Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Diáksikerek megyei és országos szinten

Sulisport - Tenisz. A hagyományokhoz híven ismét megrendezték Győrött a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola teniszpályáin az alapfokú középiskolai bajnokságot. A kétnapos rendezvényen tíz győri középiskola 92 tanulója mérte össze tudását salakon.
Első helyezettek, fiú egyes: Cseh Richárd (Révai), lány egyes: Kiss Viktória (Deák), fiú páros: Cseh Richárd–Herczeg Péter (Révai, Jedlik), lány páros: Hegyi Krisztina–Hegyi Vivien (Révai). Az összesített helyezések alapján a Deák Vándordíját a Deák SZKI csapata őrizheti egy évig.

Dudás Viktortól, a versenybizottság elnökétől Kiss Viktória csapatkapitány vette át a serleget. Fotó: Szük Ödön
Dudás Viktortól, a versenybizottság elnökétől Kiss Viktória csapatkapitány vette át a serleget. Fotó: Szük Ödön


Élen a tulipános iskola
Tenisz. A győri tulipános iskola és a Győri TC tizennegyedik alkalommal rendezte meg a városi általános iskolás teniszbajnokságot több mint száz tanuló részvételével.

A különböző kategóriákban a lányok között Horváth Vivien, Markovics Boglárka, Mészáros Panna és Horváth Mirella, a fiúknál Szántó Gábor, Galló Marcell, Mészáros Kristóf, Horváth Ábel, illetve a Peres Marcell–Marton Gábor és a Soós Ákos–Berecz Benedek páros végzett az első helyen. Az iskolák közötti pontversenyt 29 ponttal a tulipános nyerte a 20–20 pontos Kodály-, illetve a gyakorlóiskola előtt.

A mórichidai iskola fiúcsapata több év után nyerte el újra a Széchenyi-kupát.
A mórichidai iskola fiúcsapata több év után nyerte el újra a Széchenyi-kupát.


Mórichidai és szemerei siker

Labdarúgás. Többéves hagyomány, hogy Mórichidán a helyi és a környékbeli iskolások részvételével megrendezik a Széchenyi-kupát. A III. korcsoportos fiúk és a IV. korcsoportos lányok labdarúgásban mérték össze erejüket.

A remek hangulatú sportversenyen a fiúknál – több év után – hazai siker született. A mórichidaiak mögött a téti, a győrszemerei és a kajárpéci csapat végzett. A gólkirály Szücs Márton lett hat góllal.

A lányoknál a győrszemereiek diadalmaskodtak. Szabó Zsuzsanna és Nagy Martina öt-öt góllal lett gólkirály.

A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat a fiúknál Berki Miklós (Győrszemere), míg a lányoknál Véland Odett (Mórichida) érdemelte ki. A legjobb kapus Szabó Dávid és Margl Alexandra lett.

A győztes csapat Berzsenyi Anna felkészítő tanárral és az intézmény vezetőjével, Németh Zsolttal.
A győztes csapat Berzsenyi Anna felkészítő tanárral és az intézmény vezetőjével, Németh Zsolttal.


Megvédte címét a Bercsényi

Labdarúgás. Szekszárdon rendezték meg női labdarúgásban a középiskolások országos döntőjét. A győri Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola és Sportiskolai Módszertani Központ védőként érkezett, a csapatban három felnőtt (Tóth Alexandra, Stefán Anita, Gyökeres Barbara) és két junior válogatott kerettaggal. A 16–18 éves lányok tudatos, szellemes játékkal (31 lőtt góllal, 5 kapott ellenében) magabiztosan nyerték meg a finálét. A középdöntőben 6–1-re a Debrecent, az elődöntőben 6–0-ra a Vácot, a döntőben 6–1-re a Szombathely csapatát verték a bercsényisek. A legjobb játékos és gólkirály Víg Viktória lett, 15 góllal és remek csatárjátékkal.


Győri siker a mini EB-n

Labdarúgás. A fiúknál az I. korcsoportban (1. és 2. osztályosok) a győri Fekete-iskola lett a legjobb a Góliát-McDonald’s FC 20. Jubileumi Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválján. A Népligetben rendezett eseményt mini EB-nek is nevezték, a csapatok ugyanis egy-egy Európa-bajnoki résztvevő válogatott mezében léptek pályára.

Olvasóink írták

  • 1. csige franciska 2008. június 30. 11:00
    „anyátok morichidaiak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kosárlabda az örök szerelem

Kosárlabda - Weisz Ferenc a soproni sportélet egyik legendás figurája, aki fiatalon szeretett bele a… Tovább olvasom