Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Címeres mezben Líbiában

labdarúgás - Peczár Csaba, a Duna Takarék AFC játékosa is részt vett a magyar futsalválogatott líbiai túráján. A győri labdarúgó Afrikában debütált a nemzeti csapatban.

Kozma Mihály szövetségi kapitány együttese egy nemzetközi hármas tornára kapott meghívást, amelyet Líbia nemzeti ünnepe alkalmából rendeztek meg. A magyar csapat keretében első alkalommal volt ott a Duna Takarék AFC játékosa, Peczár Csaba, aki két mérkőzésen bizonyíthatta beválogatása jogosságát.

„A Líbia elleni mérkőzésen kevesebb lehetőséget kaptam, de úgy éreztem, jól ment a játék, egy kapufát is lőttem. Nem izgultam, így nem követtem el hibát a mezőnyben. Albánia ellen már több időt tölthettem a pályán, helyzeteim ugyan voltak, de gólt nem sikerült szereznem. A csapattársak, akiknek egy részét már ismertem ellenfélként, befogadtak, így jó hangulatban telt az idő Afrikában. Kozma Mihály a torna után annyit mondott, első alkalommal jól szerepeltem, de hogy később is számít-e rám, egyelőre nem tudom. Remélem, kapok még meghívót a válogatottba" – mondta lapunknak az újdonsült válogatott.

Peczár Csaba 7-es mezben
Peczár Csaba 7-es mezben

A magyar csapat Líbia ellen 2–2-es döntetlent ért el, Albánia ellen pedig 8–2-re győzött, és ez a torna második helyéhez volt elegendő. A házigazdák eggyel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a magyar csapatot. Érdekesség, hogy a torna mérkőzéseit a líbiai televízió élőben közvetítette.

„Rendkívül kedvesen fogadtak bennünket a líbiaiak, a repülőtéren virággal és zenével köszöntötték a csapatot. Kisebb bonyodalmat okozott, hogy a csomagjaink Rómában maradtak, de ez szerencsére a következő napon megoldódott, és előkerültek a bőröndök. A szállásunk kifogástalan volt, a házigazdák lesték a kívánságainkat. Az már nem rajtuk múlt, hogy a város elég kietlen, sok lehetőségünk nem volt a kikapcsolódásra.

Vendéglátóink Líbia vezetője, Moamer Kadhafi szülőházához és egykori iskolájához vittek el bennünket. A terem, ahol játszottunk, vadonatúj volt, ahol majdnem kétórás megnyitóünnepséget rendeztek az első mérkőzés előtt. Jó hangulatban, telt ház előtt léptünk pályára, ez körülbelül háromezer-ötszáz nézőt jelentett. A szurkolók végig hangosan buzdították a csapatokat, lefújás után fényképkezkedtek velünk, láthatóan ők is élvezték a rendezvényt."

Peczár Csaba Líbia szépségeivel az utolsó nap ismerkedhetett meg igazán, így aztán a hosszú hazautat is könnyebben viselte.
„Az utolsó, Afrikában töltött napon részt vettünk egy sivatagi túrán, a homokdűnék között barangoltunk, és meglátogattunk egy pálmafákkal körbevett oázist is. Amellett, hogy játszhattam a válogatottban, ez jelentette a legnagyobb élményt. A torna végeztével két átszállással jutottunk haza, Shebhából Tripoliba repültünk, az éjszakát kényszerűségből ott töltöttük, és jobb híján a csapattársakkal kártyáztunk a váróteremben. Másnap reggel indultunk Rómába, ahonnan végre megérkeztünk Magyarországra. Fárasztó utazás volt, de nem kérdés, hogy megérte."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtol a megyei futsalbajnokság

Labdarúgás - Hétvégén folytatódik a megyei felnőtt-futsalbajnokság, s tervezik a győri városi… Tovább olvasom