Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Csodák Kunszigeten sincsenek

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában komoly vereséget szenvedett, s ezzel a tabella utolsó helyére csúszott vissza a Kunsziget gárdája.

Az együttestől télen egy csapatra való játékos távozott, az egyesület elnöke szerint azonban nincs arról szó, hogy az eredménytelenség miatt visszalépnének a bajnokságtól.

Az őszi pontvadászat során nem szerepelt túl fényesen a megyei I. osztályú Kunsziget labdarúgócsapata, s valószínű, nem lesz könnyebb dolga tavasszal sem – írtuk a Kisalföld egyik januári számában –, mivel az edző biztosan, több meghatározó futballista pedig várhatóan távozik az együttestől.

Nos, télen szinte az egész csapat el is igazolt Kunszigetről, ennek ellenére az együttes folytatta a pontvadászatot. Új játékosok érkeztek, igaz, az eredményesség egyelőre várat magára, a legutóbbi fordulóban például súlyos, tízgólos vereséget szenvedett a csapat.

Kuller Imre, az egyesület elnöke korábban azt nyilatkozta: Kunszigeten nincs veszélyben a csapat további szereplése.
„Ezt továbbra is kijelenthetem – válaszolta érdeklődésünkre a sportvezető. – Csodák sajnos a futballban sincsenek, télen gyakorlatilag az egész keret távozott, és valahol sejtettük, hogy egy ideig nem szerepel majd eredményesen a csapat. Sok fiatal labdarúgót igazoltunk, akik jószerivel még egymást sem ismerik, ilyen rövid idő alatt pedig csapategység sem alakulhatott ki. Természetesen arra törekszünk, hogy a bajnokság végén megerősítsük az együttest, de jelenleg ezzel a játékosállománnyal kell befejezni a bajnokságot."

Az elnök elmondta, Kunszigeten adottak a feltételek, nemcsak a felnőtt-, de az utánpótláscsapatok versenyeztetése sem jelent megoldhatatlan feladatot.

„Nem is foglalkoztunk azzal, hogy visszalépnénk a bajnokságtól, hiszen a településnek köszönhetően rendezettek az anyagi körülményeink. Biztosított a felnőtt- és a többi gárda versenyeztetése, ráadásul a Bozsik-program keretében is futballoznak nálunk gyerekek."

Az elnök szerint az sem gond, ha a bajnokság végén akár kiesne a csapat, mert akkor a megyei II. osztályban folytatná a Kunsziget.
„Még nem tudni, hol végez az együttes, de nem jelentene akadályt az alacsonyabb osztályban játszani. Azt már most elmondhatom, ha erre sor kerülne, a kötelező ifjúsági csapat szerepeltetése mellett a serdülőgárda versenyeztetését sem szüntetnénk meg.

S minden bizonnyal a harmadosztályú Kunsziget II csapata is, amely egyébként épp a legutóbbi fordulóban szerezte meg első győzelmét, ugyanúgy működne, mint most. Persze még az is előfordulhat, hogy nem lesz kieső ebből az osztályból vagy a csapat saját erejéből harcolja ki a bentmaradást. Nemrég a korábbi ETO-játékos, Rezi Lajos személyében egy rutinos, elhivatott trénerrel sikerült megállapodnunk, akivel szerintem ezek a célok sem elképzelhetetlenek."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonttörő egy helyet javított a WBC világranglistáján

Nagy János egy helyet javított legutóbbi helyezésén, így kilencedik a Boksz Világtanács (WBC)… Tovább olvasom