idézte Divacot az internetes oldal. - Ismétlem, az eddigi tárgyalások során a magyar szövetség semmilyen, így anyagi feltételhez sem kötötte Natasa versenyzési jogának kiadatását."


Korábban írtuk:
A 30 éves sportoló csütörtökön Belgrádban tartott sajtótájékoztatót, amelyen országváltását azzal magyarázta, hogy Magyarországon soha nem találta meg igazán a helyét.

"Magyarországon mindent megadtak nekem. Amikor 2001-ben elmentem Szerbiából, nem voltak megfelelőek a feltételek az élsporthoz. Szerencsére az elmúlt időszakban azok a megfelelő emberek kerültek a szükséges pozíciókba, akik tudják, mi kell a csúcsteljesítményhez. Örülök, hogy visszatérhetek" – idézte Douchev-Janicsot a szerb Beta hírügynökség.

Az olimpiai bajnok hozzátette: még egy ideig Szegeden készül, ezt követően azonban Bácskapalánkon folytatja.

"Szeretném, hogy a visszatérésemmel Szerbia jó néhány éremmel gazdagodjon a jövőben. A riói olimpia ugyanakkor még messze van, de természetesen szeretnék részt venni az ötödik olimpiámon is" – mondta Douchev-Janics Natasa, aki köszönetet mondott Vlade Divacnak, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökének.

A kajakos férje, a bolgár Andrian Douchev Szerbiában – a versenyző szülőhazájában – kapott edzői állást, és Janics vele tart. A háromszoros olimpiai, 18-szoros világ- és 17-szeres Európa-bajnok Douchev-Janics múlt csütörtökön jelezte, hogy szerb színekben folytatná pályafutását.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) lehetősége van arra, hogy elutasítsa az átigazolási kérelmet. Ebben az esetben a nemzetközi szövetség szabályzata szerint a versenyző a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken.

A szerb és a magyar szövetség, valamint a Szerb Olimpiai Bizottság egyeztet arról, hogy a versenyző milyen ellentételezés fejében szerepelhet a jövőben szerb színekben. Az MKKSZ főtitkára, Ábrahám Attila megerősítette: a magyar szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér az átigazolásért.

Amennyiben a kajakos megtartja a magyar állampolgárságát, 35. életéve után megkapja az olimpiai életjáradékot a magyar államtól. Az olimpiai életjáradék nem fix összeg.

Az olimpiai bajnokok esetében a Központi Statisztikai Hivatal által számított, a bérből és fizetésből élők előző évi, országos szintű bruttó nominál átlagkeresetének megfelelő összeg, ami 2011-ben 213 100 forint volt.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. véleményalkotó 2012. október 09. 18:38
  „Szerintem meg egyik se kapjon életjáradékot! Az érmekért (a helyezésekért), amit nyertek megkapták a pénzt, ami jár nekik.
  Ha már nem sportolnak, kiöregednek, elfáradnak, vagy nem tudják hozni az eredményeket és abbahagyják, akkor menjenek el dolgozni, mint más.”
 • 33. Goldmund 2012. október 08. 14:09
  „Sokat költött rá Magyarország, de hozta is az eredményeket. Most mások költenek rá és máshová fognak kötődni az eredményei is. Ebben semmi rosszat nem látok.
  Az más kérdés, hogy ezt az életjáradék-szabályt meg kéne változtatni....
  Az kapjon Magyarországtól életjáradékot, aki aktív sportpályafutása végéig magyar színekben versenyez!”
 • 32. tökmindegy 2012. október 07. 19:01
  „Takarodjon. Azonnal.
  El kell utasítani az átigazolási kérelmét, és építse fel 2 év alatt a nulláról a karrierjét szerbként.”
 • 31. piroskaésabarkasz 2012. október 06. 19:01
  „24.pancser.Mivel a "szláv tengerből" hoztam a párom,aki magyar nemzetiségű,hidd el,hogy jobban ismerem Őket mint Te....A patkány és a hiéna a legközelebbi rokonuk!”
 • 30. Tibitibor 2012. október 05. 20:05
  „Ez a nő nem Magyarországnak nyert érmeket,hanem saját magának! Nem más mint egy olcsójános illetve olcsónatasa !”
 • 29. Pikulics 2012. október 05. 18:47
  „28. Oreg35
  Értékelem a hozzászólását, teljesen egyetértek vele.
  Amit elutasitok, az a mocskolódás, de nem a normális kritika!”
 • 28. Oreg35 2012. október 05. 17:52
  „27.Pikulics
  Hát Natasa nem ezt a mondást részesítette előnybe amikor elfelejtve, hogy mit kapott több mint 10 évig a magyaroktól ! Köszönet helyett leszólta azt az országot melynek állampolgárságát anyagi érdekei miatt vette csak fel ezek szerint! Hálátlan számító, nem sportolóhoz méltó magatartás!
  A sportvezetés meg ennek ellenére nagyvonalúan semmit sem kér az átigazolásért! Ilyen sok a pénzük?
  Remélem nem fogadjuk vissza, ha ott sem találja meg a"számítását"!”
 • 27. Pikulics 2012. október 05. 11:02
  „mindigatutit, értem én is a lényeget, de azért nem fröcsögök. Legeljebb csóválom a fejem. A nyilatkozata(i) persze, hogy nem tetszenek. Él a lehetöségeivel, akkor is, ha ezt nem találjuk szépnek. Az eredményeiért megdolgozott a maga módján, most csak azért legyek rosszindulatu, mert elment? Mert nyilatkozott?
  Én is idézek egy mondást: csak a szépre emlékezem!”
 • 26. mindigatutit 2012. október 05. 10:09
  „látom egy páran megint nem értik a lényeget gondolok itt pl.pikulicsra
  az a vérlázító amiket nyilatkozik.lehetett volna " elegánsabb" is.
  "Magyarországon soha nem találta meg igazán a helyét."
  "Örülök, hogy visszatérhetek"”
 • 25. fdrabin 2012. október 05. 09:27
  „A magam részéről gusztustalannak tartom az egészet és egyáltalán nem kívánok neki további sikereket. Szomorú, hogy a nemzetközi szövetség megengedi, hogy egyszer itt legyen nemzeti válogatott, utána meg ott. De gratuláljatok neki, hátha majd egyszer még visszakéri magát ide, mert hogy ő mégiscsak magyar. Utána meg megint szerb lesz. Nevetséges. Hazátlan. Itt nem egy klubcsapatról van szó.”
 • 24. pancser 2012. október 05. 07:55
  „23. piroskaésabarkasz 2012.10.05. 06:37
  Tudod te mit beszélsz? Nem a náció teszi az embert, Petőfi szerb-szlovák, Hunyadi román, Zrinyi, Jurisics horvátok, József Attila félig román. Teller, Neumann zsidó származású és így tovább. Van értelme a szlávozásnak? Természetesen nincsen. A kettős állampolgárságnak sincsen értelme, a magyar lakta falvakban élők majd mind egy idő után folyékonyan beszélnek magyarul ..... ezért sincsen. A jövés menés nem gyengülni, hanem erősödni fog.”
 • 23. piroskaésabarkasz 2012. október 05. 06:37
  „Szláv.”
 • 22. Mankapunka 2012. október 05. 00:49
  „Miért,ezek után szerinted ő nem egy proli?”
 • 21. BenjaminFein 2012. október 04. 22:34
  „Ugyan már!
  Natasa Janic, szerintetek,milyen név ez? hát persze,hogy szerb.. Ott született,ott nőtt fel.. és.. Szerzett Magyarországnak 3 olimpiai aranyat, plussz, ki tudja még mennyi érmet és dicsőséget egyéb versenyeken!
  Egyszerűen nem hiszem el,hogy azt a koszos 200e ft-ot sajnáljátok tőle..
  Aki így tesz az igazi kispályás, és tipikus proli..!
  A sok segg.nyaló politikustól és egyéb hitvány magatokfajtától nem sajnáljátok?
  Én a magam részéről megköszönök neki mindent,és sok sikert kívánok a továbbiakban!”
 • 20. pancser 2012. október 04. 21:40
  „Legalább kaptunk egy pofont és nem ártott, mert tanulhatunk belőle. A határokon túliak azért veszik fel a magyar állampolgárságot mert úgy gondolják, hogy ez még jól jöhet, szerintem a többségüknek semmilyen fájdalmat nem okoz, hogy ott élnek ahol élnek, megszokták. Mint több példa is mutatja erősen ragaszkodnak a mostani állampolgárságukhoz és nem ragaszkodnak különösebben az egyesek által anyaországnak hívott Magyarországgal. Az ő hazájuk ott van ahol élnek! Janics is rájött itt semmivel sem jobb neki!”
 • 19. Pikulics 2012. október 04. 20:46
  „Mennyi gyagyás mocskolódó irigykedö! Csoda, hogy még nem sárgult bele a hozzászólás-oldal.
  Mindenki élni akar a lehetöségeivel, de ha azt más teszi, akkor össznépi fröcsögésre fel.
  Nos a disznót nem Natasában látom, hanem a hozzászólókban.
  Pfuj disznók!”
 • 18. öszödiböszme 2012. október 04. 20:42
  „Kedves natasa! Van egy magyar mondás: Oda nem sz@rok, ahol eddig étkeztem. Na már most ezt neked nem sikerült betartanod. Én tényleg gratulálok az eddigi teljesítményedhez de a mai nyilatkozatod nálam is kiverte a biztosítékot. Én nem a zsét sajnálom. Megdolgoztál érte. a tied, vigyed. Viszont a nyilatkozatod.”
 • 17. háté 2012. október 04. 20:09
  „Hálás vagyok Magyarországnak, a magyaroknak, hogy befogadtak. Nagyon boldog vagyok, hogy az első két olimpiai aranyamat az új hazámnak szerezhettem. Imádok itt lenni, itt élni!" - ezt nyilatkozta a kajakos Janics Natasa (30) még 2004-ben, - adónkból multimilliomossá lett <moderálva>!”
 • 16. Túrabakancs 2012. október 04. 20:07
  „Szerintem az összes olimpikon nem az országnak, hanem saját magának nyer Olimpiai érmet.
  Csak szánalmas hazug nyálas szavak összessége, amikor mást állítanak. Élvezik a sportot amiben
  indulnak, élvezik a siker ízét, de hogy az országnak nyernének, ez nevetséges. Állítólag összesen
  Natasa közel 500-millió Ft-ot keresett Magyarországon, ezt egy cikkben olvastam, persze ebben minden
  költség benne van ami egy olimpiai induláshoz szükséges. Egyébként nekem mindig is unszimpatikus volt mint ember,
  a grimaszaival, a beszédstílusával kapcsolatban.”
 • 15. Bokk 2012. október 04. 19:45
  „Én csak azt nem értem, hogyan versenyezhet magyar állampolgárként más színekben? Legyen szerb állampolgár, versenyezzen szerb színekben. Magyar állampolgárként magyar színekben.”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi sztárparádé ötödször az 5. Tennis Classics-on

Gilles Simon ellenfele a világranglista jelenlegi 9. helyén álló szerb Janko Tipsarevic lesz, aki… Tovább olvasom