Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Csődeljárás felelős nélkül

Sopron - Labdarúgás: egyelőre még senkit sem vontak felelősségre azért, hogy csődbe ment az FC Sopront működtető gazdasági társaság.
A dolgok jelenlegi állása szerint ősszel nem rendeznek első osztályú labdarúgó-mérkőzéseket a Káposztás utcai stadionban, hiszen a REAC Újpestre kért játékengedélyt, s Kutasi Róbert ügyvezető úgy nyilatkozott, szinte semmi esélye nincs, hogy Sopronban maradjanak. Egy illúzióval tehát kevesebb, így a stadion az utánpótlás paradicsoma lehet...

Tény, jelenleg nincs olyan befektető a látókörben, aki garantálná a szükséges – minimum 200 millió forintos – összeget, de június 10-ig még sok minden történhet, ugyanis eddig az időpontig lehet módosítani az első osztályba nevező klubok telephelyét. Úgy tudjuk, még az önkormányzatnál sem mondtak le teljesen arról, hogy legyen első osztályú klub a városban. Miközben még mindig keresik a lehetséges tulajdonost, tulajdonosokat, addig javában tart a csődeljárás az FC Sopront működtető gazdasági társaság ellen.

Egyelőre még nincs felelőse a történéseknek, nem tudni, hogy volt-e törvénybe ütköző pénzügyi manőver a klubban. Amennyiben a felszámoló olyan iratokat talál, amelyek valamilyen gyanúra adhatnak okot, akkor nyilván megteszi az ilyenkor szükséges és elengedhetetlen lépéseket. Ez azonban inkább már a múlt, a városban viszont a jövőt építik. Ezért költözött be a Káposztás utcába az utánpótlás, s – mint megtudtuk – attól függően gondoskodnak a stadion további kihasználásáról, hogy mi lesz a minőségi soproni focival.

Még az sem dőlt el, hogy esetleg az NB III-ban szereplő patinás Vasút a Káposztás utcában játszhat-e ősztől. Sok még a bizonytalanság, az azonban biztosnak tűnik, hogy egy ideig – félő, hogy nagyon sokáig – nem lesz saját első osztályú csapata Sopronnak.

Olvasóink írták

 • 7. petyusz 2008. május 03. 20:34
  „Hát nálam még ég az a remény,hogy nem fogunk megszűnni ! Én nálam mindig a remény hal meg utoljára még van rá esély hogy a csapat jövőre elindulunk a semmiből az NB1-be! Én így vagyok ezzel de az is igaz,hogy szégyen,hogy idájik süllyed a soproni foci:( Ha persze lesz egy váratlan biztos befektető! Nekem ez a meglátásom!!!”
 • 6. Andersen 2008. május 02. 23:45
  „A valamirevaló vidéki csaptoknál van egy HELYI vállalkozó, illetve vállalkozói csoport, akik pénzt(sokat!),időt, energiát áldoznak a focira, és évek óta építkeznek, sok-sok kudarc után sem feladva..lásd Győr, Debrecen..és saját utánpótlásból merítenek.Sopronban hol van a helyi vállalkozó??..sosem volt.., kár szépíteni..persze várni a sült galambot lehet..így repült ide Vízer Máriusz is...kispénzű nyugdíjas nézők és nagyhangú balhézók, szurkolók itt sosem voltak, vagy ha igen, nem hallatszott a hangjuk..nekik hiányzik az első osztályú foci..és persze annak a párszáz fiatalnak, akik azzal a reménnyel vágtak neki a sportágnak, hogy itt lehet jövő..hát nincs!”
 • 5. Öngól 2008. május 02. 18:00
  „Meghalt az Fc Sopron, vegyék le a stadionról a táblát. nem kelll szépíteni megint rugott egy öngólt magának a városvezetés.
  Bontsuk le a stadiont, hellyette létesítsünk Káposztáy utcai Lakóparkot mert az kifizetödöbb.Többen meg fognak gazdagodni rajta. Soproni NB/ I-es labdarugásának vége lett.Röviden eennyi!
  A szurkolók időtöltésére pont került.”
 • 4. fc soproni 2008. május 02. 16:37
  „Mikor kezdődik végre, hogy valakit valakiket felelősségre vonnak. Nem kell Abdait ennyire védelmezni. A régi rendszerben az elvtársak lettek megvédve, most meg a párttársak?
  Valamikor el kell kezdeni, hogy akit felel valamiért pl: felügyelő biztos ne csak a pénz rakja zsebre, hanam vállalja
  a tetteit.”
 • 3. FJózsi 2008. május 02. 13:24
  „Előre az utánpótlásért!Építsünk az SVSE-re.Vannak dolgok, amit le kell folytatni, ha tetszik, ha nem.Legyen valaki, aki használja a fejét a jövő érdekében. Átmenetileg nem gond, ha nincs profi csapat. De meg lehet alapozni. Építsünk csapatot és ez lehet a sikeres jövő.A felelősök pedig csak arra jók, hogy levezessék az indulatokat. Lesz profi csapat, ha fölakasztják Abdai Gézát? Ugye nem? Hát akkor, vissza az garakkal!”
 • 2. fc soproni 2008. május 02. 09:12
  „Én tudok felelősöket megnevezni. Miért nem felelős az egészért Máriusz a nemzetközi maffiózó, az olasz alvezérei, helyi szinten Abdai Géza? Őket nem engedik ugysem bukni. Abdai Úr foglalkozik még a noteszában lévő több befektetővel? Vagy az csak egy hazugság volt a többi közül? A stadiont még szép, hogy nem bontják le, de nem lesz luxus NB III-as és ifjusági csapatot játszatni benne. A cikk irója honnan veszi , hogy még történhet valami. Most ő kezd bennünk hitegetni, kinek a megbízásából? Ez az egész kérdőjelből áll.

  Szomorú,hogy ide jutottunk!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. birka 2008. május 02. 08:25
  „szomorú, hgy erre a stadionra milliárdokat költöttek központi pénzből, most meg jó lesz a gyerekeknek.........”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólparádék - megyei I.

Labdarúgás - Halászi Takarék labdarúgó megyei I. o.: az Öttevény tizenegyszer zörgette meg a… Tovább olvasom