Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

centenáriumi készülődés

Megalakult a Győri ETO FC jubileumi bizottsága, amely a jövőre esedékes centenáriumra való készülődés mellett idén két ünnepséget is szervez.

Jövőre lesz százéves az ország legsikeresebb vidéki labdarúgócsapata, a háromszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes ETO, s a klub vezetése ezt természetesen méltó módon kívánja megünnepelni. Az eseményt előkészítendő, a napokban megalakult a jubileumi bizottság, amelyben Tarsoly Csaba tulajdonos kérésére a következők vállaltak szerepet: dr. Kun András, Győr sportot felügyelő alpolgármestere, Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke, Pálkövi Gyula, az ETO örökös tiszteletbeli elnöke, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, Magyar Lajos magyar bajnok labdarúgó, Szemán György, a klub ügyvezetője és végül, de nem utolsósorban Kovács Katalin, aki a szurkolókat képviseli.

A centenáriumra hangolandó a bizottság, a klub idén még két ünnepséget szervez. Május 24-én, az ETO FC–FTC élvonalbeli mérkőzés szünetében köszöntik a pontosan húsz esztendeje, 1983-ban bajnokságot nyert győri együttes vezetőit, edzőit, játékosait. Ezen a napon egyébként a különböző szórakoztató programok mellett délelőtt gyerekfocitornák lesznek a stadionban, míg az esti találkozó előtt a tervek szerint a két zöld-fehér együttes húsz évvel ezelőtti gárdája mérkőzne meg, tehát Póczikék és Nyilasiék újra összecsapnának. A negyven évvel ezelőtt bajnokságot nyert, 1963-as győri csapatot november 22-én köszöntik majd, s erre a napra is jut majd több érdekesnek ígérkező pluszprogram.

A csúcs természetesen a jövő nyári százéves jubileumi ünnepség lesz, amelynek nagy „durranása" a Bayern München vendégszereplése lehet, s amelynek megszervezése – az Audi bevonásával – már most nagy erőkkel folyik. Tarsoly Csaba az ünnepi sorozat kapcsán kiemelte, hogy szeretné, ha a volt játékosok, szurkolók jobban kötődnének az egyesülethez, s kialakulna a stadionban egyfajta klubélet. A tulajdonos tervezi ETO-aranygyűrű, -életműdíj megalapítását, s a centenáriumra többek között megszavaztatják és megválasztják minden idők huszonöt legjobb ETO-futballistáját is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma- 1 csapatok

Tovább olvasom