Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Bűvös ötös a soproni káposztás utcában

Matáv Sopron 5 (2) Haladás 0 (0)
Sopron, Arany Ászok Liga-mérkőzés. 3600 néző. V.: Bede (Székely, Mészáros).

A Matáv haladt, a Haladás elakadt a célokhoz vezető úton.
7. p: Huszti jobb oldali szöglete után Szűcs röviden középre fejelte a labdát, éppen Pintér elé, aki 17 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba. 1–0.

18. p: Sifter remek ütemben ugratta ki a jobb oldalon előretörő Grószt. Úgy tűnt, a védő hosszan veszi át a labdát, ám még elérte az alapvonal előtt, középre adta és a berobbanó Balaskó 5 méterről a bal alsó sarokba kotorta. 2–0.

75. p: Lambulic a saját térfeléről ívelt előre Tóth Mihályhoz, aki erőszakosan lerázta magáról Lőrincet és 14 méterről hatalmas bombagólt ragasztott a bal felső sarokba. 3–0.
78. p: Egy jobb oldali bedobás után Sira csúsztatta a labdát Huszti elé, aki megszelídítette, majd 10 méterről félmagasan a jobb sarokba bombázta. 4–0.

84. p: Egy, a Haladás védői által röviden kivágott labdát Sira próbált kapásból ballal kapura lőni. Rosszul találta el, ám az így lett jó Husztinak. P a kapunak háttal állva, 10 méterre gyönyörűen mellre vette, majd fél fordulattal kapásból a kapu közepébe küldte. 5–0.

Amióta Hajdu Sopronba került, sokszor „felemlegette" Pintér Zoltánnak azt a bombagólt, amelyet két esztendeje akkor rúgott neki, amikor ő még az MTK-ban védett. Addig-addig „kérlelte" a középpályást, „süssön el" már valaki másnak is egy olyan bombát, amíg Pintér megtette. Igaz, nem ballal és nem a jobbösszekötő helyéről, hanem jobbal és középről, de ugyanúgy a jobb felső sarkot „pókhálózta le", mint egykoron!

Ezt követően a Haladás próbált támadni, de a Matáv játékát ügyesen szervező, saját nevelésű Sifter hajszálpontos átadásainak köszönhetően a hazaiak gyors ellentámadásai nagyon veszélyesek voltak. Egy ilyen gyönyörű akció végén Balaskó kétgólosra növelte a soproni előnyt. A félidő hátralévő részében Fehér „eltüntette" Illést, a vendégek – legjobbjukat, az agilis Róthot leszámítva – pedig nem tudtak a hazai védelem mögé kerülni.

A második félidőben Bozsik kettős cserével próbált frissíteni, majd Némethyt anélkül kellett lecserélnie, hogy a labdarúgó labdához ért volna. A cserejátékos felugrott fejelni, rosszul esett, nem egészen egy percet töltött a játéktéren a saját lábán. Fokozatosan vette át a játék irányítását a Haladás, amikor Tóth Mihály újabb pazar góllal növelte a Matáv előnyét. Ez megtörte a szombathelyiek ellenállását, igazi örömjáték, gólfesztivál alakult ki a végére.

A soproni közönség vastapssal köszönte meg a gólrekordot. A Matáv még sosem lőtt öt gólt egy bajnokin a legmagasabb osztályban. Ezúttal pedig szebbnél szebb találatokat szerezve az utolsó negyedórában kiütötte a Haladást, amelynek szurkolói hevesen tüntettek a korábbi Manchester-verő edző, Bozsik Péter ellen. Így múlik el a világ dicsősége...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három magyar bekerült öttusa Világkupa-verseny döntőjébe

A négy magyar induló közül három bejutott a Rio de Janeiróban zajló öttusa Világkupa-verseny női… Tovább olvasom