Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Déja vu Sopronban, selejtező Győrött

Kosárlabda - Három ellenfelével a legutóbbi Euroliga-sorozatban is találkozott az MKB-Euroleasing. Az Európa-kupában a SEAT Foton Győr egy sikeres selejtezőt követően összekerül a másik magyar együttessel, a Szeviép-Szegeddel.
Münchenben elkészítették a női Euroliga és Európa-kupa csoportbeosztását. Az MKB-Euroleasing Sopron előbbiben, a SEAT Foton Győr utóbbiban volt érdekelt. Sopronba ismét sztárcsapatok látogatnak, a győriek pedig egy svájci csapattal játszanak selejtezőt. Ha túljutnak rajta, a szegediekkel, valamint egy orosz és egy svéd csapattal kerülhetnek egy csoportba.

A bajnok és kupagyőztes soproni együttes a harmadik kalapból az Euroliga előző kiírásának ezüstérmese, a Gambrinus Brno, valamint a CSZKA Moszkva mellé került harmadiknak, majd csatlakozott a francia Lille, az olasz Venezia és a lett Riga.

Az MKB-Euroleasing játékosa, Horti Dóra az Euroligában ismét megküzdhet a rigaiakkal. Fotó: Németh Péter (Kisalföld-archívum)
Az MKB-Euroleasing játékosa, Horti Dóra az Euroligában ismét megküzdhet a rigaiakkal. Fotó: Németh Péter (Kisalföld-archívum)

Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője a következőket mondta: „Déjŕ vu érzésem van, hiszen a CSZKA-val, a Lille-lel és a Rigával az előző évadban is egy csoportban szerepeltünk. Szerintem a moszkvaiaké most a legerősebb keret az Euroligában, de a francia és a lett csapat is jelentős erősítésbe kezdett. A Brnót, mely Euroliga-döntőt játszott, azt gondolom, senkinek nem kell bemutatni Sopronban, míg a velencei csapat dinamikusan fejlődik, az egyik legerősebb olasz csapat. Annak nagyon örülök, hogy a CSZKA-hoz szerződött Gorbunovát újra láthatja a soproni közönség, ám fiatal csapatunknak nagyon nehéz dolga lesz."

Túlzás lenne azt állítani, hogy a győri klub ügyvezetője, Fűzy András kitörő örömmel fogadta a hírt, miszerint egy svájci túra után – ha továbbjutnak a Neuchatel ellen – oroszországi és svédországi utazás várhat a csapatra. Ha ugyanis túljutnak a Neuchatelen a győriek, akkor a Szegeddel, az orosz BC Moszkvával és a svéd Solnával kerülnek egy négyes csoportba.

„Elsődleges cél, hogy a svájciakon túljussunk, és ha ez sikerül, akkor a csoportban is szeretnénk minél jobban szerepelni. Tény, a svájci, majd remélhetőleg az orosz és svéd túra érzékenyen érinti majd a klub kasszáját, de ez van, a célunk, hogy minél tovább jussunk a kupában" – mondta a győri klubvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bár tehetné, de nem marad NB III-ban a Kapuvár

Labdarúgás - Papíron ugyan elkerülte a kiesést, az anyagi feltételek hiánya miatt mégsem vállalja az… Tovább olvasom