Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Csiszár: Váratlan visszavonulás

Csiszár Ákos visszavonult. A Matáv Sopron labdarúgója maga kezdeményezte szerződése felbontását. A jövőben az üzleti életben dolgozik.

Csiszár Ákos nem viseli többet a Matáv mezét?
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Matáv Sopron labdarúgócsapata és Csiszár Ákos. A kontraktus felbontását a labdarúgó kezdeményezte.
– A továbbiakban elsősorban a civil szférában szeretnék tevékenykedni, számomra az elsődleges dolog üzleti ügyeim intézése lesz – mondta a váratlan szakítás okairól a labdarúgó. – Úgy érzem, ez teljes embert kíván. Éppen ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy befejezem a hivatásszerű labdarúgást.

– Pedig ereje teljében van, hiszen még csak a huszonkilencedik évében jár. Döntése egy hosszú folyamat eredménye, vagy pedig hirtelen elhatározás?
– Sokat gondolkoztam ezen korábban, de összességében a döntés számomra is hirtelen jött. A közös megegyezéssel történő szerződésbontás tárgyalása során köszönettel tartozom dr. Cserich Zsolt klubelnöknek és Göbl Gábor menedzsernek. Pk a tárgyalások vége felé kapcsolódtak a megbeszélésekbe és nagyon megértőek voltak velem. Felajánlották azt is, hogy edzősködjem az utánpótlásnál, sőt, hagytak egy olyan kiskaput, ha januárban vagy esetleg a szezon befejezését követően meggondolnám magamat, akkor szívesen látnak.

– Két éve a Ferencvárostól bajnokként érkezett a Matávhoz. Hogyan értékeli az itteni két évadot?
– Úgy gondolom, Komjáti András érkezéséig megfelelően teljesítettem, azt követően viszont kevesebb lehetőséget kaptam. A soproni szurkolóknak köszönöm a támogatást, végig éreztem, hogy kedvelnek és bíznak bennem.

– Mostantól teljesen elszakad a labdarúgástól?
– Nem, dehogy! Terveim szerint barátommal, Borsos Istvánnal Ausztriában alacsonyabb osztályban még szeretnék futballozni. Ami pedig a Matávot illeti, ha időm engedi, megnézem a fiúkat és szorítok értük. Különösen Tóth Misinek drukkolok, akivel együtt jöttem Sopronba a Fradiból. Nagyon remélem, hogy az előző évekhez hasonlóan jó idénye lesz jövőre is.

– Nem maradt önben egy kis hiányérzet a profi futballt illetően?
– Egy dolgot nagyon sajnálok: a felújított soproni stadionban nem léphetek pályára.
A Matáv egyébként kedden szerződtette a korábban éveken át a Videoton védelmét erősítő szerb Dejan Viloticot. Ma 16.30 órától az Ágfalvi úton hazai pályán Sopronban is bemutatkozik Pintér Attila együttese, amely a másodosztályú REAC gárdáját fogadja.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyak a szlovák nemzeti bajnokságról

Hadseregnyi csapattal, száz evezőssel indul jövő héten Szegedre a korosztályos országos bajnokságra… Tovább olvasom