Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Büntetések kilátásban

Kínos vereséget szenvedett a szerdai Magyar Kupa harmadik fordulójában a Győri ETO FC csapata.

Az MTK és a Kaposvár elleni vereséget követően újabb kudarc érte a Győri ETO FC labdarúgócsapatát. A zöld-fehér legénység szerdán kikapott a BKV Előrétől, így kiesett a Magyar Kupából.

A Rába-parti legénység a második vonalban egyébként nem túl fényesen szereplő BKV Előre otthonában maradt alul, s ezzel el is búcsúzott a további küzdelmektől.

Reszeli Soós István szakmai igazgató szerint is nagy csalódás a korai kupabúcsú.
„ Egyrészt fájó maga a vereség, másrészt komoly céljaink voltak a sorozatban. Úgy gondolom, súlyos egyéni hibák, fegyelmezetlenségek miatt estünk ki. A második félidőben hiába tettek fel mindent egy lapra a játékosok, már nem sikerült egyenlíteni, pedig úgy érzem, akár tíz emberrel is továbbjuthattunk volna."
Három sikertelen mérkőzésen van túl zsinórban a csapat, felvetődhet a kérdés, a gyenge teljesítmény miatt vajon megbüntetik-e a játékosokat?

A szakmai igazgató szerint igen, de egyelőre megvárják amíg a klub tulajdonosa, Tarsoly Csaba visszaérkezik üzleti útjáról.
„ Nyilván addig is elemeznünk, értékelnünk kell az elmúlt mérkőzések sikertelenségeit. Nekem is vissza kell kell néznem a találkozók felvételeit, sok apró hiba és tévedés vezetett oda, hogy a csapat elveszítette a ritmust. Most az a legfontosabb, hogy megállítsuk ezt a folyamatot és a bajnokságban visszaszerezzük önbizalmunkat."

A vereség után természetesen felerősödött a szurkolók egy csoportjának hangja. Legtöbben változást szeretnének a csapat kispadján. Leggyakrabban a manapság egyik gárdánál sem tevékenykedő, korábban több együttesnél is sikeresen edzősködő Csank János neve kerül szóba. Igor Nicsenko viselkedésével ugyancsak elégedetlenek a szimpatizánsok. Szerintük az ukrán játékos már nem először mutogat ki feléjük a hazai mérkőzések során.

„ Úgy gondolom, a személyi változásnak most nincs realitása. Egyelőre új arc nem kerül a közvetlen vezetésbe. A közönség türelmetlensége teljes mértékben jogos és érthető. Keressük a megoldást, remélem, már a hétvégén feledtetni tudjuk a kisiklást.
Igor Nicsenkót mindenképpen meg fogjuk büntetni. Mostanában nem úgy megy neki a játék, a góllövés, ahogyan azt szeretné és talán ezért is idegesebb, érzékenyebb a szokottnál. Természetesen ilyen magatartást akkor sem szabadna tanúsítania, s remélem, ez megváltozik, mert azt tudni kell, hogy neki minden bizonnyal ez az utolsó szezonja Győrben és nem ilyen hangulatban szeretne majd elbúcsúzni a várostól."
Persze addig még több találkozó is vár a játékosra, amelyeken valószínű gólokkal szeretné feledtetni hibáját. Az ETO FC egyébként nemrég még dobogós helyen állt a bajnokságban, két vereséget követően azonban a hetedik helyre csúszott vissza.

„ A szezonban öt mérkőzés áll még előttünk, szeretnénk ezeken a lehető legjobban, legeredményesebben szerepelni. Sok csapat életében előfordulnak hasonló mélyrepülések, gondoljunk csak a Real Madrid mostani sikertelenségére. Pozitív gondolkodással és a helyzet megoldásának keresésével remélhetőleg hamar túljutunk ezen a szakaszon. Szeretnénk a bajnokságban javítani, felzárkózni az élcsapatok mögé. Erre képesnek tartom az együttest, a keret megfelelő erősségű arra, hogy az ETO jó csapattá váljon."
Hír még a szerdai Magyar Kupa-fordulóval kapcsolatban, hogy az MLL fegyelmi bizottsága egy kupamérkőzésre tiltotta el a BKV elleni találkozón kiállított győri Vincze Gábort. Sárga és piros lapok miatt az Előre FC 35, a DVSC 25, míg a Haladás 12 ezer 500 forintot köteles befizetni a liga pénztárába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB Euroleasing BSE Esma 90-73

Katasztrofálisan kezdett a soproni csapat. Támadásban erőlködtek, védekezésben pedig rendre… Tovább olvasom