Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csapatbajnokira készül a Győri Teniszklub

Rövidesen indul a hazai legrangosabb tenisz-csapatbajnokság, a szuperliga hatfordulós küzdelemsorozata. A Győri Teniszklub női csapata immár két éve ebben a magas osztályban küzd az ország legjobb, neves nemzetközi tornákon edződött profi játékosokkal kiálló csapatainak társaságában.
Az idén ugyan megsokasodtak a gondok, hiszen a győri együttesből ketten is az Egyesült Államokban vannak, Csibi Renáta mint edző, Nagy Katalin pedig mint egyetemista, így ők a tavaszi három fordulón semmiképpen sem erősíthetik a csapatot, csupán az augusztusi fordulókban lehet rájuk számítani, no meg majd az ezt követő rájátszásban.
Ennek ellenére a klub nemrégiben megrendezett értékelő közgyűlésén úgy döntöttek, hogy indítják a csapatot, hiszen a rendelkezésre álló tagok – Pócza Barbara, Serfőző Eszter, Szepesházi Ágnes, Tamás Krisztina – most is nagy lelkesedéssel készülnek, s készek minden áldozatra, hogy helytálljanak a nem mindennapi csatasorozatban.
Azt említett közgyűlésen egyébként, amikor a klub főállású edzőit, Berecz Andrást és Kovács Attilát megjutalmazták, Szabados Zoltánnak, aki immár 40 éve mindennapi szakmai elfoglaltsága mellett délutánonként a teniszpályán nevelte a sportág tehetséges fiataljait, s akinek oroszlánrésze volt abban, hogy a saját nevelésű győri lánycsapat bejutott a szuperligába, s ott meg is maradt, a pénzjutalom mellett egy szobrocskát adott át Rigó László elnök. Ennek a teniszezőt ábrázoló szobornak az talapzatára azt vésették be: „ Szabados Zoltánnak, az év edzőjének, 2001 ” . A női csapat tagjai pedig megkérték edzőjüket, hogy amíg a szuperligában szerepelnek, maradjon mellettük, hiszen a puszta jelenléte az edzéseken és leginkább a versenyeken, biztonságot, önbizalmat ad nekik.
Szó volt természetesen a győri férficsapatról is, amely az első osztályban ezüstéremmel végzett az ősszel, s mivel az első helyezett nem vállalta az előrelépést, idén a szuperligában folytathatta volna. Ám a kimondottan saját nevelésű együttes most az első osztály megnyerésére készül, bár első pályás játékosuk, Eőri Márk, aki ugyancsak Amerikában tanul, valószínűleg májusban még nem lesz itthon. Viszont hazajött Salzburgból Somogyi, így Rózsa, Domschitz, Tullner, Németh, Berecz és a fiatalok mellett ő is a csapatot erősíti.
Ugyanis a győri klubnál továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a fiatalok képzésére, az utánpótlás-nevelésre. A legsikeresebb fiatalok közül most már nem csupán kiemelkedett, de szó szerint kinőtt Pócza Barbara, aki tavalyi sikerei után az idén már szerzett egy bronzérmet a magyar válogatott tagjaként a 16 éves lánycsapatok

Európa-bajnokságán, s remekül helytáll a felnőttmezőnyben is. A fiatalokról szólva most Szepesházi Attila, Bozsoki Szilveszter, Rózsa Péter nevét kell említeni, akik részben korosztályos válogatottságot, előkelő országos rangsorhelyezést értek el, s a következőkben ígéretes szereplést lehet tőlük elvárni.
Összességében Rigó László klubelnök egy eredményes, gazdag idei versenyévadra számít, hiszen a csapatbajnokság mellett a klub legjobbjai a különböző korosztályos és egyéb egyéni versenyeken is szorgalmasan képviselik majd a Győri TC színeit. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról a népszerű tevékenységről sem, ami a tömegesnek mondható, korhatár nélküli győri szabadidős teniszt jellemzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment a csatár

Győr, Sopron és Pécs is gyászolja Győrfi Lászlót, az egykori gólerős labdarúgót, majd eredményes… Tovább olvasom