Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Csonttörő: csömör a boksztól

Nagy „Csonttörő” János pihen s nem gondol az ökölvívásra. A családja tölti ki minden percét.

Nagy Csonttörő János.
Nagy „Csonttörő" János pihen s nem gondol az ökölvívásra. A családja tölti ki minden percét. Idén már biztosan nem bokszol, de a további folytatás is bizonytalan.

Több mint három hónap telt el azóta, hogy a győri származású Nagy „Csonttörő" János KO-vereséget szenvedett Los Angelesben az argentin Jorge Barriostól. A magyar bokszolóról azóta keveset lehetett hallani. Leginkább menedzserével, Rácz Félixszel való konfliktusa miatt került a hírekbe a korábbi világbajnok.

– Hogy van, mivel tölti napjait?

– Köszönöm, megvagyok. Jólesik egy kis pihenés, a családdal való törődés. Nem hittem volna, hogy egyszer megtörténik velem, de most egy kicsit belefásultam az ökölvívásba.

– Ezek szerint nem is edz? Nemrégiben még arról lehetett olvasni, hogy újra munkába állt, s hogy kötelek közé lép októberben.

– Valóban volt ezekről szó, mostanra viszont már eldőlt, az idén biztosan nem bokszolok. Tizennyolc évet hosszabb pihenő nélkül csináltam végig, az ezzel járó fizikai fájdalmakkal, az állandó fogyasztásokkal. Jelenlegi állapotomban nem vagyok képes újra felpörögni. Nyugalomra és pihenésre van szükségem. Nem felejtve azt, hogy természetesen a közel két évtized során azért rengeteg pozitív élményben volt részem.

– A legfrissebb emlék mégis fájdalmas, ráadásul a szerződés szerint önnek járó pénz körül is volt egy kis bonyodalom. Ez már rendeződött?

– Hosszú utánjárás után nemrégiben megérkezett a pénz a számlámra.

– Mind a tizenegy és fél millió forint?

– Végül igen, bár ez sem ment simán. Úgy érzem, nem nekem és edzőmnek, Klein Csabának kellett volna ezt hajtani, hiszen szerződés szerint ennyi járt nekem. Így is közel két hónapot vártam az összegre.

– Emiatt romlott meg a viszony ön és menedzsere, Rácz Félix között?

– Azt gondolom, az már régen rossz, ha ilyen dolgokról kell vitatkozni. Nyilván ez is belejátszott abba, hogy így alakult az életem.

– Érték esetleg negatív hatások a veresége óta?

– Őszinte leszek, nem érdekel, mit mondanak mások. Sokkal fontosabb, hogy sokat lehetek együtt a párommal és a kislányommal, aki októberben lesz egyéves. Tévét nem nézek, újságot sem nagyon olvasok, internetem sincs, így a külvilágot teljes egészében ki tudom rekeszteni az otthonomból.

– Említette, hogy idén már nem bokszol. És jövőre?

– Nem egyszerű erre a válasz, mert a szerződésem gyakorlatilag januárig köt a Félix-Promotionhöz, de egy pont szerint az iroda kétéves opciós joggal rendelkezik. Azt ugyan már megbeszéltem Rácz Félixszel, hogy nem vele tervezem a folytatást, ha egyáltalán lesz, de elsősorban rajta múlik a jövőm.

– Vannak egyébként lehetőségei?

– Több is akad. Hogy mely istállók, azt ne kérdezze, mert még nem publikus. Főleg úgy, hogy nem tudom, a jelenlegi menedzseremnek mi a szándéka velem.

– Győrbe milyen sűrűn látogat?

– Sokszor megyek, hiszen az üzletem is odaköt, nemrégiben nyílt meg egy új helyen. Tulajdonképpen ingázom a főváros és Győr között.
Nagy János nem döntötte el, folytatja-e az ökölvívást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárhatják a portugál csapatokat a nemzetközi kupákból

A tavaly a másodosztályban szereplő Gil Vicente kiharcolta ugyan a feljutást a portugál élvonalba,… Tovább olvasom