Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Csornai négyes a Sopronnak - NB III

Labdarúgás - NB III: a csronai Hollósi négyszer mattolta az SVSÉ-t
Győri ETO FC B-Vép 10-0 (7-0)

Győr, 200 néző. V.: Wenczel.
Gsz.: Gál A. (5), László, Bene, Cseri, Lappints, Sarus.
Győri ETO FC B: Molnár P. – Balás, Kiss Zs., Dombi, Zámbó (Vető), Berde, Lappints, Bene, Cseri (Sarus), Gál A., László (Sánta). Edző: Klement István és Galambos Zoltán.
Vép: Szép – Joó, Habda, Horváth Á., Horváth D., Takács M. (Illés), Kalmár (Balikó), Török, Szalai, Borsi (Tóth K.), Kövér. Edző: Szép István.

A 10. percben Bene passzát Gál András lőtte a kapuba. 1–0. A 25. percben Cseri passza után László Balázs volt eredményes. 2–0. Két perc múlva Cseri beadását Gál András lőtte a kapuba. 3–0. A 28. percben Bene beadása után ismét Gál volt eredményes. 4–0. A 30. percben Kiss Zsolt indítását Bene lőtte a hálóba. 5–0. Öt perc múlva Bene passzát Cseri lőtte a hálóba. 6–0. A 40. percben Bene beadását Gál András sarokkal lőtte a hálóba. 7–0. Az 50. percben László visszapasszolt labdáját Lappints lőtte a kapuba. 8–0. Tíz perc múlva Sarus passzát Gál lőtte a kapuba. 9–0. Öt perccel a vége előtt Gál András beadását Sarus kapásból lőtte a kapuba. 10–0.
Szórakoztató játékkal magabiztosan nyert a jól játszó hazai csapat.
Jók: Kiss Zs., Bene, Cseri, Gál A., ill. Szalai, Borsi.

Klement István: – Külön örülök a két visszatérőnknek, Sarus Balázsnak és Vető Zsoltnak.
Szép István: – Gratulálok a Győrnek.

Kapuvár-Veszprém 2-1 (0-0)

Kapuvár, 250 néző. V.: Tuczai
Gsz.: Nyerges, Markó, ill. Tatai.
Kapuvár: Kleizer – Áder, Varga D., Riedinger, Axnix, Oláh (Horváth A.), Markó, Nyerges (Fenics), Böcskör, Szűcs, Kránitz (Papp). Edző: Szeg Kálmán.
Veszprém: Radnai – Németh, Grosz, Garai (Zsebe), Tatai, Iszlai, Pálos, Babos (Soós), Badik, Marosvölgyi, Straub. Edző: Kozma Csaba.

A  35. percben Soós beadása volt az első veszélyes helyzet, amely a háló tetején landolt. A második félidőben aktívabban kezdtek a veszprémiek, 5 perc alatt fejjel és lábbal is veszélyeztették Kleizer kapuját, de eredménytelenül. A 60. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek. Tatai két védő mellett is elhúzott, mielőtt a kint álló kapus felett 20 méterről a kapu jobb oldalába emelt. 0–1. A Kapuvár a gól után feljavult az előrejátékban és a 71. percben egyenlített. Markó tört előre szép cselekkel a jobbösszekötő helyén, visszagurítását Nyerges a kapus mozgásával ellentétesen 8 méterről helyezte a bal sarokba. 1–1. A hazaiakat feldobta a gól és igaz, kapushibából, de a vezetést is megszerezték. A 79. percben Böcskör szögletét Radnai kiejtette, Markó eszmélt először és 5 méterről a jobb felső sarokba emelt. 2–1. Innentől már nem volt kétséges a győztes csapat kiléte, mert a Kapuvár harcos játékkal csikarta ki a győzelmet a Veszprém ellen.
Jók: mind a két oldalon mindenki.

Szeg Kálmán: – Egy nagyon jó Veszprémet sikerült irreális körülmények között legyőzni.
Kozma Csaba: – Az ellenfél kétszer ment át a középpályán, mégis két gólt rúgott.

SVSE-GYSEV-Csorna 0-4 (0-2)

Sopron, 150 néző. V.: Nagy A.
Gsz.: Hollósi (4).
Kiállítva: Varga Z. (76.), Katona (76.).
SVSE-GYSEV: Fentős – Szabó A., Katona, Németh B., Horváth T. (Deák), Pinezits, Párkányi (Homor), Geeb (Reineck), Varga A., Mozsolits Sz., Varga Z. Edző: Mozsolits Jenő és Katona Sándor.
Csorna: Lőre – Nagy Sz., Fenyő, Jakab, Buti, Szabados, Véghelyi, Baán, Bárány (Horváth G.), Nyerges (Csonka), Hollósi (Fekete). Edző: Varga Péter.
A 28. percben Baán mesteri labdát tálalt az őrizetlenül hagyott Hollósi elé, ő pedig elegánsan, 8 méterről a tehetetlen Fentős mellett a bal sarokba lőtt. 0–1. A 38. percben Hollósi iramodhatott meg a jobbszélen, majd rutinosan elgurította a labdát Fentős mellett. 0–2. A fordulást követően eleinte a hazaiak veszélyeztettek, de jól zárt a csornai védelem és így nagyobb lehetőség nem adódott Mozsolits Jenő legénysége előtt. Az 52. percben Véghelyi remekül indította Hollósit, aki közelről nem hibázott. 0–3. A 76. percben Varga Z.-t és Katonát is kiállította a bíró, előbbi az ellenfél lábára tartott rá kíméletlenül, utóbbi pedig megsértette a játékvezetőt. Aztán folytatódott a „Hollósi-show", a 82. percben a hazaiak most is elfeledkeztek róla, ő pedig rutinosan kihasználva a hibát, a védők gyűrűjében talált a kapuba. 0–4.
A tervszerűbben és okosabban játszó csornai gárda ilyen különbséggel is rászolgált a győzelemre.
Jók: Németh B., ill. Hollósi (a mezőny legjobbja), Baán, Véghelyi, Nagy Sz., Buti.

Mozsolits Jenő: – Ezúttal nemcsak a hitünket, de néhányan a fejüket is elvesztették. A vereséget is sportemberhez méltóan kellene kezelni, ugyanúgy, mint a győzelmeket.
Varga Péter: – Fontos és úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, amely a végelszámolásnál döntő lehet.

Olvasóink írták

  • 1. Bérletes 2008. május 03. 10:11
    „Szerintem rettetntően optimisták azok az emberek, akik ettől az SVSE-től vátják, hogy valaha is NB1-es foci legyen Sopronban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődeljárás felelős nélkül

Sopron - Labdarúgás: egyelőre még senkit sem vontak felelősségre azért, hogy csődbe ment az FC… Tovább olvasom