Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Darázs a ringben is csípni szeretne

Az erős ember versenyenkről ismert Darázs Ádám az ökölvívásban is kipróbálja magát. Szeptemberben lép először a szorítóba. Januártól Kínában népszerűsíti az erősportot.

Nem lehet azt mondani Darázs Ádámra, hogy unalmas figura. A győri erős emberrel mindig történik valami, ezúttal egy másik sportágban, jelesül a profi ökölvívásban szeretné kipróbálni magát.

Az ötlet onnan jött, hogy a hosszú sérülése után visszatért erős ember fél évvel ezelőtt az állóképesség javítása céljából elkezdett bokszolni. Nem is akárki vette pártfogásába: Moszkva olimpiai bronzérmese, Lévai István, aki többek között Kovács „Vipera" Attila edzője is egyben.

„Úgy érzem, az elmúlt hat hónap során nagyon sokat fejlődtem. Egy háromórás erős ember verseny sokkal kevésbé megterhelő számomra, mint korábban. Sokszor látom az ellenfeleimen, hogy a fáradtság jelei mind erősebben jelentkeznek rajtuk, én viszont még akkor is nagyon jól bírom" – kezdte Darázs.

Az persze már egy másik történet, hogy a ringben ebből mennyi jön majd vissza. Elvégre más a kőgolyókat emelgetni, s más a pofonok elől elhajolni. Felkészültségéről Nagy Zoltán, Darázs ökölvívó karreirjének elindítását felvállaló Gladiátor Box Club vezetője a következőket mondta: „Jó úton halad Ádám, ám nem könnyű az ő statikus mozgását egyik napról a másikra dinamikussá alakítani. Az mindenképpen pozitív, hogy mindenben a legjobbra törekszik, s az edzéshez való hozzáállását hozta magával a másik sportágból. Nincs olyan dolog, amit ne szeretne a lehető legjobban megcsinálni, sőt, sokszor még plusz feladatokat is bevállal. Jó edzőpartnerekre talált a Gladiátor versenyzőiben, akik természetesen nincsenek rá tekintettel, sorozzák rendesen Ádámot. Ám ez csak a javát szolgálja, s becsületére váljék, állja is a sarat."

Hogy aztán élesben ez mennyire lesz sikeres, az szeptember 9-én este hét órakor a Széchenyi téren kiderül. Ekkor rendezik ugyanis a Gladiátor–Galánta csapattalálkozót, mely része a kajak-kenu maraton záróprogramjának. Ezen belül rendezik Darázs első – tervek szerint nem az utolsó – profimérkőzését. Az ellenfél még nem dőlt el, de a kapcsolatot már felvették a kiszemeltekkel.

„Egy erős ember számára ki lehetne a legmegfelelőbb rivális, mint egy Kinizsi Pál vagy Toldi Miklós nevű ökölvívó. Sajnálatunkra előbbiből nem sikerült felkutatnunk senkit, a fővárosban viszont van egy Toldi Miklós, kár, hogy jelenleg sérült. Ha nem épül fel, akkor várhatóan a szlovákiai Szabó Péter lesz a beugró" – folytatta Nagy Zoltán.

Darázs Ádám egyébként az elmúlt hónapok során huszonkét kilót fogyott, ám megjelenésre így is félelmet kelthet a ringben, elvégre „vékonyan" is 144 kilót nyom.

„Tudom, hogy a súly nem minden, de állítólag az ütéseim nagyon erősek. Nyilván nem a technika csiszolása a legfontosabb, hiszen ehhez kevés az idő, edzőmmel a hatékonyságra törekszünk. Mottóm a ringben az lesz: »Szárnyalok, mint a lepke, szurkálok, mint a darázs« – mondta a sportoló, akinek az erősportban is vannak tervei.

Januártól a nemzetközi szövetség kínai igazgatói posztját tölti be Darázs Ádám. „Amolyan utazó nagykövet leszek, feladatom a versenyek szervezése mellett a régióban rendkívül népszerű sportág lehetőségeinek kiaknázása lesz. Nagy kihívásnak tartom ezt a munkát, de nagyon várom már" – tette hozzá a sportember.

Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat bajnoki címet szerzett a máriakálnoki iskola

A mosonmagyaróvári Haller János-iskola tagiskolájaként működő máriakálnoki iskola diákjai az idei… Tovább olvasom