Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Díjak a fenyőfa alatt

A győri Frick család szinte valamennyi tagja kötődik a Győri ETO FC-hez. Idén díjak is lesznek a fenyőfa alatt.

A győri Frick család szinte valamennyi tagja kötődik a Győri ETO FC-hez. A szülők az egyesületnél dolgoznak, a fiúk pedig ott futballoznak. Idén az
ajándékok mellett díjak is kerülnek karácsonyfájuk alá.
Ma a szeretet ünnepének előestéje kissé rendhagyó lesz a győri Frick Lászlóéknál. A karácsonyfa alá ugyanis ezúttal nemcsak a meglepetésnek szánt csomagok, ajándékok, hanem a gyerekek által nyert díjak is kerülnek.

A férfi élettársával, Burányi Mártával együtt hatodik éve áll a Győri ETO FC alkalmazásában. Szertárosként dolgoznak, de a mosoda üzemeltetéséért is ők felelnek, így bőven akad munkájuk. Három gyermekük közül kettő, a tizenhat éves Frick Dávid és a húszesztendős Kun Attila pedig az egyesület utánpótláscsapataiban kergeti a labdát. Nem kevés sikerrel...

„Természetesen büszke vagyok a gyerekekre – mondta az édesapa. – Az ETO-karácsony elnevezésű gálán Dávid a korosztályában megkapta az év legjobb futballistájának járó díjat, Attila pedig a Fehér Miklós emlékére alapított kitüntetést vehette át. A szakemberek úgy ítélték meg, hogy az idén ő fejlődött a legtöbbet az utánpótlás-játékosok közül. A klub karácsonyi ünnepségét egyébként nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Rengeteg gyerek futballozik az ETO-ban, akik remek körülmények között sportolhatnak."

Kun Attila a Győri ETO FC „árnyékcsapatának"  egyik erőssége. Együttesével a ligabajnokság őszi küzdelmei után az élről várják a pontvadászat tavaszi folytatását. Az edzője általában a középhátvéd vagy a balhátvéd szerepkörében számít rá. A fiatal játékostól megtudtuk, hogy az ETO-ban Stark Péter, külföldön pedig a Chelsea angol válogatottja, John Terry az első számú kedvence. Jelenleg azért dolgozik, hogy minél hamarabb bekerüljön az első csapat keretébe, ahol aztán a példaképéhez hasonlóan szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani. A focinak köszönhetően járt már Párizsban is, ahol 1998-ban a Predator-kupa döntőjét Bolíviával játszották.

A másik fiú, Dávid Tuifel Péter edző irányításával az ETO serdülőcsapatában bontogatja a szárnyait. Megtudtuk tőle, hogy a legjobban a középpálya közepén érzi magát, elsősorban a támadásszervezés az erőssége. Magyarország legjobb játékmesterének nem meglepő módon Vincze Ottót tartja. Emellett csodálja a cseh Pavel
Nedved és a brazil Ronaldo  játékát is.

A srácok napjait a futball mellett a tanulás tölti ki. Attila a győri Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolában banki ügyintézőnek készül, Dávid pedig a Lukács Sándor Szakközép-, Szakiskola és Kollégium tanulója. Az édesapa fontosnak tartja, hogy a fiúk az iskolapadban is megállják a helyüket.

„Jó dolog a sport, a futball, de ez nem mehet a tanulás rovására. Szeretném, ha első osztályú játékosok lennének, de a magyar labdarúgás mai bizonytalan helyzetében gondolni kell a jövőre is."
Frick László még elmondta, hogy szertárosként nagyon jó viszonyban van a játékosokkal. Sajnálja viszont, hogy ilyen kevesen járnak az ETO mérkőzéseire. Elsősorban a türelmet hiányolja a győri közönségtől, pedig a jó eredmény eléréséhez az ő támogatásukra is szükség van.
A Frick család harmadik gyermeke, Evelin, ötödik osztályos és a Gyárvárosi Általános Iskola padjait koptatja. Bátyjaival ellentétben ő nem sportol. Természetesen az édesanyjával és az édesapjával együtt azért igyekszik ott lenni Dávid és Attila mérkőzésein.

A biztos érzelmi háttér nagyon fontos ahhoz, hogy valaki sikeres sportolóvá váljon. A szülők szemmel láthatóan mindenben a gyerekek mellett állnak. És ők a díjak mellett ajándékokkal  hálálják meg a gondoskodást. Ma, a szeretet ünnepének előestéjén...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jean Le Cam vezet Vendée Globe-on

Eddig négy hajós, a francia Hervé Laurent (UUDS) és Roland Jourdain (Sill et Veolia), az osztrák… Tovább olvasom