Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Családi programból emlékverseny

3. alkalommal rendeztek Horváth László-emlékversenyt, a 2 évvel ezelőtt elhunyt amatőr versenyző tiszteletére.

Hétvégén a győri Arrabona Rally Club szervezésében immár harmadszor rendezték meg a Horváth László-emlékversenyt. A győri amatőr ralisport jeles képviselője 2002-ben hunyt el, azóta társai minden évben megszervezik az emlék versenyt.

– Pár napja már nem aludtam, sok mindent kellett intéznem, hogy létrejöhessen ez a verseny – kezdte Bognár Gábor a győri klub elnöke, a viadal fő szervezője. – Szerencsére egyre komolyabb rendezvénnyel sikerül emlékezni Horváth Laci barátunkra. Az emlékverseny történetében először a szomba ti futamot sötétedés után tar tottuk. Mondanom se kell, hi hetetlenül látványos volt a szá guldás. Igaz, a rosszabb látási viszonyok miatt többen elszá mították a féktávot, sokan ki is estek, miután összetörték az autójukat. A versenyen egyébként a szi gorú rendszabályok betartása mellett lehetett csak autózni.

A szervezőknek, a versenyzőknek és a biztonsági szakembereknek köszönhetően nem történt semmi rendkívüli esemény. – A futam egyébként most először számít bele az országos Rali Túra Egyesület bajnokságának eredményébe, ezért az ország szinte összes településéről érkeztek versenyzők – folytatta Bognár Gábor.

– Úgy tűnik, egyre népszerűbb is a program, mert idén az előfutókkal együtt már kilencvenkét autó állt rajt hoz. Persze ez is a cél, remélem, minden évben sikerül egyre színvonalasabb rendezvénnyel előrukkolni. Egyébként az indulók közt most talán a legnagyobb név az a Matics Mihály, aki bajnok lett a H csoport idei küzdelmeiben.

A versenyen ott volt Horváth László özvegye, és két gyermeke, Vivien és Nóra is. – Nálunk családi program volt egy-egy autóverseny, a gyerekekkel együtt jártuk a pályákat. Nagyon szép kezdeményezés ez a régi barátoktól. Örülök, hogy nem felejtették el Lacit és ilyen versenyekkel emlékeznek rá. Nem is tudom, hogyan lehet ezt meghálálni, mindenesetre nagyon köszö nöm – említette Horváthné Jókuti Erika. A futamon Skoda Feliciával indult a győri Ábrahám Szilárd, aki elmondta, órási élmény volt este versenyezni, igaz, egy kisebb koccanásnál megsérült az autó, másnap ezért kicsit késtek is rajtnál.

– Mócher László navigátortár sammal nem ebben a szakágban szoktunk versenyezni, de úgy gondoltuk, mindenképpen itt a helyünk. Tavaly ötödikek let tünk, remélem, most is hasonló helyezésre lesz elég a teljesítményünk – mondta a fiatal versenyző, miután célba érkezett. Az abszolút versenyt Mitsu bishivel a Pintér László–Ősz László kettős nyerte, második a Nemes Csaba–Gács Gábor (Lada), míg harmadik a Patyi Lász ló–Gáll Csaba (Opel Corsa) páros lett. Az özvegy, Horváthné Jókuti Erika és két gyermeke, Vivien és Nóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Barcelona visszavághat a Milannak

Ma nyolc mérkőzéssel folytatódnak a Bajnokok. Egy kivétellel valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.… Tovább olvasom