Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Csapattá érett az MKB-Sopron

A 3 forduló után veretlen Bourges-t helyenként kitűnő játékkal győzte le az MKB-Euroleasing női csapata.

A három forduló után veretlen francia Bourges-t helyenként kitűnő játékkal győzte le az MKB-Euroleasing női csapata.
Natalia Hejková együttese ezúttal rangos ellenfél ellen a játékosállománya erejéhez mérten kosárlabdázott. Voltak szurkolók, akik ezzel kapcsolatban csak annyit mondtak: végre. Mások, a lelkesebbek viszont azt hangoztatták: a kezdeti bukdácsolás után egyenesbe kerül a csapat, s megnyeri a bajnokságot és a Magyar Kupát is.

Az eddig a minőségi ellenfelekkel szemben elveszített négy meccs közül három találkozón Nikki Teasley villogott, 30 pont körül szórt – a többieknek kevesebb labda s pont jutott. Most egyenletesebben oszlottak meg a pontok s a terhek. Nagyjából ez a fajta „munkamegosztás" lehet az, ami a jövőben eredményre vezethet.

Hozzá kell tenni, az „elhárítás", azaz a védekezés is jobban működött, mint a közelmúltban elveszített mérkőzéseken, azaz most már látszottak egyértelmű jelei annak, hogy a sok jó nevű kosaras kezd csapattá válni. Natalia Hejková a hivatalos sajtótájékoztató után a következőket mondta: „Úgy érzem, ez a szív diadala volt, amelyet óriási lelkesedéssel kosarazva értek el a lányok. Nagyon fontos dolognak tartom, hogy úgy fest, ismét egymásra talált a csapat és a közönség.

A szurkolóknak szeretném megköszönni azt, hogy akkor segítettek leginkább a csapatnak, amikor annak a legnagyobb szüksége volt a támogatásra."

Nikki Teasley fontos triplákkal és pár szenzációs átadással vette ki a részét a sikerből, és végre elégedetten mosolyoghatott Euroliga-mérkőzés után: „Mindenki a feladatra fókuszált, és most sokkal erőszakosabban, határozottabban, agresszívebben játszottunk, mint korábban. Ráadásul az első félidőben a támadójátékunk is egészen jó volt."

Ivana Matovic térdsérülése után kiváló produkcióval tért vissza, a szezon során most teljesített a legjobban: „Csak gratulálni tudok társaimnak. Csapatként védekeztünk, és a harmadik negyed második felét leszámítva a támadójátékkal sem volt gond. Ami a térdemet illeti, egy kicsit fáj, de a győzelem jó gyógyír mind a lelki, mind a fizikai fájdalmakra."
Eördögh Edit volt, aki talán a leginkább alárendelte magát a csapat érdekeinek. Nem „szórta meg" magát, de óriási harcot vívott a franciák villámgyors mezőnyjátékosaival, kitűnően védekezett, kivette a részét a mezőnymunkából, kritikus helyzetekben fontos labdákat, lepattanókat szerzett:

„A harmadik negyed közepéig jól ment a játék, jelentős előny szereztünk. Ekkor – elég korán – talán azt hittük, hogy már zsebben a meccs, túlságosan megnyugodtunk, aztán elkezdtünk kapkodni. A lényeg azonban, hogy megvan az első győzelem, s remélem, elindulunk fölfelé."
Károlyi Andrea soproni időszaka legjobb játékát nyújtotta, remek triplái mellett emlékezetes módon blokkolta a nála egy fejjel magasabb Ngoyisa dobását: „Az egész csapat tudta, miért volt fontos ez a meccs, és most csapatként működtünk, ezen az úton kell továbbmenni."
Ezúttal védekezésben is remekeltek Teasleyék.
Fotó: Németh Péter

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalással vádolja az athéni ügyészség a doppingoló atlétákat

Az athéni ügyészség vádat emelt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu, valamint edzőjük, Hrisztosz… Tovább olvasom