Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Chacón: A helyiek segítették

Chacón: nem véletlen, hogy nem biztosítottak megfelelő körülményeket a felkészülésre.

A mosonmagyaróváriak azonban segítettek az argentin öklözőnek. A szombati győri világbajnoki címmérkőzésre készülő Julio Pablo Chacón egy mosonmagyaróvári vállalkozó edzőtermében kesztyűzik. Tolmácsot és masszőrt a helyi hotel, edzőtermet és a szükséges segítséget helyi bokszbarátok biztosítanak az argentinnak.

Chacón menedzsere szerint nélkülük nehéz helyzetben lennének, s egyedül éreznék magukat a városban. Rácz Félix szerint a kért feltételeket teljesítették, s hogy az argentin emellett hol készül, az már az ő dolga.

Zavarták az erőemelők

– Mi minden lehetséges segítséget megadunk Chacónnak a felkészülésben, aki rendkívül hálás ezért – nyilatkozta lapunknak Mácsik János „Sumó", aki korábban már összebarátkozott az argentin bokszolóval. Mint ismert, a Csonttörő elleni összecsapásig Mosonmagyaróváron szállt meg és itt edz a dél-amerikai sportoló. Az, hogy egyelőre zavartalan a felkészülése, csupán a helyi bokszbarátoknak köszönhető. Ami tény: a mérkőzést szervező magyar iroda vasárnap fogadta a repülőtéren és biztosította számára az utat Mosonmagyaróvárra, ahol a szállást foglalták neki.

Az argentin számára másnap derült ki, hogy egy erőemelőknek fenntartott teremben kell edzenie, ahol még egy bokszzsákot sem volt könnyű előteremteni. A Hector Ricardo Barramonte technikai, Emir Andraos erőnléti edzővel és Sebastian Rivero menedzserrel érkező bokszoló hétfőn még az aznap reggel(!) lefoglalt Botond SE termében készült, ám zavarta, hogy rengeteg civil edz mellette. Szerencsére Mácsik János „Sumó" és egy helyi vállalkozó önzetlenül segített neki, így nyugodtabb és megfelelő körülményeket teremtettek számára.
– Még a Kovács „Kokó" István elleni mérkőzése után ismerkedtem meg Julio Pablóval – kezdte „Sumó".

– Amikor hallottam a gondokról, felvettem a kapcsolatot egy helyi vállalkozóval, aki biztosított neki egy magánlakásban lévő külön edzőtermet. Az az igazság, hogy „ránk van szorulva", mivel úgy érezte, hogy előttünk – a Termál Hotel munkatársain kívül – nem segített neki senki, magára hagyták. Én már korábban „belekóstoltam" a bokszba, s sportemberként ajánlottam fel a segítséget. Az edzőteremben megfelelő körülményeket teremtettünk neki: igaz, ringet mi sem tudunk adni.

Némi szándékosságot érez

– Úgy látom, Chacónt kicsit megviselte ez a tortúra, aki most csak edzeni és pihenni akar: a szervező cég a repülőtéri fogadás óta keveset törődött az argentinnal. Mi vagy a szálloda munkatársai fuvarozzuk a városban. A dél-amerikai bokszoló nekem azt mondta, érez némi szándékosságot abban, hogy magára hagyták, ám a helyiek kedvessége és segítsége kihúzta őt a pácból. Nagyon szerény srác: hálás nekünk, s a technikai akadályok elhárulta után már sokkal jobban érzi magát Mosonmagyaróváron – mondta Mácsik János.

Hála a helyieknek

Információink szerint a Termál Hotel – látva Chacón helyzetét – a fuvarozás mellett masszázst, tolmácsot és a világháló elérhetőségét is biztosította a tegnap már a mérkőzés közeledte miatt feszültebbnek tűnő bokszoló számára. Ráadásul a magyar szervezőiroda még az argentin különítmény étkezéseinek összeghatárát is megszabta. Sebastian Rivero menedzser lapunknak tegnap elmondta: hasonló körülményekre számítottak, mint amit most a helyiek teremtettek számukra.


– Ha az itteni bokszbarátok és a szálloda munkatársai nem lennének, nagyon egyedül éreznénk magunkat – mondta. – Jó lett volna, ha sikerül ringet szerezni, ám anélkül is tovább folytatjuk a felkészülést. Leginkább a mosonmagyaróváriaknak köszönhetjük, hogy megteremtették számunkra a szükséges feltételeket – tudtuk meg Sebastian Riverótól.

Ott edz, ahol akar

Rácz Félixtől, a Félix-Box Promotion vezetőjétől megtudtuk: a mérkőzés előtti utolsó héten már nincsen komolyabb edzés, ilyenkor az átmozgatáson és a taktikai felkészülésen van a hangsúly. Emellett a bokszolóknak a súlyukra is figyelniük kell. Csonttörő és Chacón először csütörtökön egy nyilvános sajtóedzésen találkozik Győrben. Rácz Félix tőlünk tudta meg, hogy az argentin már nem a Botond SE-ben edz.

Szerinte annak, hogy helyiekkel magánteremben készül, nincs semmi akadálya. A dél-amerikai stáb azt kérte, hogy fitnesz és szauna biztosítva legyen a gauchónak: ezt biztosították, s hogy a nap hátralévő részében mit tesz, az már az ő dolga.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerősök ellen a Foton

A horvát Sibenik gárdája lesz a Ventwest-Foton ellenfele a FIBA Európa-kupa következő körében. Tovább olvasom