Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Csak segített az ETO-nak

Bognár György menedzser nem érti az ETO FC támadását. A Benfica az EB után Győrött játszik Fehér Miklós emlékére.

Fehér Miklós temetésével kapcsolatban a Kisalföld pénteki számában megszólalt Bognár György, a játékos Belgiumban élő korábbi menedzsere. Neveket nem említve bírálta a szertartás hiányosságait, Gyurcsány Ferenc sportminiszter és főként Bozóky Imre MLSZ-elnök beszédét. A Kisalföld másnapi számában Klement Tibor, az ETO FC – mint a temetést szervező egyik fél – ügyvezetője válaszolt: szerinte Bognár könnyen bírál előkelő idegenként, valamint a menedzserek a labdarúgás vámszedői.

– Nem értem a megtámadás okát, hiszen a bírálatomban, amellyel egyébként valószínű, sok-sok ezer ember egyetért, nem is említettem meg az ETO nevét – kezdi Bognár György. – Azt sem értem, hogyan lehetek előkelő idegen, amikor Győrött születtem, az ETO igazolt játékosa voltam és évente mintegy fél évet most is a szülővárosomban töltök. Olyan ember kritizált engem, akivel soha nem találkoztam és mindössze egy-két hónapja van Győrben.

– A szervezéssel kapcsolatos hiányosságokat ma is fenntartom, sőt, akkor hozzáteszem: az ETO-stadionban rendezett úgynevezett emlékfal méltatlan volt egy ilyen nagy hagyományú klubhoz és Fehér Miki emlékéhez. Reszeli Soós Istvánnak a sírnál elmondott, szívhez szóló beszédét is nagyon kevesen hallhatták. Egy kis odafigyeléssel a repülőtérre lehetett volna buszokat indítani, hogy szurkolók várhassák városunk fiát. Arra hivatkozni, hogy kevés idejük volt, lehet, ám a portugáloknak sem volt több és meg lehet nézni a két búcsúztatás közötti különbséget.

– A médiában különböző információk jelentek meg az esetleges ETO–Benfica mérkőzéssel kapcsolatban. Az az igazság, a temetőben volt egy rövid párbeszéd, melynek során a lisszaboni klub elnöke megígérte: Miki tiszteletére, emlékére természetesen eljönnek Győrbe az Európa-bajnokság után, ám ez akkor is így történne, ha nem lenne százéves a két egyesület. A portugálok azt kérték, a találkozó szervezésében én közvetítsek a felek között.

– A vámszedésről pedig annyit: az ETO-nak csak hasznot hoztam a játékosok eladásával – Puglits, Mracskó, Hámori, Stark, Vayer és szegény Fehér Miki valóban általam került külföldre –, a klubtól pénzt nem vettem fel. Az ügyvezető úr talán nem tudja, hogy részben Belgiumban élve is évtizedek óta bérletet és gépkocsibelépőt vásárolok az ETO mérkőzéseire és a jövőben is ezt teszem, bárki legyen ott a tulajdonos és a vezető. A magam részéről egyébként a vitát lezártnak tekintem.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kótai első címvédése Londonban

Kemény csatára számít a francia Monney Seka ellen Kótai Mihály, aki szombaton Londonban próbálja… Tovább olvasom