Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Csernus doktor bevállalta

Dr. Csernus Imrét meghívta az ETO, hogy módszereivel segítsen a lelki válságban is lévő csapatnak.

Az első találkozás: Reszeli Soós istván és Dr. Csernus Imre.
A Győri ETO FC idei teljesítménye eddig elmarad a várakozástól, az együttes legutóbb az eddig nyeretlen Ferencváros otthonában szenvedett vereséget. A klub vezetői úgy látták, a kialakult helyzetben külső segítségre lehet szükség. Ezért esett a választás – talán meglepetésre – a televízióból Bevállalja? című műsorával ismertté és népszerűvé vált pszichiáterre.

Dr. Csernus Imre kedden a győri egyetemi sportcsarnokban találkozott először az NB I-es csapat játékosaival.
A Kisalföld érdeklődésére előtte – a rendelkezésre álló rövid időben – elmondta:

– A sport területén egyáltalán nem vagyok járatlan, hiszen válogatott versenyzőkkel, világbajnokokkal és olimpikonokkal is foglalkoztam már.

– Éppen ezért tisztában vagyok a terület speciális gondjaival is – folytatta Csernus doktor. – Az, hogy egyénileg vagy csoportosan foglalkozom-e a futballistákkal, további megbeszélés tárgya lesz. Elsősorban a mentális felkészítésre helyezem a hangsúlyt. Fontos még azt is elmondani, hogy a megállapodásunk nem egyszeri alkalomra szól. Ha ugyanis valamit csinálok, akkor körüljárom azt a dolgot. Tudom például, hogy az ETO az elmúlt hét végén 2–0-ás vereséget szenvedett a Ferencváros ellen. Véleményem szerint eredményt csak következetes és kemény munkával lehet elérni. Legyen az sport vagy egyéni önmegvalósítás.

A szakvezetők is elkísérték a játékosokat a pszichiáterrel való találkozásra. A kapcsolatfelvételről Reszeli Soós István, a Győri ETO FC szakmai igazgatója a következőket mondta:

– A már épülő klubmodellünkhöz szorosan kapcsolódik a tudományos és módszertani csoport munkája. Ebben nagyon fontos szerep juthat a pszichiáternek is. Folyamatosan új utakat keresünk, hogy a játékosok emberként is teljesedjenek ki. A szakember érkezése éppen időszerűvé vált a csapatnál, hiszen a játékosoknál lélektani válság van. Körülbelül egy hete már beszélgettünk dr. Csernus Imrével, aki egyéni módszerekkel dolgozik. Tarsoly Csaba, az ETO elnöke, valamint jómagam is úgy gondolom, hogy segíthet nekünk. Nyilván a közönség és mi sem vagyunk elégedettek a mutatott teljesítménnyel, éppen ezért más szakemberekre is szükségünk van a javulás érdekében. Reméljük, hogy a mostani beszélgetésünk segítségére lesz a csapatnak.
Természetesen ebben bíznak a győri szurkolók is. Az első eredményeket majd a pályán láthatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskunhalas Graboplast-ETO 18-32

4 - 2-esvédekezéssel kezdett a vendégcsapat, de tíz percig tartani tudta magát a hazai együttes. Tovább olvasom