Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Cél: a legjobb hat közé bekerülni

Két év alatt két osztályt lépett előre az Integrál-DAC. A cél továbbra is a a legjobb hat közé kerülés.

Magasabb osztályban, az NB II-ben kezdte a 2004/2005-ös bajnokságot az Integrál-DAC csapata. A nádorvárosi kék-fe hérek a nyolcadik helyen zárták az őszt, komoly esélyük maradt, hogy tavasszal még előkelőbb helyen végezzenek. „Immár második éve újonc fel jutó csapatként indultunk az adott osztályban, a tulajdonos pe dig ismét komoly célt tűzött ki a csapat elé: nevezetesen azt, hogy a jövő évi átszervezés után kerül jünk fel a magyar labdarúgás második vonalába" – kezdte ér tékelését Horváth Dénes, az együttes edzője.

„A csapat NB II-es indulása csak a felkészülés végén dőlt el, így értelemszerűen a keret is az utolsó pillanatokban állt össze. Köszö nettel tartozunk a város élcsapa tának, az ETO-nak, mert a fo lyamatosan javuló kapcsolat egyik példájaként Oross Mártont és Tóth Gábort kölcsönadta, hogy a várhatóan kiélezett bajnokság ban csapatunk eredményesebb szereplését segítse.

Rajtuk kívül Máté Szilárd és Varga József érke zett Tatabányáról, de amire a leg büszkébbek vagyunk, hogy a me gyei bajnokcsapat gerincét meg tartottuk és a csapat hetven szá zalékát azok a játékosok alkotják, akik két éve még két osztállyal lej jebb vitézkedtek." Az együttes a középmezőny elején végzett, hét győzelem mellett, egy döntetlent és hét vereséget könyvelhetett el. „Ötvenszázalékos teljesítmén nyel a nyolcadik helyen zártunk, ami a középmezőnyt jelenti.

A hárompontos rendszerben ez az el osztás pontokban jól fizetett, mert csak egy döntetlent értünk el. Olyan pozícióban telelünk, amelyből egy jó felkészüléssel elér hetjük a kitűzött célt a bajnokság ban. A Magyar Kupában immár második éve NB I-es élcsapattal szemben estünk ki – az idén az Újpesttel játszottunk – bátor já tékkal, nagy nézőszám mellett kö zönségszórakoztató találkozókon, s ez feltétlenül dicséretes."

A tréner szerint sokan nyúj tottak jó teljesítményt az együt tesben, de voltak, akikkel elége detlen volt a vezetés: „Mindig csapatjátékban gondol kodunk, mert a csapat készíti elő a lehetőségeket, amit viszont az egyénnek kell érvényesítenie. A két legtöbb időt pályán töltött játékost, a kapitányt, Keszei Jánost és a házi gólkirályt, Oross Mártont emelném ki, de mellettük kellett a többiek jó játéka is a magasabb osztályban va ló helytálláshoz.

Változások bizto san lesznek, mert az őszi szezon az ellenfelek feltérképezése mellett arra is jó volt, hogy játékosaink tartása javuljon az emelt szintű elvárások kal szemben. Lakatos Attila, Varga József, Lajber Zsolt és Kormos Bence az eddigi távozók névsora. Mi is tárgyalunk játékossal, de előre nem mondanék neveket." A csapat elé kitűzött cél ter mészetesen a bajnokság félidejé ben sem változott. A nádorvá rosiak szeretnék, hogy ismét a magyar labdarúgás második vo nalában futballozhasson az együttes.

„A célkitűzés nem változott és Füzi Géza edzőtársammal azono sulni is tudunk ezzel a tervvel, ami sikeres tavaszi szereplés esetén odajuttathatja ezt a patinás, ki lencvenkét éves egyesületet, ahol a legfényesebb időkben szerepelt. Ja nuár tizedikén kezdjük a felkészü lést és a második hét végétől edző mérkőzések sorozatával igyek szünk a március ötödiki rajtra ké szen állni.

A korábbi – jól bevált – gyakorlatnak megfelelően erő sebb és gyengébb csapatok váltako zásával mérjük majd felkészülési szintünket. Az élvonalbeli csapa tok közül az ETO és a Pápa, míg az alacsonyabb osztályúak közül a Kapuvár elleni edzőmérkőzésünk konkretizálódott, de számunkra örömteli, hogy sok csapat keresett meg bennünket edzőpartnernek és ami tervünkbe belefér, a lehető legtöbbet el is vállaljuk."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jean Le Cam vezet Vendée Globe-on

Eddig négy hajós, a francia Hervé Laurent (UUDS) és Roland Jourdain (Sill et Veolia), az osztrák… Tovább olvasom