Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Büntetőkkel büntetve

Gambrinus Brno–GySEV-Orsi 75–59 (18–14, 11–11, 22–16, 24–18) Brno, 1200 néző. V.: Ljuca (szerb), Anzulovic (horvát).
Brno: HAMZOVÁ 14/3, Zirková 11/3, MACHOVÁ 11/9, VODICKOVÁ 11, SAKIROVOVÁ 15. Cs.: Blahusková 2, Godályová 7, Vecerová, Vitecková 4, Poláková. Edző: Jan Bobrovsky.
GySEV: BEVILAQUA 7/3, Bogojevic 14, BALOGH 19/3, Seres 2, Alessandra 4, Zakaluzsnaja 8, Lichnerova 2, Dénes 3/3. Edző: Dirk Bevilaqua.
Az az ötven mindenre elszánt és feltehetően a pénztárcájából a normál jegyárnál valamivel többet „kipengető" soproni szurkoló bejutott a brnói csarnokba. Hallatták is hangjukat, ám a hazai szurkolók is jelentős erőket vonultattak fel a decibelek területén, így remek hangulatban kezdődött az összecsapás. Zirková triplájával indult a találkozó, amelyet követően a tavaly még soproni színekben játszó szlovák szőkeség elcsent egy labdát és ziccert dobott.
Kis híján összedőlt a csarnok! Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, előbb Seres, majd Bevilaqua is betalált. A negyed közepén aztán Bogojevic ügyes alapvonali betörés utáni ziccerével egyetlen pontra jött fel a GySEV. Sajnos, Sakirovová nem csekély testi erejét kihasználva megszerezte a lepattanót a soproni palánk alatt Alessandrával szemben, Zirková pedig tarthatatlan volt, így tartotta szűk előnyét a Brno. Sőt, a játékrész második felében a Vodicková helyére beálló Blahusková középtávoli találatával visszaállt az ötpontos különbség. Ezután a soproniak szerencséjére kapkodni k ezdett a Brno. Balogh, majd Bevilaqua elrontott ziccere után a lepattanót roppant harcosan visszaszerző Bogojevic kosarával négy pontra jött fel a GySEV, sőt, a cseh időkérés után Balogh újra betalált.
A negyed a visszatérő Vodicková duplájával és Alessandra kihagyott büntetőivel zárult. Godályová rögtön a feldobás után hategységnyire növelte a hazai előnyt. A továbbiakban ez a játékrész a kihagyott soproni büntetőkről szólt, így az egyenlítési vagy fordítási lehetőség elmaradt.
Mindkét csapat a kezdőötösével kezdte a második félidőt, amely a palánk alatt tisztán megjátszott Alessandra kosarával indult. Kétpontos cseh előnynél aztán újra jöttek az eladott labdák soproni részről. A GySEV-et Bogojevic tartotta versenyben, ám a hazai centerek rendre értékesítették a bejátszásokat. Aztán Zirková hagyott ki ziccert, majd kimaradt két Seres-tripla is.
Nyolcpontos brnói vezetésnél Bevilaqua vágott be egy triplát a támadóidő végén, ám rögtön jött is rá válasz. A pihenőről visszatérő Balogh duplája éltette a soproni reményeket, ám a negyed hajrájában esett három támadóhibából kettőt a vendégek vétettek. Aztán a periódus végén a büntetőket addig jól dobó Zakaluzsnaja keze megremegett. Így lett a különbség négy pont helyett 11. A negyedik negyed elején kezdett egy picit lejteni a hazai pálya. Az egy helyben álló Alessandra ellen ítéltek lépéshibát, majd a gyanúsan toporgó Sakirovová dobása beesett. Az oro sz center ezt követően tarthatatlanná vált, majd Balogh csökkentette tucatpontnyira a hátrányt. Ekkor Bevilaqua magasított, egyszerre volt pályán Lichnerova, Seres és Alessandra.
Machová azonban fittyet hányt a centiknek, triplájával 16 pontra nőtt a differencia, elúszni látszott a hajó. Időkérés után utolsó nagy rohamra próbálta küldeni lányait Bevilaqua, ám a játék egy újabb Machová-hármassal folytatódott. Bevilaqua faragott a hátrányból, majd egész pályás letámadásra tért át a GySEV. Apró reménysugár villant fel Balogh két sikeres büntetőjét követően, főleg, hogy utána dobott még két duplát. A hajrában labdaszerzés és tripladobás céljából alacsony soproni egység volt a pályán. A hazaiak azonban könnyedén törték át a védőfalat. Amikor 20-hoz közeledett a különbség, eldőlt: nem jut tovább a GySEV. A hajrában Bogojevic duplája, valamint Dénes és Balogh hárompontosa csak szépségtapasz volt.
A kritikus pillanatokban jobban koncentráló Brno megérdemelten jutott az Euroliga négyes döntőjébe a nagyon akaró, görcsösen játszó és 18 büntetőjéből 10-et elrontó soproniakkal szemben.
Jan Bobrovsky: – Nagyon elégedett vagyok! Idegesen kezdtünk és nagyon rosszul dobtunk az első félidőben. Ekkor szerencsénk volt, hogy a soproniak elég sok büntetőt kihagytak. A második félidőre feljavult csapatunk biztosan nyert.
Dirk Bevilaqua: – Volt esélyünk a nyerésre, a harmadik negyedben sikerült felzárkózni két pontra, azonban rengeteg büntetőt rontottunk el és a kritikus helyzetekben sokat hibáztunk. Ezt pedig a kitűnő Brno megbüntette.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Real és a Juventus is bejutott a nyolc közé a BL-ben

A Milan és a Manchester United mögött a Real Madrid és a Juventus is bejutott a negyeddöntőbe a… Tovább olvasom