Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Csikvándi csúcs: tizenhét lőtt gól

Nem mindennapi eredménnyel zárult a vasárnapi Pázmándfalu–Csikvánd megyei III. osztályú találkozó, nemcsak az eső zuhogott, a gólok is záporoztak, a vendégcsapat csaknem húsz alkalommal talált a hazaiak kapujába.
Csikvándon minden bizonnyal kevés esemény váltott ki még akkora visszhangot, mint a helyi futballcsapat hétvégi szereplése. A helyi gárda ugyanis vasárnap saját pályáján alaposan „kitömte" a sereghajtót. Vízilabda-mérkőzésen sem mindennap fordul elő, hogy egy csapat tizenhétszer talál az ellenfél kapujába, miközben maga egy gólt sem kap. Nos, Pázmándfalun 17–0-ra győzött a vendég csikvándi együttes a megyei III. osztályban.

Hogy volt-e már példa hasonlóra az egyesület életében, arról a csikvándi klub elnökét, Kozma Tibort kérdeztük.

„Bevallom, nem emlékszem, hogy mikor győztünk ekkora különbséggel. Lehet, ez a csúcs a klub történetében, bár talán a hatvanas-hetvenes években fordult elő már ekkora siker. A meccsen egyébként szakadt az eső, s bár rendkívül sportszerű volt, már az első félidőben sikerült kilenc gólt rúgnunk. Szerencsére a játékosaink a szünet után sem álltak le, s tovább lőtték a gólokat" – mondta a csikvándi sportkör első embere.
Mi lehetett a rendkívül sok gól titka, hiszen mindvégig egyenlő létszámban küzdöttek a felek. Az elnök szerint a csapategységben keresendő a siker kulcsa.

„Évek óta általában mi lőjük a legtöbb (jelenleg 114 találatnál tart az együttes – a szerk.), s szerencsére mi is kapjuk a legkevesebb gólt a bajnokságban. Négy-öt éve ugyanaz a baráti társaság alkotja az együttest, nagyon összeforrt a csapat, minden bizonnyal ez is közrejátszik az eredményességben. Emellett remek góllövőink vannak, nem véletlen, hogy Kincses Gedeon közel negyven góllal vezeti a góllövőlistát."

Három csikvándi gólvágó, balról: Laki Krisztián, Schauer Ákos és Kincses Gedeon. Fotó: Bertleff András
Három csikvándi gólvágó, balról: Laki Krisztián, Schauer Ákos és Kincses Gedeon. Fotó: Bertleff András


A csapat egyébként a tabella második helyén áll és célja, hogy megnyerje a bajnokságot.

„Ugyan most csak egy pont a Győrasszonyfa előnye, de nekik még van egy elmaradt mérkőzésük. A magasabb osztályt nem tudnánk vállalni, de szeretnénk aranyérmesek lenni. Öt éve ez a célunk, de egyelőre nem tudtuk elérni."

Kincses Gedeon szerint a nagy különbségű győzelemben az időjárás is közrejátszott.

„Szeretünk esőben futballozni, nem véletlen, hogy nemrég a Sasfészeknek is ilyen időben lőttünk tizenöt gólt. A másik ok, hogy bajnokok már nem nagyon lehetünk, ezért nyugodtan focizhatunk" – árulta el a meccsen négy gólt szerző csatár.
Pázmándfalun érthetően elkeseredetten fogadták az eredményt, a sportklub elnöke, Nagy Imre Gusztáv szerint nincs túl rózsás helyzetben az egyesület.

„Vannak gondjaink, gyakorlatilag csak az önkormányzatnak köszönhető, hogy még egyáltalán beszélhetünk csapatról. Sok pénzt kell befizetnünk verseny- és játékengedélyekre, bírói díjakra. Persze ezzel más csapat is így van, s nyilván nem csupán emiatt kaptunk tizenhét gólt. Hacsak a csikvándiak titokban nem egy vízilabdacsapattal álltak ki ellenünk" – mondta némi iróniával az elnök, aki hozzátette, a következő idényben szeretnének ennél sokkal jobban szerepelni.

Pusztai Gábor már nem tartozik a rutintalan játékosok közé, a negyvenéves hálóőrnek igencsak hálátlan szerep jutott a mérkőzésen. Életében nem kapott még ennyi gólt...

„Sajnos nem alkotunk igazi csapatot, a fiatalok nem érzik magukénak az együttest, nem veszik komolyan a szereplést. Igazából már nem is védenék, de mivel nem volt más, beálltam ismét a kapuba. Úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, a vasárnapi mérkőzés után ez biztossá is vált" – tette hozzá az érthetően elkeseredett hálóőr.

Olvasóink írták

  • 1. sivatag66 2010. június 05. 18:57
    „Volt ilyen Egyeden.
    Egyed-Bezi (tartalék) 17:0”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KTM Montisok bajnoki címmel kezdték az idényt

Az egyre népszerűbb hegyikerékpár sportban a csapatsportoktól eltérően a tavasz versenyszezon… Tovább olvasom