Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Détári munkába állt

Détári Lajos megtartotta az első edzését az FC Sopron vezetőedzőjeként. Az egykori világválogatott labdarúgó két évre írt alá a klubhoz. A rengeteg próbajátékos mellett több nagy nevet is szeretnének leigazolni a soproniak.
Hétfőn délelőtt egy nem túl hosszú, ám annál intenzívebb, pörgős tréninget vezényelve bemutatkozott az FC Sopronnál az új szakvezető, a korábbi világválogatott labdarúgó, Détári Lajos.

A bemelegítést követően „Döme" négy részre osztotta a múlt hetihez képest jóval népesebb társulatot. A kapusokat Gujdár Sándor „vette kezelésbe", a keret fiatal játékosaira Végh Tibor figyelt. A felnőttgárdában számításba vehető régi és újonnan szerződtetett labdarúgók, valamint próbajátékon lévő játékosok Détári, valamint a szakember másik segítője, Ebedli Zoltán irányításával gyakorolt.

Ketten a kispad árnyékából figyelték a tréninget, Horváth András combsérülés, a Sopronba visszatérni vágyó, egyelőre próbajátékon lévő Grósz Róbert pedig kisebb betegség miatt nem edzett. Ha már a visszatérőknél tartunk, két régi ismerőst láthattak az edzésre kilátogató szurkolók.

Ott volt a gyakorlatokat végző futballisták között a Vasasból Sopronba visszatérő két futballista, Fehér Zoltán és Pintér Zoltán. Előbbi várhatóan három, utóbbi két esztendőre kötelezi el magát újra a soproni klubhoz.
Két fiatal futballista, Freud Gábor és Hullám Attila Újpestről érkezett kölcsönbe. Gulyás Máté viszont úgy döntött, mégsem szerződik Sopronba, marad eddigi klubjánál Újpesten.

Ugyancsak kölcsönben van Sopronban a Liberty Oradea csapatától a bal oldalon védőként és középpályásként egyaránt bevethető román Cosmin Giura.

A már leigazolt labdarúgókénál népesebb a próbajátékon lévő futballisták társasága. Farkas Attila Pápáról, Györe Barnabás – Grósszal együtt – Hévízről, Finta Zoltán Pécsről, Fodor Marcell Felcsútról, Ködöböcz Csaba a Vasastól, Zana Norbert pedig Kispestről érkezett Sopronba azért, hogy meggyőzze Détári Lajost arról: szüksége van rá a soproni együttesnek.
A bemelegítő gyakorlatok után alaposan leszűkített játéktéren iramjáték következett, amelyben szintén cél volt mielőbb szabadulni a labdától.
Détári többnyire dicsért, s volt is rá oka, hiszen – főleg ahhoz képest, hogy egy hete van edzésben a gárda – kifejezetten jó tempóban futballoztak a játékosok. Később előkerültek a kapuk is, s itt a játékba belefért néhány igen kemény összecsapás is.

Szerdán immár Détári irányításával edzőmeccset játszik a Sopron, méghozzá Bükön délelőtt 11 órától. Az ellenfél az ukrán bajnokság 11. helyezettje, a Zorija Luganszk lesz.

Az edzést követő ebéd után Détári Lajos Bécsbe autózott, ahol találkozott Vízer László Máriusszal, a klub többségi tulajdonosával, ahol a felek megállapodtak abban, hogy az egykori világválogatott szakvezető két évre kötelezte el magát az együtteshez.

Információnk szerint egyébként négy nagy nevet még szeretne megszerezni a Sopron. Közülük hárman korábban már szerepeltek a csapatban, s közönségkedvencnek számítottak.
A kiszemeltek között van Tóth Mihály, Tóth András, Bárányos Zsolt és Kenesei Krisztián.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nagyon örül

A 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor harmadik lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei… Tovább olvasom