Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Cigant és Demjént az Ajax várja nyáron próbajátékra

A megyei bíróság hétmillió forint megfizetésére kötelezte az FC Sopron labdarúgócsapatát üzemeltető gazdasági társaságot.

Komódi Lászlót 2002 nyarán igazolta le a soproni klub. A labdarúgó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és 2003. január 29-én az akkori Matáv Futball Kft. felbontotta a futballista szerződését. Az ügyből per lett és a Soproni Városi Bíróság tavaly első fokon a klubnak adott igazat. Az ítéletben ez állt: a Matáv Futball Kft. jogszerűen bontotta fel a szerződést. Ezt bírálta felül a megyei bíróság nemrég és hétmillió forint megfizetésére kötelezte az FC Sopron együttesét üzemeltető gazdasági társaságot. A klub természetesen fellebbez az ítélet ellen, amely annak tudatában teljesen érthető, hogy Komódi abban az időszakban mindössze hét bajnoki mérkőzésen szerepelt. Azaz gyakorlatilag egymillió forintért játszott egy találkozót.

A soproni együttes két ifjú futballistáját, a román utánpótlás-válogatott Christian Cigant, valamint az U20-as nemzeti csapat tagját, Demjén Gábort próbajátékra várja a legendás holland klub, az Ajax Amszterdam. A két futballista június végén egy hetet tölt a holland egyletnél. Tréningeken vesznek részt, valamint edzőmérkőzéseken is pályára lépnek. Az Ajax szakvezetése ezt követően dönt majd a két labdarúgó további sorsáról.

Június 2-án, a bajnokság zárófordulójában a Ferencváros ellen játssza a soproni futballcsapat a századik hazai élvonalbeli mérkőzését. Ebből az alkalomból a klub jubileumi sálakat készíttetett, amelyeket a szurkolók már a hétvégi Debrecen-mérkőzés előtt is megvásárolhatnak 2200 forintért az Ógabona téri Tabakban, valamint a klub irodájában.
Ezen túlmenően Göbl Gábor, a klub ügyvezetője további hírekről számolt be. Az együttes két meghatározó labdarúgója szerződést hosszabbított az FC Sopronnal, a csapatkapitány, Bagoly Gábor 2007 nyaráig, a házi góllövőlistát vezető Horváth András pedig újabb három esztendőre, 2009 nyaráig kötelezte el magát.

Rajtuk kívül élő szerződés köti a klubhoz a három kapust, Rabóczki Balázst, Takács Tamást és Kozma Tamást, valamint a mezőnyjátékosok közül Birtalan Botondot, Christian Cigant, Csontos Zoltánt, Demjén Gábort, Feczesin Róbertet, László Andrást, Lázár Pált, Christian Muntenaut és Marius Radut. A szerződésüket a kupagyőzelem évfordulójának napján meghosszabbító két kupagyőztes futballista a következőket mondta:

Bagoly Gábor: – Nem titok, hogy szeretek Sopronban játszani, így a hosszabbításról gyorsan sikerült megállapodnunk. Bízom benne, hogy jövőre egy olyan csapat kapitánya leszek, amely a nemzetközi kupás helyezésekért lesz.

Horváth András: – Évek óta játszom Sopronban, és úgy érzem, a szurkolók szimpátiáját kivívtam. Remélem, jövőre a dobogóért küzdő csapatunk lesz, ezért is írtam alá hosszabb távú szerződést. Azon vagyok, hogy bebizonyítsam, innen is be lehet kerülni a válogatottba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két mérkőzés helyett egy

Eredetileg két mérkőzést játszott volna egymással az Audi-
ETO és a Motor Zaporizzsja, ám az… Tovább olvasom